Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 17/2
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 17/2

Publicerat 2022-02-15 11:58

Utslagsrundorna i Europa League står för dörren och i det här steget är det grupptvåorna som ställs mot Champions League-grupptreorna. De riktigt fina matcherna kommer således i nästa rundorna där Europa League-gruppvinnarna kliver in och den här rundan riskerar således att se en hel del favoritsegrar. Samtidigt pågår tajta titelstrider i bl a Serie A och La Liga vilket kan bli en faktor om inte här så i alla fall i returmötet.

Spelstopp: 18:44 torsdag 17 februari


svenska spel


Match i fokus: Barcelona – Napoli

Den tveklöst största matchen på kupongen den här veckan står Barcelonas hemmamöte med Napoli för. Katalanerna kommer närmast från en tämligen svag derbyinsats där defensivens tillkortakommandens blottades återigen vilket innebär att dem släppt in minst två mål i fyra av sina fem senaste och i sju av 12 – med blott en hållen nolla sedan december och framåt.

Detta är såklart något som Napoli kan utnyttja och det räcker med att se till två faktorer egentligen för att förstå deras poängchanser som goda här. Dels hemmalagets sköra defensiv samt det faktum att gästerna fått flera nyckelspelare tillbaka i startelvan däribland Kalidou Koulibaly och Victor Osimhen, som bägge spelade en vital roll senast mot Inter där Napoli återigen visade på sin slagstyrka.


Skrällpotential: Olympiakos

De grekiska serieledarna Olympiakos tog sig visserligen inte helt utan problem vidare från gruppspelet till utslagsrundorna och deras säsong i det europeiska cupspelet har verkligen blandat och gett. Mycket hänger således på det här dubbelmötet som borde kunna passa dem tämligen bra. Atalanta matchas hårt just nu men har ibland problem att bryta ner tunga och fysiska lag med en aggressiv press, något som grekerna har i sig.

Uppträder däremot Olympiakos som Juventus gjorde när dem tog sig an Atalanta kommer dubbelmötet troligen vara avgjort redan efter första mötet i Bergamo. Med titeln hemma i Grekland så gott som klar efter fyra poäng mot tvåan och trean i ligan under 2022 blir detta onekligen Olympiakos största match för säsongen och den vill dem säkerligen hänga kvar i så länge som möjligt.


Omgångens säkra: RB Leipzig

En tung avslutning på 2021 har börjat desto bättre under det nya året för Alexander Isaks Real Sociedad men precis som för svensken generellt sett har även klubben svårt att få till det alltjämt. 2-0 segern över Atlético hemma i cupen är en sällsynt ljusglimt och segern senast mot Granada håller dem förvisso kvar inom topp-7 i ligan, men här är baskerna riktigt illa ute.

Leipzigs fart och spetskvalitet i form av formstarke Christopher Nkunku, som noterats för 11+7 hittills totalt sett och utsågs till matchens lirare mot Bayern München nyligen, är det inte många som klarar av att hantera. Hemma på Red Bull Arena trivs dem dessutom bra mycket bättre än i bortaspelet och såväl PSG, Manchester City och Dortmund har alla åkt härifrån med två insläppta. Ny stark insats att vänta?


svenska spel


Utvalt system – 72 rader

1. Barcelona – NapoliX2

Visst har Barcelona tagit kliv under Xavi och offensivt börjar dem bli allt mer pålitliga. Tyvärr för deras del finns det fortfarande lite väl mycket kvar att jobba på i defensiven för att lyckas slå ut den här typen av motstånd, i en turnering som Europa League som gästerna får sägas vara en av favoriterna till att vinna. Napoli går starkt i Serie A dessutom där dem verkligen kan mäta sig med alla toppkonkurrenter och med nyckelspelare tillbaka går man inte lottlösa härifrån.

2. Atalanta – Olympiakos1X2

Fem raka matcher utan seger för Atalanta säger ändå någonting och att dem inte lyckades besegra ett för dagen uselt Juventus senast bidrar med motiverad skepsis inför den här matchen. Har gästerna scoutat rätt kommer detta bli en tuff och fysisk drabbning där det inte går att utesluta att grekerna faktiskt får med sig någonting, och som streckningen ser ut rensar tvåan riktigt bra!

3. Porto – Lazio1

Ojämna Lazio har onekligen blandat och gett den här säsongen under Maurizio Sarri men det går också att se ett tydligt mönster som inte är så smickrande sett till uppgiften som nu väntar. Fyra förluster och 1-12 mot Italiens tre bästa lag på bortaplan imponerar inte och deras facit i de stora matcherna är också anledning att höja ett varningens finger, inte minst då Porto i princip gått rent sedan uttåget ur Champions League och ännu inte gått mållösa på hemmaplan den här säsongen.

4. RB Leipzig – Real Sociedad1

Formstarka Leipzig har alla möjligheter att ta sig ett stort steg närmare avancemanget genom en fulländad insats här. Sociedad är fortfarande oerfaret på den här nivån och har haft det tungt under vintern, inte minst vad gäller att skapa målchanser. Mot ett snabbt och offensivt skickligt Leipzig som så gott som alltid levererar framför hemmafansen ligger gästerna således illa till. Bra spikbud!

5. Dortmund – Rangers1

Nog var det överraskande hur lätt Dortmund löste bortamötet med Union Berlin senast men i Erling Hålands frånvaro klev lagkaptenen Marco Reus fram istället. Med norrmannen eventuellt tillbaka här och som Rangers exempelvis såg ut i derbyt mot Celtic nyligen har skottarna ingenting att hämta och detta bör sluta med ett par måls marginal till Dortmunds favör.

6. Sevilla – Dinamo Zagreb1X

Hemmastarka Sevillas fina säsong fortsätter och med ligatiteln fortsatt inom räckhåll drömmer dem rättmätigt vidare om stora framgångar. I ’sin’ turnering bör dem också lösa avancemanget mot Dinamo Zagreb över två matcher men nog kan det sitta långt inne så länge kroaterna håller disciplinen. Sevilla har trots allt kryssat tre av sina fyra senaste matcher, åkte ur Copa del Rey dessförinnan och är inte alltid så pass effektiva framför mål som nödvändigt för att ’döda’ matcher.

7.  Zenit – Betis1X2

Höjdpunkten för Zenit under vinteruppehållet är som vanligt slutspelet i Europa varpå motivationen onekligen är på topp här i hemmamötet. Väderleken är till deras fördel såklart men frågan är hur pass matchtränade dem är, en frågeställning som öppnar för de mer formtoppade gästerna. Betis är en klubb som mår och spelar riktigt bra för tillfället och därigenom kliver in som favoriter men osäkerheten i hemmalaget gör ändå att alla tecken är att föredra!

8. Sheriff Tiraspol – BragaX2

Precis som Zenit har inte heller moldaviska serieledaren Sheriff spelat några tävlingsmatcher på sistone och den fysiska formen är således ett stort frågetecken. Portugisiska ligafyran Braga, som stod för ett mycket fint gruppspel, får således utgångstecknet här i egenskap av favoriter men ett hårt jobbande hemmalag som överraskade mot både Inter och Real Madrid i höstas kan inte räknas bort helt.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |