Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Tisdag 4/10
Topptipset

TIPS: Topptipset Tisdag 4/10

Publicerat 2022-10-03 22:26

Kanelbullens dag i all ära men vad är väl det jämfört med en helspäckad afton med Champions League? Kvällens kupong plockar sex matcher från fotbollens finrum och kompletterar med två på pappret intressanta möten från The Championship vilket lockar betydligt mer än såväl onsdagens som torsdagens respektive kupong. Å andra sidan känns det ju dumt att klaga när det bjuds på toppfotboll i princip varje dag dessa veckor så, låt oss luta oss tillbaka och njuta av underhållningen!

Spelstopp: 20:59 tisdag 4 oktober


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Inter – Barcelona 2
2 Liverpool – Glasgow Rangers 1
3 Eintracht Frankfurt – Tottenham 1 2
4 Ajax – Napoli 1 X 2
5 Porto – Bayer Leverkusen 1
6 Club Brügge – Atlético Madrid 1 X 2
7 Reading – Norwich X 2
8 Cardiff – Blackburn 1 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Ajax – Napoli

Tre raka matcher utan seger hör inte till vanligheterna när det gäller Ajax. Visst var en liten rekyl väntad den här säsongen med den omsättning spelare och ledare som skett över sommaren, men samtidigt har det varit lite väl svajigt. Bara 1-1 i omstarten efter uppehållet exempelvis var knappast budgeterat och inte heller optimal uppladdning inför den här matchen.

För som Napoli inlett säsongen är dem ett av lagen man allra helst undviker. För precis som det är ovanligt att Ajax tappar såhär många poäng inledningsvis är det lika ovanligt att Napoli går såhär bra och dessutom får resultaten med sig. Någon gång vartefter kommer väl verkligheten ikapp dem, i alla fall i någon mån, frågan är bara när?


Skrällpotential: Club Brügge

Är det tredje gången gillt som gäller för Club Brügge efter att dem både nollat och besegrat Porto och Leverkusen inledningsvis? Ja varför inte. Atlético Madrid är inte direkt i den typen av slag att dem bara åker till Jan Breydel och hämtar tre poäng och med hemmastödet som en extra faktor att väga in i sammanhanget måste Brügge gilla sina chanser här.

Atléti vann visserligen senast mot Sevilla i ligan men har en lång bit kvar att gå innan dem är en stabil jätte i sammanhanget som plockar fram det där lilla extra när det vankas kvällsmatcher i Europa. Sett till vad hemmalaget åstadkommit tidigare i gruppspelet är det nog också säkrast att vara på sin vakt för nog kommer belgarna gå för det!


Omgångens säkra: Barcelona

Visst är det väl en härlig syn att se Barcelona återigen på den stora scenen sjungandes Champions League-hymnen. Med den höjd som finns och bredd i truppen, framförallt offensivt, finns det ingenting som säger att dem inte kan gå långt. Hur långt återstår att se men helt klart finns potentialen vilket dem visat gång efter gång under säsongsupptakten.

Med Robert Lewandowski i spetsen är Barcelona tillbaka som en målgaranti och mot ett formsvagt Inter som inte riktig vuxit in i Europa-kostymen ännu på samma sätt som andra topplag ute i Europa erbjuds ett ypperligt läge. Både att ta tre viktiga poäng i jakten på vidare avancemang men också att i samma veva koppla ett grepp om andraplatsen för att mer eller mindre kunna avgöra hemma på Camp Nou i returen nästa omgång.


svenska spel


Utvalt system – 72 rader

1. Inter – Barcelona2

Två direkt svaga prestationer på vardera sida uppehållet stärker inte direkt Inters aktier med tanke på vad som nu väntar. Dels ett väldigt bra Barcelona men också i Champions League där I Nerazzurri stött på problem tidigare säsonger vad gäller att komma upp i nivå. Gästande Barcelona med all sin offensiva spets har således ett guldläge här vilket bör passa dem och deras självbild alldeles ypperligt.

2. Liverpool – Glasgow Rangers1

Man är givetvis ursäktad om man liksom undertecknad har svårt att få grepp om Liverpool den här säsongen. Det verkar alltmer som det finns någon form av mental blockering som gör sig påmind var och varannan vecka för kvalitet råder det ingen brist på, inte heller vad gäller att säga de rätta sakerna efter matcherna. Så är det en rekyl likt den mot Ajax som kom efter förlusten mot Napoli att vänta här? Troligen!

3. Eintracht Frankfurt – Tottenham12

Precis som med Liverpool är det svårt att förstå varför inte Tottenham får ut mer än vad dem får just nu. Derbyförlusten senast påverkades visserligen av det röda kortet men frågan är om dem hade fått med sig något ur den matchen ändå. I Europa sprudlar det sällan om Spurs varpå Frankfurt, Europa League-vinnare ifjol, absolut kan överraska. Tyskarna jagar fjärde raka segern och har möjligen kommit igång på allvar nu?

4. Ajax – Napoli1X2

Det tar emot att gå emot Napoli här sett till vad dem presterat såhär långt men det går samtidigt inte att komma ifrån att efter en så pass fin svit kommer snart en förlust. Mot Ajax i Amsterdam, när dem redan har två segrar av två möjliga hittills, vore således inget att skämmas för. Med det sagt har detta alla möjligheter att bli en riktigt jämn och spännande historia som mycket väl kan avgöras sent. Alla tecken därmed ett måste!

5. Porto – Leverkusen1

Två raka förluster och 1-6 i målskillnad. Ja nog är dubbelmötet med Leverkusen av allra största vikt för Porto som givetvis vill undvika samma scenario som ifjol. Det gäller därmed att kliva upp en nivå nu och visa att dem är bra mycket bättre än resultatraden om fyra raka förluster i turneringen antyder. Storsegern mot Braga i helgen tillsammans med att Medhi Termi är tillbaka bör göra nytta mot ett sårbart Leverkusen!

6. Club Brügge – Atlético Madrid1X2

Hemmalagets fina start och hemmafavör är två starka argument till varför Atlético Madrid kommer få det tufft här. Den här typen av matcher där gästerna ändå ses som favoriter brukar sällan passa dem och spanjorerna är med det sagt en snabb gardering. Kvalitén finns onekligen men det gäller att plocka fram den när det verkligen behövs och blåser på, vilket Atléti inte alltid lyckas med.

7.  Reading – NorwichX2

Att Norwich skulle tillhöra ett av ligans bästa lag var många överens om inför säsongen och även om det inte varit någon sprakande och dominant fotboll hela tiden talar resultatraden för sig självt. Lite mer överraskande är att Reading plockat flest hemmapoäng i The Championship såhär långt. Svårare blir det nu såklart men omöjligt är det inte varpå krysset måste med – och som rensar fint!

8. Cardiff – Blackburn12

Det blev väl i slutändan precis den typen av respons som Cardiff kunde kräva av sina spelare efter den tunga säsongsinledningen som resulterade i tränarskiftet. 1-1 mot Burnley var inte oförtjänt och mer av den varan kommer resultera i fler poäng framöver. Mot ett ojämnt Blackburn som ännu inte kryssat alls den här säsongen finns således chansen till samtliga poäng – om dem lyckas hålla gästernas Ben Brereton Diaz sysslolös.


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |