Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 16/6
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 16/6

Publicerat 2022-06-15 21:40

Med tanke på att det förra veckan var just brasilianska Serie A som fällde kupongen från att nå full pott trots halvgardering är det en spännande utmaning som väntar denna vecka. Brasilien och Argentina är först ut att återuppta seriespelet efter landslagsuppehållet och så pass många sydamerikanska matcher utgör inte kupongen särskilt ofta. Läge för att strössla med garderingar månntro?

Spelstopp: 20:59 torsdag 16 juni


svenska spel


Match i fokus: Palmeiras – Goianiense

Palmeiras kom visserligen ’bara’ trea i brasilianska Serie A förra säsongen men får ändå sägas vara ett av de allra bästa lagen i Sydamerika. Dem tog sig hela vägen till VM för klubblag efter att ha tagit hem motsvarigheten till Champions League, Copa Libertadores, och föll sånär mot Chelsea i finalen i vintras. Att Palmeiras leder ligan nu är således ingen superskräll.

Att dem står som klara favoriter här är inte heller någon överraskning då Palmeiras, med 15-åriga underbarnet Endrick numera i truppen, vann lagens bägge inbördes möten ifjol med imponerande 7-0 totalt. Serieledaren har hållt nollan i sex raka matcher vilket också innebär att deras obesegrade svit förlängts till att nu uppgå till 17 raka matcher.


Skrällpotential: Independiente

Det må vara jämnt på förhand och det blir säkerligen ingen målfest detta men nog har Independiente alla chanser att få med sig samtliga poäng. Argentinos Juniors, coachade av f.d Barcelona-försvararen Gabriel Milito, har nämligen haft det tufft med kontinuiteten den här säsongen och med bara två segrar på åtta tävlingsmatcher hittills är det onekligen garderingsläge.

Gästande Independiente vann senast dem var här och har hållt nollan i lagens två senaste inbördes möten, som alltid tenderar att bli jämna matcher. Med tanke på att Independiente hållt nollan i fyra av sina sex tävlingsmatcher hittills och bara förlorat en av dessa sex hämtar dem minst en pinne här!


Omgångens säkra: Sao Paulo

Obesegrade i 15 raka matcher men med alldeles för många kryss ger ett delikat utgångsläge för Sao Paulo här. Med en extra dags vila till sin fördel måste dem gilla sina chanser här mot ett formsvagt Botafogo. Hemmalaget har förlorat fyra raka matcher nu vilket satt press på manager Luis Castro.

Seger här för gästerna skulle betyda att dem hänger på tabelltoppen och när nykomlingen är i det här skicket finns det i alla fall en i Sao Paulo som gnuggar händerna. Skytteligaledaren Jonathan Calleri har hittat nätet nio gånger på de inledande 11 omgångarna och lär vara sugen på att sätta ytterligare ett par spikar i kistan för Castro i Botafogo.


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Botafogo – Sao Paulo2

Nykomlingen Botafogo är i riktigt svag form för tillfället och det kan således bli en svettig historia att hålla målfarlige Calleri mållös. Gör gästerna första målet i första halvlek kan detta mycket väl rinna iväg då det är högst tveksamt hur hemmalagets moral och självförtroende då skulle klara att hålla stången. Vettig spik!

2. Palmeiras – Goianiense1

Serieledarna flyger fram och det visar på att fjolårets framgångar inte var någon engångsföreteelse. Gästerna räckte in till när lagen möttes ifjol och med en stark hemmafördel nu dessutom för svårslagna Palmeiras är det inte motiverat att ’slösa’ någon gardering när kupongen innehåller så många ovissa matcher.

3. Avai – Fortaleza2

Gästerna må vara jumbo efter 11 omgångar men man gör nog bäst i att inte låta sig luras av den svaga starten. Fortaleza slutade fyra förra säsongen tack vare seger i den sista omgången, vilket också räckte till Copa Libertadores-gruppspelet, och har visat den senaste tiden att poängen snart kommer börja trilla in med större kontinuitet – med start här mot nykomlingen Avai som haft det tungt den senaste tiden.

4. Vila Nova – Operario Ferroviario1X2

Cupförsöket i Copa do Brasil verkar onekligen ha tagit på krafterna för Vila Nova som parkerar på jumboplatsen i Serie B. Blott en seger och 12 gjorda mål på de inledande 12 omgångarna är ett skralt facit och här är favoritskapet verkligen inte garanterat. Visst vann dem lagens bägge inbördes möten ifjol men i slutändan skiljde det endast tre poäng dem emellan när säsongen summerades. Alla tecken behövs således!

5. Rosario Central – Godoy CruzX2

Det är få som förstår hur det argentinska seriesystemet faktiskt är uppbyggt men klart är i alla fall att säsongen trots att det är så det ser ut hållt på ett tag. För Rosarios del har inledningen av Liga Profesional fortsatt på samma mönster från Copa de la Superliga vilket innebär att det bara blivit två segrar på de 11 senaste tävlingsmatcherna, och mot ett svårslaget Godoy Cruz lär det inte bli lättare. Krysset går som utgångstecken!

6. Argentinos Juniors – Independiente1X2

Precis som i matchen ovan har det blandats och getts också för dessa två, vilket öppnar för en jämn tillställning som mycket väl kan svänga en del. Hemmalaget kommer närmast från en tung förlust som inte imponerade medan gästerna, som är vidare i Copa Sudamericana som är motsvarigheten till Europa League, besitter en bra höjd på sin dag. Gör första och vinner?

7.  CA Platense – Gimnasia La Plata1X2

Visst är man väl svag för välbekanta sydamerikaner som studsat i Europa? Mauro Zárate är en sådan och spelar till vardags för hemmalaget. Han har redan öppnat målkontot men frågan är hur  långt det räcker. Även om det blivit två fina resultat i rad nu, vilket ändå gör detta till en definitiv gardering, är formtabellen överlag till gästernas fördel. Om plånboken tryter, strecka från höger!

8. Racing Club – Velez Sarsfield1X

Gamle Real Madrid-mittfältaren Fernando Gago leder sitt Racing Club föredömligt och räkna således med en rekyl här efter förra omgångens svaga insats. Inte minst då Racing nu vänder hem till hemmaarenan igen där dem är så svårslagna med blott en förlust under 2022, mot topplaget River Plate, vilket räcker långt mot ett bortasvagt Velez. Spikläge till och med?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |