Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 11/8
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 11/8

Publicerat 2022-08-10 00:13

Av de tre svensklagen på förra veckans kupong var det bara AIK som svek vilket också tyvärr var det enda som stod emellan oss och full pott. Efter AIK:s missräkning där och förlust mot Kalmar i helgen är det långt ifrån säkert att dem grejar avancemanget, något dem två övriga i princip redan fixat från det första mötet. I övrigt är det returer som gäller på hela brädet inför den sista rundan av kvalspelet, som såklart kommer bjuda på en och annan twist. Spännande!

Spelstopp: 18:59 torsdag 11 augusti


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Dudelange – Malmö 2
2 Slovan Bratislava – Olympiacos 1 X 2
3 Slovacko – Fenerbahce 2
4 Partizan Belgrad – AEK Larnaca 1 X
5 Shkendija – AIK 1 X
6 Djurgården – Sepsi OSK 1
7 Aris Thessaloniki – Maccabi Tel Aviv 1 X 2
8 Basel – Bröndby 1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Shkendija – AIK

Efter nytt misstag innan matchen ens hunnit sätta sig såg AIK till att sätta sig i en jobbig sits inför returen här. 1-1 från första mötet på Friends är ett gravt underbetyg sett till resultatet och precis som förväntat hade AIK behövt ha en ledning att spela på i returen som blivit mer svårlöst än den borde.

Ingenting kommer gratis för stockholmarna just nu vare sig spelmässigt eller i offensiven och det var återigen tydligt mot Kalmar i helgen där det återigen blev poängtapp på bortaplan. För att vara ett lag som siktar mot toppen, inte minst efter fjolåret, är det anmärkningsvärt att AIK på resande fot bara lyckats besegra de tre nykomlingarna i Allsvenskan hittills. Får det tufft att bärga en trea här?


Skrällpotential: Slovan Bratislava

En av de på pappret svåraste bortamatcherna hade Slovan Bratislava när dem reste till Grekland för att ta sig an Olympiacos. Dock visade de slovakiska mästarna ingen överdriven respekt för motståndet utan kunde gång efter gång komma till avslutslägen, bl a det som gav ledningsmålet och som möjliggjorde förutsättningarna inför returen.

1-1 med bud på betydligt mer för Bratislava har satt Olympiacos i en tuff sits. Förhandsfavoriten är visserligen redan garanterade gruppspelet men i Conference League men de grekiska mästarna har såklart ambitionen om mer – och kommer behöva gå för det här för att undvika en fiaskostämpel. Något som passar hemmalaget utmärkt och till rådande streckprocent ger fint skrällvärde!


Omgångens säkra: Malmö

Förlusten mot Sirius må ha varit en missräkning och ett halvt steg tillbaka i den nyfunna men alltjämt något försiktiga optimism som infunnit sig sedan Milos Milojevic fått lämna Malmö. För även om det började bra var det återigen ett ganska slappt agerande som gav både kvitteringen och sedermera ledningsmålet för Sirius.

Med tanke på vad som väntar i nästa runda i Europa League-kvalet för MFF gäller det för tillfälliga lösningen Andreas Georgsson att snabbt tajta till defensiven och bygga upp självförtroendet igen. Turkiska Sivasspor blir ingen lätt uppgift och utan särskilt mycket tid att agera måste detta, då dubbelmötet redan är avgjort, ses som en mycket god möjlighet att jobba på just dem bitarna. Vinner här så länge dem ’dyker upp’?


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Dudelange – Malmö2

3-0 från första mötet gör detta såklart till en ren transportsträcka vad gäller avancemanget, men det vore samtidigt dumt att låta en möjlighet att jobba med förbättringar i tävlingssammanhang gå till spillo. Efter förlusten senast mot Sirius behöver Malmö skapa momentum och en trygghet i att dem kan växla upp framförallt sitt fokus. Detta är ett tillfälle så gott som något så räkna med en hög kravställan här och ett MFF som levererar.

2. Slovan Bratislava – Olympiacos1X2

Det var oerhört nära att Slovan Bratislava fick med sig betydligt mer än 1-1 från det första mötet och då förutsättningarna är i stort sett desamma inför returen som då är en liknande matchbild att vänta. Då gästerna kommer föra matchen med pressen på sig att leverera ett resultat kommer fina omställningslägen öppna upp sig för hemmalaget som knappast räds den här utmaningen. Fin potential!

3. Slovacko – Fenerbahce2

Det är en väldigt realistisk möjlighet att Fenerbahce passar på att rotera något här efter att ha säkrat 3-0 från det första mötet i Turkiet. Dem ska såklart ha tillräckligt med kvalitet för att vinna även returen men då hemmalaget ändå tilläts skapa en hel del i det förra mötet, och måste gå för det här, är garderingen ett spännande alternativ. Undertecknad lutar dock åt att gästernas spets återigen blir tungan på vågen.

4. Partizan Belgrad – AEK Larnaca1X

Även om Partizan hade de vassaste chanserna och som spelmässigt såg ut att hota allra mest var det cypriotiska AEK som avgick med segern. Två fasta situationer gav två mål som absolut kunde undvikits av Partizan som nu har ett potentiellt problematiskt läge om inte dem får in en kvittering tämligen tidigt. Ju längre matchen står 0-0 alternativt 1-0 till hemmalaget kommer saker och ting att öppna upp sig vilket ger ett finfint garderingsläge!

5. Shkendija – AIK1X

Det är inte för att vara småsint som tvåan utelämnas här även om man skulle kunna tro det. AIK har stora problem just nu och har även den här säsongen visat att dem är ett annat lag i bortaspelet. Deras tidigare skrala facit i Europa i närtid inger inte heller något vidare förtroende mot ett svårspelat Shkendija som absolut kan utnyttja fler försvarsmisstag i gulsvart. Ny förlängning att vänta?

6. Djurgården – Sepsi OSK1

Trots 0-0 senast mot Värnamo vilket förhindrade Djurgården att ta tionde raka segern är saker och ting ändå under kontroll. Likaså har blårandigt kontroll på det här dubbelmötet efter övertygande 3-1 från bortamötet vilket i praktiken avgjort dubbelmötet. Dock ska det kommande gruppspelet firas in här på Tele2 och det är något såväl fans som spelare är sugna på såklart. Vinner återigen med ett par måls marginal?

7.  Aris Thessaloniki – Maccabi Tel Aviv1X2

Trots en öppen match som mycket väl hade kunnat se fler mål var det Maccabi Tel Aviv som fick med sig ett drömläge inför returen. 2-0 att gå på är inte dumt men det gäller att man har marginalerna med sig även denna gång. För nog bör Aris hitta nätet om dem kommer till lika många avslutslägen den här gången, vilket är sannolikt med tanke på att dem måste framåt – påeldade av hemmapubliken. Svängig match att vänta gör också garderingen nödvändig!

8. Basel – Bröndby1X2

Nog ser det ut som att Bröndby lägger allt fokus på att nå gruppspelsfasen här i Conference League och efter 1-0 hemma har danskarna goda chanser alltjämt. Det vill dock till att dem återigen begränsar Basel vilket sett till hemmalagets skrala offensiv inte är omöjligt, detta trots bortaplan och trots att gästerna varit allt annat än solida bakåt i säsongsupptakten. Ett Basel utan självklar målgörare bör ta det men visst finns det värde från höger då Bröndby är vassa i sina omställningar!


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |