Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Tisdag 7/6
Topptipset

TIPS: Topptipset Tisdag 7/6

Publicerat 2022-06-05 22:33

Nations League rullar vidare och precis som förra veckan dominerar den kupongen som också hämtar matcher från brasilianska Serie A, kvalet till kommande AFCON och Australiens jakt på andra raka VM-slutspelet i VM-playoffet. En spretig kupong absolut men ändå med god potential att ge avkastning. För nog lär någon av favoriterna falla denna midweek-runda!

Spelstopp: 19:59 tisdag 7 juni


svenska spel


Match i fokus: Tyskland – England

Det är precis det här man får av Nations League; härliga sammandrabbningar mellan A-nationer som TYskland och England. Detta möte blir en direkt repris av förra sommarens EM-åttondel där England som bekant avancerade vidare. Två mål sista kvarten säkrade deras eventuella plats i finalen. Ett år senare är det ett annat Tyskland och, som det ser ut, ett mindre fokuserat England som gör upp igen.

The Three Lions föll mot Ungern i första rundan av gruppen vilket, sett till övriga motståndare, lär bli kostsamt framöver. Mental och fysisk trötthet var en faktor som möjliggjorde skrällen men också underskattning och uppenbarligen också förberedelserna. Engelsmännen tog för lätt på uppgiften vilket straffade sig, något som kommer straffa sig ännu mer om dem behandlar även denna match som en träningslandskamp.


Skrällpotential: Förenade Arabemiraten

Vi är framme i det sista playoff-stadiet av VM-kvalet borta i öst. Vinnaren av den här matchen gör upp om en plats i vinterns VM-slutspel i Qatar med den sydamerikanska kvalfemman Peru vilket på intet sätt är en lätt uppgift. Australien får dock gälla som favoriter här och, om dem tar sig vidare, ses med goda chanser även inför det sista hindret.

Först ska dock den avsevärt mindre fotbollsnationen Förenade Arabemiraten passeras och det är långt ifrån säkert att det blir särskilt lätt. Australien saknar en av sina främsta kreatörer Tom Rogic här vilket tillsammans med en matchotränad Aaron Mooy är faktorer som inte kan bortses ifrån. Utöver nerverna såklart inför att eventuellt missa femte raka VM-slutspelet.


Omgångens säkra: Turkiet

Ett upphaussat Turkiet fallerade totalt i förra sommarens EM-slutspel och trots ett godkänt VM-kval sedan dess räckte det inte hela vägen till ett nytt mästerskap. Portugal blev för svåra i playoff-semin varpå Nations League erbjuder en fin möjlighet att bygga nytt och starta om, med en början att ta sig tillbaka till B-divisionen.

Sett till övriga lag i C-divisionen sticker Turkiet ut och Litauen, som föll med 0-2 hemma mot Luxemburg senast, ska inte vara något större hinder på vägen. Turkiet ställde ett namnkunnigt lag på planen mot Färöarna i sin öppningsmatch vilket gav klara 4-0 och det skulle inte förvåna om liknande siffror landar här.


svenska spel


Utvalt system – 72 rader

1. Förenade Arabemiraten – AustralienX2

Playoff-semifinal innebär nerver och mycket på spel. Australien bör med sin erfarenhet kunna hantera det men det är samtidigt ett svagare landslag än det Socceroos som tidigare kvalat in till VM, och hamnar dem i underläge här är det långt ifrån säkert att dem löser en vändning under ordinarie tid. Med fin skrällprocent från vänster är det således ingen dum idé med ett rensarkryss!

2. Tyskland – England1X2

Om det är något som man verkligen kan väga in i Englands förlust mot Ungern senast är det onekligen att detta är ett landslagsuppehåll som många av de engelska spelarna kanske gärna hoppat över. Något ett Tyskland på frammarsch verkligen kan utnyttja med sin fart och alternativ, inte minst då det finns flertalet som vill ta sig in i kommande VM-startelva. Å andra sidan går det inte heller att blunda för den uppenbara kvalitet som England faktiskt besitter!

3. Italien – Ungern1X

Ett ungdomligt Italien tog emot Tyskland i den inledande gruppmatchen och nog var det en sammanfattningsvis lovande insats som Gli Azzurri stod för. Väl så positiv med tanke på de senaste månaderna som det italienska landslaget har bakom sig och det stora jobb som ligger framför dem. Favoritskapet må vara befogat men segern kan absolut sitta långt inne samtidigt allra särskilt om Italiens ineffektivitet fortsätter.

4. Bosnien – Rumänien1X2

Det finns inte mycket som går Bosniens väg för tillfället och med få ljusglimtar i horisonten är det således ett landslag som inte är att lita på i dessa sammanhang. Rumänien stod visserligen för en rätt blek insats i Montenegro senast men ska nog kunna överraska ett överskattat och givetvis också överstreckat Bosnien, vars mittlås ser särskilt skört ut. Alla tecken kan således betala bra här!

5. Färöarna – Luxemburg2

Utan större problem kunde Luxemburg besegra Litauen och när lilla Luxemburg nu möter ännu mindre Färöarna är det ett riktigt fint spikbud vi har framför oss. Färöisk fotboll har tagit små kliv sedan dessa två möttes senast 2010 medan gästande Luxemburg nått rätt bra resultat på sistone, fint sammanfattat av dels segern senast men också den goda poängskörden i VM-kvalet.

6. Litauen – Turkiet2

Ett starkt Turkiet som siktar högt har den här matchen helt i egna händer men även om det kanske tar ett tag för saker och ting att lossna ska segern i slutändan ändå vara odiskutabel. Vinner med minst två bollar i alla fall?

7.  Rwanda – Senegal2

Med storstjärnan Sadio Mané som den tydligaste ledarfiguren är det ingen idé att slösa garderingar här. AFCON-vinnarna och redan VM-klara Senegal har en stark trupp till detta kvaluppehåll och just Mané svarade exempelvis för tre mål senast mot Benin. Målar garanterat även här!

8. Cuiaba – CorinthiansX2 

Fjolårets nykomling Cuiaba gjorde inte bort sig i högstaligan och även om det blev en ganska blygsam slutplacering var det bara fyra lag som förlorade färre matcher än dem. Ser man till insläppta mål var det också bara topp-7 som släppte in färre vilket kan räcka till en hårdjobbad poäng här. Corinthians må leda Serie A men har kryssat fem av sina sex senaste tävlingsmatcher och har inte direkt öst på målmässigt på sistone!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |