Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 20/5
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 20/5

Publicerat 2022-05-17 22:14

Förra veckans sex rätt med bom på två halvgarderingar som slutade oavgjort lämnade onekligen en sur eftersmak inte minst då det betytt hög utdelning om såväl Sevilla som Everton fallit. Nya tag gäller nu där det i de flesta ligorna håller på att rundas av. I vissa fall är säsongen framme vid playoff som exempelvis det glödheta kvalet till Bundesliga som såklart smäller lite högre än returmötet i playoff-semifinalen mellan Port Vale och Swindon. Väl mött!

Spelstopp: 20:29 torsdag 19 maj


svenska spel


Match i fokus: Hertha Berlin – Hamburg

Det får sägas vara med minsta möjliga marginal som Hertha Berlin till slut fick ge sig i kampen om att slippa kvalet i Bundesliga. Stuttgarts segermål i matchens sista spark utdelade den sista spiken i kistan, samtidigt som det också får sägas att Hertha knappast hade marginalerna med sig för egen del heller.

I de två avslutande omgångarna vid ställningen 1-1 och dyrbara poäng på spel släpptes det in mål i 81:a respektive 84:e minuten. Poäng som hade inneburit att dem sluppit kvala vilket såklart blir en svårlöst historia. Hamburg har efter fyra år i 2. Bundesliga chans att ta sig tillbaka till finrummet och har alla chanser i världen att göra så med sitt spelförande och offensivt lutade lag – vilket bl a tog dem till semifinal i Tyska Cupen.


Skrällpotential: Leicester

Med en så gott som fullt tillgänglig trupp har Leicester ingenting att förlora när dem åker till Stamford Bridge för att ta revansch på höstens 0-3 förlust. Chelsea är inte i samma form nu som då och The Blues kommer dessutom nu också med en tung finalförlust mot Liverpool i FA-cupen i ryggen. Utan mycket att spela för annat än att hålla 3:e platsen i Premier League gör också detta till en match som kan se en hel del mål.

Sett till vad Leicester har att komma med i offensiv riktning är det riktigt trevliga streckprocent som synas. The Foxes gjorde det bra här de senaste gångerna dem gästat London och vann faktiskt med 1-0 för två år sedan i samma skede av säsongen. Då Leicester fortfarande har en hel del att bevisa erbjuder detta ett läge så gott som något att ta lite revansch på sin märkliga och likväl svala säsong framförallt i ligan.


Omgångens säkra: Sion

Nu tillhör visserligen inte schweiziska Super League den bästa eller för den delen lättaste ligan att syna i sömmarna men när säsongen är så gott som över måste man alltjämt kunna lita på att motivation är en stark faktor att väga in. Och om inte Sion som bara har en poängs marginal till det negativa kvalet kan lösa en trea mot redan nedflyttade Lausanne, ja då är det bara att packa ihop.

Det satt visserligen långt inne senast lagen möttes men samtidigt är det enda som räknas i det här läget poängen på kontot, och Sion tar gladeligen en ny 1-0 seger på förhand om chansen ges. Utan något att spela för i hemmalaget, som bara vunnit fyra matcher hittills och har ligans sämsta målskillnad, ska väl ändå siffrorna kunna skrivas med lite större marginal den här gången.


svenska spel


Utvalt system – 72 rader

1. Aston Villa – Burnley1X

För andra gången på kort tid ska dessa två göra upp om tre för Burnley väldigt viktiga poäng. Sett till hur svagt intryck The Clarets gjorde hemma på Turf Moor den gången och hur lite dem lyckades hota Tottenham senast är det svårt att se dem göra någon helomvändning här, men nog kan dem packa ihop laget tätt och gå för en oerhört nyttig poäng sett till att dem har bättre målskillnad än Leeds.

2. Chelsea – Leicester1X2

Det går såklart inte att se förbi Chelseas styrkor och kvalitéer som alltid har potentialen att kliva fram i den här typen av matcher, deras svala form den senaste tiden till trots, men visst har detta alla ingredienser för att bli en händelserik tillställning. Leicester är knappast uträknade då dem på sätt och vis har mycket mer att spela för än Chelsea i det här läget vilket öppnar för ett chansrik möte dem emellan!

3. Everton – Crystal Palace1X2

Med ett ytterst pressat läge som bara blev än värre efter förlusten senast är det ett högst svårläst Everton som kommer till spel här. Mot ett Champions League-jagande Arsenal i sista omgången blir det tufft att hämta poäng varpå dem verkligen skulle behöva ett resultat här. Något som såklart, precis som för Brentford, kan spela ett mer än dugligt Crystal Palace rätt i händerna. Alla tecken krävs således!

4. Hertha Berlin – Hamburg SVX2

Det första mötet av två i kvalet till Bundesliga lär bli ett sevärt möte och det är såklart hemmalaget Hertha som har pressen på sig här. Ett spelförande Hamburg som har skyttekungen Robert Glatzel i fin målform blir ingen lätt uppgift och gästerna får ses med goda chanser att få med sig ett bra resultat till returen. Hertha tillhör Bundesligas sämsta vad gäller defensiva aktioner vilket ger gästerna ett litet övertag!

5. Port Vale – Swindon2

Med 2-1 från första mötet har offensivt lagda Swindon, som avslutade säsongen urstarkt när dem tog sig in i playoff-slutspelet, ett kanonläge att säkra sin plats i finalen på Wembley. Skyttekungen Harry McKirdy satte båda målen senast i en match där formstarka Swindon var närmre 3-1 än 2-2. Med det i åtanke har dem tillräckligt med kvalitet och momentum för att åka härifrån med samtliga poäng!

6. Luzern – Young Boys1X2

Med en stark vår och tre raka segrar har Luzern gett sig själva chansen att slippa det negativa kvalet. Det krävs dock allra troligen seger här för att det ska leva in i i sista omgången vilket blir en tuff uppgift med tanke på att det är målglada ligatrean Young Boys som står för motståndet. Dock är gästerna i princip klara för Europa League vilket kan återspeglas i matchbilden. Målrikt att vänta precis som lagens senaste möten?

7. Lausanne – Sion2

Förutsättningarna är tämligen enkla; slå hopplösa jumbon och nytt kontrakt är i princip klart. Inget lag har släppt in fler eller gjort färre mål än Lausanne som dessutom bara lyckats plocka 22 av 102 möjliga poäng under säsongen, varpå tvåan ska sitta utan större betänkligheter. För visst måste motivationen räcka och bli över för gästerna?

8. Grasshoppers – St Gallen1

Precis som Sion är även Grasshoppers i ett läge där en seger vore oerhört lägligt för att sätta in den mycket troliga sista spiken i kistan för Luzern. Seger skulle dessutom ge en skön revansch för hemmalaget som föll med 0-2 när lagen möttes i februari, överraskande med tanke på den absoluta dominans som Grasshoppers plockade fram i säsongens två föregående möten. Gör jobbet framför hemmafansen?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |