Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 2/6
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 2/6

Publicerat 2022-06-01 23:13

I brist på vettigt spelutbud denna försommarvecka och med landslagsuppehållet i fokus blir det ett klassiskt dubbelspel denna vecka på Topptipset. Med valet att antingen dubblera torsdagens kupong på Europatipset eller lördagens Stryktipset föll valet på Europa-fokus snarare än ytterligare en kupong med betydligt mer ovissa svenska division 1. Sveriges andra match i Nations League täcks in ändå! Och det är ju det allt kretsar kring givetvis i tider som dessa!

Spelstopp: 20:44 torsdag 2 juni


svenska spel


Match i fokus: Slovenien – Sverige

Premiärdags i Nations League B för Sverige efter att Janne Anderssons landslag fått respass från A-divisionen sist det begav sig. Dit ska Sverige tillbaka och lyssnar man mellan raderna, men givetvis även på vad förbundskaptenen faktiskt säger, ska Sverige också göra det med ett än mer utvecklat eget spel än tidigare.

Nya anpassningar för att tillgodose all den potential som finns är nyckeln för Sverige framöver och en snabb titt på vad som finns i nuvarande trupp liksom vad som är på gång underifrån går det inte att säga annat än att det ligger precis rätt i tiden. Det går att ge ansvar och förlita sig till att spelare som Alexander Isak, Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg i rätt roller och på rätt positioner – vilket börjar här!


Skrällpotential: Nigeria

Sett till historik och faktiskt underlag till landslaget är det få nationer på den Afrikanska kontinenten som fått ut så pass lite den senaste tio-årsperioden som Nigeria. Detta stolta landslag som under 90-talet och början av 2000-talet var den stora giganten med både OS-guld och en femteplats på FIFA:s världsranking.

Frågan är således om José Peseiro, som rekommenderats av José Mourinho, är rätt man att föra The Super Eagles tillbaka till strålkastarljuset. Spelarmaterialet finns onekligen där och Peseiro har erfarenhet av flertalet stora klubbar i såväl Afrika som Europa, även om han inte lyckats vinna särskilt mycket. Onekligen en spännande tid varpå det kan vara läge att ”spänna fast sig”…!


Omgångens säkra: Israel

Visst blir det en hel del insläppta mål för ett lag som Israel, men det går samtidigt inte att klaga på att dem inte skapar något framåt. Med spelarmaterialet som finns tillgängligt ska man vara glad för det lilla och det faktum att nationen ändå lyckades göra saker och ting spännande ett tag i VM-kvalet.

Mycket av det är såklart tack vare anfallsesset Eran Zahavi som dock precis som en hel del andra börjar hamna en bra bit förbi 30-strecket rent åldersmässigt. Som tur är finns det viss påfyllning underifrån däribland Celtic-spelaren Liel Abada men det gamla gardet håller ändå ännu, inte minst mot ett Island på tydlig nedgång – som inte heller trivs särskilt väl på bortagräs.


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Slovenien – Sverige2

Det finns egentligen inte så mycket att diskutera då det bara är seger som gäller för Sverige här om det ska kunna bli en återkomst till A-divisionen. Slovenien är gruppens svagaste länk och ett ungdomligt Sverige som verkligen behöver vinna här för att släta över VM-uttåget ska inte missa en sån här möjlighet. Obestridbar spik!

2. Spanien – Portugal1X2

Med matchbilden så gott som klar här och det faktum att lagen brukar gå väldigt jämna matcher är det inte dumt att plocka med alla tecken för att säkra upp. Spanien är givetvis klara favoriter men beroende på deras effektivitet framför mål för dagen är det långt ifrån givet att det slutar med seger. Portugal har ofattbar kvalitet i sina led som bara väntar på att få släppas lös på riktigt, så varför inte i en ”träningsmatch” när Ronaldo dessutom fortsätter jaga nya mål?

3. Tjeckien – Schweiz2

Man ska såklart inte stirra sig blint på Tjeckiens playoff-möte med Sverige vad gäller deras slagstyrka, men dem får ändå sägas vara ett oskrivet blad än så länge under detta landslagsuppehåll. Ingen Patrick Schick den här gången heller och det är såklart ett avbräck mot ett erfaret och svårslaget Schweiz. Vettig spik!

4. Serbien – Norge12

VM-klara Serbien kliver in som klara favoriter här mot ett Norge vars motivationsnivå är svårgissad här. Dock finns det ju en hel del potential att som svensk vara avundsjuk på och visst skulle den här matchen absolut kunna vara ett tillfälle där norrmännen sprattlar till. Erling Håland är ju bevisligen en hyfsad fotbollsspelare och är bara han på humör vill man ju gärna jobba in skrälltvåan?!

5. Nordirland – Grekland1X2

Den minst spektakulära matchen på kupongen är onekligen denna och vare sig Nordirland eller Grekland brukar bjuda upp särskilt mycket i offensiv väg. Således har detta 0-0 skrivet om sig och ett spikkryss är kanske ingen dum idé trots allt. Grekerna ska ju dock ha lite bättre spets kan tyckas även om hemmalaget har en del spelare i såväl Premier League och The Championship. Äsch, vi plockar samtliga tecken för säkerhets skull!

6. Israel – Island1

Den absolut bästa spiken på kupongen denna vecka står Israel för, eller egentligen vem som än hade stått på andra sidan av Island den här veckan. Gästerna som slutade bakom både Nord Makedonien, Armenien och Rumänien i VM-kvalet har bara lyckats besegra lilla Liechtenstein det senaste året vilket inte räcker långt i denna tuffa bortamatch. Israel dyker nämligen alltid upp!

7.  Mexiko – Uruguay1X2

Hatten av till den som stannar uppe eller går upp för att ratta in den här matchen men den som gör det lär inte bli besviken. Då inga tävlingspoäng står på spel borde detta kunna bli både öppet och chansrikt och med gott om kvalitet i båda lagen är det, på förhand i alla fall, hugget som stucket vem som tar hem det i slutändan. Alla tecken är således välbehövda!

8. Ecuador – Nigeria12 

Frågan är om det är till Nigerias fördel att detta inte är en tävlingsmatch, detta eftersom matchen nu kommer spelas i Ecuador där hemmalaget helt klart har en fördel vad gäller inramningen och den höga höjden. Men som tidigare nämnts så finns det alldeles för mycket potential i detta landslag för att inte hoppas på en fin bortaskräll och en positiv start för nye förbundskaptenen.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |