Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 14/4
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 14/4

Publicerat 2022-04-12 21:43

Champions League får ursäkta men denna midweek är det nivån under som står för de mest intressanta och på förhand delikata matcherna att se fram emot när det vankas returmöten. Europa League och överraskande underhållande Conference League står för utbudet denna torsdag där det ser ut att kunna bli en riktig målfest i Barcelona men desto mer målsnålt i Lyon där West Ham alltjämt lever trots utvisningen senast. Väl mött!

Spelstopp: 18:44 torsdag 14 april


svenska spel


Match i fokus: Barcelona – Eintracht Frankfurt

Hur det första mötet mellan dessa två slutade vid 1-1 förblir en gåta för nog fanns det en hel del målchanser som en vanlig dag genererar nätrassel. Lagen fick dock nöja sig med delad pott inför returen som lever i allra högsta grad, även om Barcelona hemma på Camp Nou såklart får gälla som klara favoriter.

Gästande Frankfurt visade dock fina offensiva kvalitéer senast och såg med sina ständiga löpningar till att blottlägga det som alltjämt är Barcelonas svaghet; de defensiva omställningarna. Så var det även innan Xavi tog över men fotbollen som han fått ut ser till att minimera gångerna hans försvar exponeras – samtidigt som man ska ha med sig att Barcelona släppte till tre(!) straffar i helgens ligamöte med Levante!


Skrällpotential: Bodö/Glimt

Norska Bodö/Glimt är ett av endast två lag som José Mourinho på minst tre försök aldrig lyckats slå och efter säsongens andra förlust uppe i Norge är det knappast att bara hämta hem avancemanget. Roma har både pressen på sig här att dels gå vidare men först och främst kvittera dubbelmötet vilket är en matchbild som oneklige bör passa gästerna rätt bra.

Att norrmännen också har sitt fina facit mot just Roma, men också i Europa den här säsongen, är inte heller någon nackdel då dem knappast räds hemmalaget som de vid det här laget har bra koll på. Att fortsätta kunna slå ur underläge till rådande streckprocent erbjuder således ypperligt skrällvärde som det vore dumt att inte utnyttja.


Omgångens säkra: RB Leipzig

Efter 3-0 mot Europa-jagande Hoffenheim i helgen fortsätter RB Leipzig att vara Tysklands mest formstarka lag. En ny stark prestation av poängkungen Christopher Nkunku ger såklart eko och här ges man ett oerhört bra läge att avancera vidare. Atalanta lyckades inte nämnvärt i helgens ligamöte mot Sassuolo och är måhända aningen tröttkörda vilket gästerna med sin energi ska kunna göra mycket av.

Låt er således inte luras av att det står 1-1 efter det första mötet då det kommer öppna upp sig här. Både tack vare båda lagens kvalitéer och vilja att gå vidare såklart men också eftersom det är så dem alltid spelar. Matchen i Bergamo såg utöver målen också ett par ramträffar för vardera lag och straffmissen från Leipzigs André Silva. Gästerna mer effektiva den här gången?


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Atalanta – RB Leipzig2

Tre raka matcher utan seger nu för Atalanta som såg väl medelmåttigt ut senast i ligan. Den betydligt tunnare bredden märks i detta skede av säsongen där hemmalaget alltjämt slåss på tre fronter; ligan för att säkra en Europa League-plats, i cupen och här. Gästerna med sin fina form och kvalitet har därmed en toppchans att ta sig vidare till semifinalen med vägen ”öppen” till finalen senare i maj.

2. Barcelona – Eintracht Frankfurt1X2

Efter 1-1 och som matchen utvecklade sig är det fortfarande ovisst vem som faktiskt kommer lyckas ta sig vidare. Hemmafördelen och Barcelonas tidigare meriter och erfarenheter i Europa påverkar streckfördelningen men ser man objektivt på det hela finns det ett otroligt fint värde till höger. Utan bortamålsregeln som annars för undertecknads del hade gett Frankfurt 55-60% chans att gå vidare är 50-50 mer rimligt så snåla inte med garderingarna här!

3. Lyon – West HamX

Visst är det West Ham som efter matchen summerades är mest nöjda med det oavgjorda resultatet. Ska det bli något avancemang vill det dock till att hålla känslorna i styr här och alla spelare på planen för detta blir en riktigt tuff uppgift. The Hammers har hemma i Premier League exempelvis bara vunnit två av sina 11 senaste bortamatcher och räknar man in samtliga tävlingar har bara fyra segrar plockats på 17 försök sedan november.

4. Rangers – Braga1X2

Svårslagna Braga fortsätter att utan större rubriker smyga med som en liten joker i sammanhanget när semifinalerna snart ska sättas. 1-0 har portugiserna med sig vilket sett till deras defensiva styrkor absolut är ett resultat som kan stå sig även på Ibrox där hemmalaget dock har fansen till hjälp – vilket brukar kunna sporra dem i rätt riktning. Med allt att spela för fortfarande är det säkrast att ta med samtliga tecken!

5. Roma – Bodö/Glimt1X2

Programledaren för Fotbollssöndag Europa Gusten Dahlin har inte gjort någon hemlighet av att tippa Bodö/Glimt att gå hela vägen i Conference League. Norrmännen har dock inget att be om ursäkt för hittills och kommer göra livet surt även här på naturgräset, oh ju längre matchen står och väger eller gästerna rent av fortsatt är i ledning desto mer kommer Romas karaktär att testas. Har dom vändningen i sig?

6. PSV – Leicester12

Efter en mållösa historia i England är det som bäddat för en roligare match att titta på när lagen möts igen i Eindhoven. Matchen kommer såklart behöva ett mål för att öppna upp sig men när det väl händer kan det bli en riktigt svängig historia, varpå garderingen är ett måste då båda lagen har sina främst styrkor offensivt sett. Frågan är bara vem som vågar mest?

7. PAOK – Marseille2

Den franska ligatvåan Marseille, som är det hittills bästa bortalaget i Ligue 1, kommer till den här matchen med sju raka segrar i ryggen efter att Dimitri Payet stod för ett makalöst mål senast lagen möttes. Med sex raka segrar och blott en förlust i Europa-spelet den här säsongen utöver det ska det mycket till för grekiska PAOK att slå ut dem när dem först och främst behöver öppna upp sig för att kvittera dubbelmötet. Bra spikvärde således!

8. Slavia Prag – FeyenoordX2

Precis som senast lagen möttes är en ny målrik tillställning en mycket trolig matchutveckling även den här kvällen. Feyenoord lever mycket på sin fart och fina omställningar vilket Slavia Prag vet om alltför väl efter att ha mött dem tre gånger redan den här säsongen; alla med minst två insläppta och än så länge ingen seger. X2 räcker således långt?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |