Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 22/9
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 22/9

Publicerat 2022-09-19 21:38

Trots ett komprimerat spelschema för att göra plats för VM i Qatar i november ska det ändå klämmas in ett landslagsuppehåll dessförinnan. Viktigt såklart för de nationer som ska delta i mästerskapet men för Sverige och dem som vanligen följer klubblagssäsongen lite mer nära kommer detta som ett smärre störningsmoment. Men, för oss tipsälskare innebär det samtidigt en fin möjlighet att dra ihop en liten slant då det kan bli bra utdelning på just Topptipset. Nations League står på agendan och det vet vi sen tidigare att långt ifrån alla nationer tar på lika stort allvar!

Spelstopp: 20:44 torsdag 22 september


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Belgien – Wales 1 X 2
2 Frankrike – Österrike 1
3 Kroatien – Danmark X
4 Polen – Nederländerna 2
5 Slovakien – Azerbaijdzjan 1 X 2
6 Litauen – Färöarna 1 X 2
7 Turkiet – Luxemburg 1
8 Liechtenstein – Andorra 1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Kroatien – Danmark

Det väntar gruppfinal i grupp 1 när tvåan Kroatien tar sig an nuvarande ledaren Danmark. Ett Danmark som kroaterna med evigt unge Luka Modric i spetsen spelat upp sig sen den bedrövliga inledande omgången mot Österrike. Poäng här räcker för att Kroatien ska slippa oroa sig för degradering till B-divisionen men med gruppsegern inom räckhåll är det tydligt vad dem siktar mot.

Likaså är det tydligt var Danmarks ambitioner ligger och ett avancemang som gruppetta rimmar väldigt väl med deras fina prestationer i EM förra sommaren. Med Christian Eriksen tillbaka och dessutom i god matchform och form överlag blir de rödvita att räkna med trots bortaplan. Jämn match att vänta som mycket väl kan sluta med delad pott!


Skrällpotential: Wales

Nu kommer visserligen inte Wales ha något med avancemanget ur den här gruppen att göra och troligen kommer det sluta med en jumboplats och respass ur A-divisionen. Men man ska komma ihåg att trots att dem var uträknade i bägge matcherna mot Nederländerna var dem ändå där och högg, och med en Gareth Bale med många matchminuter i kroppen nu är Wales alltid en spännande joker.

Den hittills enda inspelade poängen kom också mot Belgien som vi vet och har sett inte riktigt varit så dominanta och motiverade i just Nations League som förväntat. Prio ett är ju VM och till det mästerskapet har nog förbundskapten Roberto Martinez startelvan mestadels klar för sig vilket talar för viss rotation här – något som gästande Wales bör kunna dra nytta av.


Omgångens säkra: Frankrike

Fyra matcher in i gruppspelet står storfavoriten Frankrike fortfarande på 0 segrar och endast två inspelade poäng. Gruppsegern är redan körd och blir det nytt poängtapp här ligger även statusen i A-divisionen i fara. Blir det förlust är degraderingen garanterad vilket givetvis vore ett enormt fiasko för ett landslag som ska sikta på att ta hem hela turneringen – och sikta på en VM-semifinal i vinter som sämst.

När det nu verkligen är skarpt läge är det svårt att se Les Bleus återigen ge bort initiativet och inte riktigt gå för fullt, särskilt då matchen också spelas i Frankrike. Österrike må vara en lurig motståndare som sprang igenom Kroatien i öppningsmatchen och tog poäng av fransmännen senast det begav sig men, inte gör Didier Deschamps samma misstag en gång till med sitt Frankrike?


svenska spel


Utvalt system – 81 rader

1. Belgien – Wales1X2

Ska Wales kunna få en lika fin mästerskapsvinter som EM-sommaren 2016 vill det till att trotjänare som Aaron Ramsey och Gareth Bale fortsätter att leverera i landslagströjan. Det gäller även att dem hittar ett sätt att när det sedan blir skarpt läge stå emot och ta sig förbi nationer som exempelvis Belgien. Med tanke på att hemmalagets potentiellt tveksamma motivation och det faktum att Wales nätat i samtliga matcher hittills gillas gästernas skrällchanser här.

2. Frankrike – Österrike1

Ralf Rangnick fick effekt direkt när hans Österrike stormade in i Nations League-gruppspelet. Men ju längre in vi har kommit desto mer synade har dem blivit och Danmarks 2-0 i somras var ett tydligt tecken på att lagen kommer bättre förberedda andra gången. När Frankrikes existens i gruppen nu hänger på en hyfsat skör tråd blir det då intressant att se vad hemmalagets reaktion blir. Offensiv ammunition har dem i alla fall och nog bör väl det bli tungan på vågen?

3. Kroatien – DanmarkX

Det blev en riktigt jämn match senast lagen möttes på Parken och det om något talar väldigt mycket för att det, med rådande förutsättningar, blir en ny målsnål tillställning dessa emellan. Kroatien är det lag som måste framåt vilket bör kunna passa Danmark rätt bra men nog är det som upplagt för ett avgörande först i sista gruppspelsmatchen. Spikkrysset är således inget dumt alternativ!

4. Polen – Nederländerna2

Med tanke på lagens förra möte och i synnerhet Nederländernas svaga öppning där är det såklart lockande att gardera upp vid en första anblick. Men då Nederländerna säkrar gruppsegern vid tre poäng och Polens främsta prio bör vara att sluta före Wales, som dem möter härnäst, är det mycket möjligt att hemmalaget tankar lite energi här – och exempelvis vilar Robert Lewandowski vilket ger oerhört fint värde på Nederländerna.

5. Slovakien – Azerbaijdzjan1X2

Nog må Slovakien vara betydligt högre rankat och ett på pappret bättre lag, men på den här nivån i dessa sammanhang dessutom finns inga garantier. Mötet dem emellan tidigare i somras blev också en lågmäld historia vilket absolut kan upprepa sig här. Med sagt är värdet lite för bra på X2 för att inte plocka med då vi vet väldigt lite om hur bra Slovakien är för dagen – eller om dem har marginalerna med sig. Spännande gardering!

6. Litauen – Färöarna1X2

På ungefär samma sätt som ovan går det att resonera här där lågrankade Litauen tack vare hemmafördelen står som favoriter mot ett Färöarna som varit det bättre laget av dem två såhär långt i gruppen. Utgångstecken får således vara X2 men samtidigt är det inte läge att utelämna hemmasegern då det ändå blev utfallet sist Färöarna var här hösten 2020.

7.  Turkiet – Luxemburg1

Med fyra segrar och 14-0 i målskillnad står det nu klart det som alla anade på förhand; Turkiet är alldeles för bra för C-divisionen och tar genast klivet tillbaka uppåt i hierarkin. Det återstår två matcher och med tanke på den turkiska självbilden fortfarande är naggad i kanten är möjligheten att gå helt rent genom gruppspelet en möjlighet som dem inte släpper i första taget.

8. Liechtenstein – Andorra1X2

Det är inte många lag som tvingas harva runt i D-divisionen men precis som väntat kommer Liechtenstein och Andorra få fortsätta ett tag till. Närmast att lämna bottenträsket är väl Andorra men i ärlighetens namn ser det inte särskilt ljust ut på den fronten än på ett tag ändå, och den här typen av matcher kommer även i fortsättningen vara svårtippade av just den anledningen. Med värdet till vänster streckar vi fullt och hoppas på hemmasegern helt enkelt!


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |