Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 10/3
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 10/3

Publicerat 2022-03-07 22:00

Med tisdagens och onsdagens Champions League-fotboll bakom oss blickar vi istället fram mot torsdagens betydligt mer spännande kupong. Fina Premier League-matcher tillsammans med åttondelsfinalerna i Europa League står för majoriteten av underhållningen denna kväll där utöver potentiella målkavalkader i match 5 och 8 såklart blir intressant att se huruvida Rangers kan följa upp dunderskrällen mot Dortmund i förra rundan. 

Spelstopp: 18:44 torsdag 10 mars


svenska spel


Match i fokus: Leeds – Aston Villa

Det är spännande tider i Leeds nu då nytt blod kommit in på tränarposten i Red Bull-fostrade Jesse Marsch som efterträtt den omåttligt populäre Marcelo Bielsa. Det var dock på tiden med förändring sett till var Leeds säsong var på väg och även om det inte finns alltför mycket tid att vända skutan är det ändå med viss marginal om dem kan ta en seger eller två de kommande veckorna.

Sett till hur det såg ut i båda straffområden senast för Leeds, även om utdelningen uteblev och det blev en ny förlust, finns det dock gott hopp om att med ett par små förändringar här och där klara kontraktet i slutändan. Räkna således inte bort hemmalaget här som har ett kokande Elland Road bakom sig som kräver mer än dem fått serverat hittills, något som blir tufft för gästande Aston Villa att hantera och en helt annan atmosfär än i deras övertygande 4-0 seger förra helgen.


Skrällpotential: Watford

Även om förlusten senast mot Arsenal i slutändan ändå får sägas vara rättvis, och Watford dessförinnan mot Man United verkligen hade marginalerna med sig, var det ändå påtagligt återigen att Roy Hodgson fått spelarna att köpa in sig på att det ännu inte är kört. Det finns en kämpaglöd som fortfarande lever i allra högsta grad och mot ett något tröttkört Wolves bör det räcka till minst en pinne.

Hemmalaget har nollats i sina två senaste matcher och har inte heller erbjudit speciellt mycket i offensiv väg, möjligen fortfarande påverkade av den bittra förlusten mot Arsenal. Räkna således med en målsnål tillställning på den arena i Premier League som sett minst mål såhär långt med sina 22 på 13 omgångar, och där Wolves gått mållösa ur fem av sina sju senaste i ligan dessutom. Ett mål för Watford kan således räcka långt?


Omgångens säkra: Roma

Det har visserligen blandats och getts under säsongen i den röda delen av Rom såväl i ligan som i UEFA Conference League. Minnet av Bodö/Glimt borta lever kvar i viss mån och med ett par snedsteg här och där i ligan också är det inte alltid helt lätt att lita på José Mourinhos gäng. Men nog ska italienarna lyckas hålla för favoritskapet mot ett Vitesse som bara är här pga Tottenhams strul under gruppspelet – och som fått slita i Eredivisie den här säsongen.

Holländarna har gjort minst mål men släppt in näst flest av lagen på den övre halvan i ligan och har inte räckt till mot lagen som slåss i toppen den senaste tiden; med 0-13 mot Ajax, PSV och Twente (1-24 totalt över två matcher). De föll i det första mötet i utslagsrundan mot Rapid Wien med 1-2 och utöver Loïs Openda framåt finns det få som verkligen ska kunna hota ett klart tyngre Roma.


svenska spel


Utvalt system – 72 rader

1. Norwich – Chelsea2

Om inte 1-3 mot bottenkollegan Brentford senast var sista halmstrået för Norwich så finns det i alla fall inte särskilt många kvar sett till återstående spelschema. Mot ett Chelsea som visade fin effektivitet när dem väl satte fart mot mot Burnley räcker man inte till och femte raka förluster är således odiskutabel även om gästerna förväntas rotera något med tanke på att Newcastle väntar redan på söndag.

2. Leeds – Aston Villa1X2

Hyperintressant möte där det alla ögon riktas mot hemmalaget som såg bra mycket bättre ut under Jesse Marsch senast än dem gjort egentligen hela säsongen. Med hemmafansens stöd bakom sig börjar streckningen också från vänster då Leeds bör kunna lyfta ännu högre härnäst, men med en liten brasklapp inför det faktum att Villa fick så pass fin utdelning senast med Coutinho som segerregissör.

3. Southampton – Newcastle1X2

Eddie Howe fortsätter att göra underverk med Newcastle som trots tunga bortfall inte verkar särskilt brydda utan bara kör vidare. Mot ett Southampton som var väl öppna mot Villa senast vilket kan lämna spår rent mentalt är det svårt att gå emot gästerna som ser oerhört stabila ut för tillfället. Dock behöver hemmalaget en rejäl rekyl och har varit svårslagna hemma på St Marys under säsongen varpå alla tecken tas med omgående.

4. Wolves – WatfordX2

Det går såklart att se väldigt väl detta sluta 0-0, en poäng som vore ytterst värdefull för Watford i botten och sätta stopp för den tre matcher långa förlustsvit som Wolves radat upp. Krysset står således som utgångstecken men får sällskap av bortasegern då ett mål som sagt kan vara nog så avgörande och ovärderligt för Watfords del. Detta erbjuder också en av de bästa chanserna till tre poäng av kvarvarande schema varpå The Hornets måste gå för det.

5. Atalanta – Leverkusen12

Med hemmafördelen en stark faktor att väga in här liksom Atalantas fina prestationer tidigare under säsongen i Europa kommer Leverkusen verkligen få slita för poängen. Gästerna saknar allra troligen bäste målskytten Patrick Schick återigen men har unge Florian Wirtz som en riktig liten joker som absolut kan få bra med utrymme här, och då tvåan lockar till låga procent måste den med sett till gästernas högstanivå!

6. Braga – Monaco2

Även om det till slut krävdes övertid för att ta sig förbi Sheriff Tiraspol i förra rundan var det på hemmaplan som Braga löste avancemanget. Det är också hemma den portugisiska ligafyran onekligen trivs bäst och som också ger dem ett knappt övertag här i första mötet. Monaco, obesegrade i sin Europa League-grupp blir dock ingen lätt uppgift sett till spetsen dem besitter som också avgjorde den svåra bortamatchen mot Marseille senast i ligan. Tajt att vänta?

7.  Rangers – Röda Stjärnan12

Att Rangers skulle släppa in fyra mål över två matcher mot Dortmund var ingen större skräll men att dem i andra änden skulle sätta sex bollar var desto mer överraskande – utan att för den skull vara oförtjänt och något som man bör kunna ta med sig inför ett fullsatt Ibrox. Röda Stjärnan, som vann sin grupp och sällan förlorar överlag, förtjänar dock mer förtroende än oddssättning och streckfördelningen antyder varpå den måste med som ett fint rensartecken!

8. Vitesse – Roma2

Sist ut på kupongen hittar vi också det lag som har lättast att infria förväntningarna där Roma med all sin spets och kvalitet såklart kliver in som solklara favoriter. Vitesse har haft svårt mot den här typen av topprankat motstånd under säsongen såväl i Europa som inhemskt och får bara Roma in första målet kan det mycket väl rinna iväg. Tammy Abraham avgjorde senast mot Atalanta med matchens enda, och hans 20:e för säsongen, mål och bör hitta nätet även här.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |