Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 23/2 – Spännande returer i Europa League!
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 23/2 – Spännande returer i Europa League!

Publicerat 2023-02-21 20:32

Efter förra veckans rafflande resultat och matcher i Europa League är det fortfarande väldigt mycket på spel när returerna väntar denna torsdag. Av de 16 lag som står för underhållningen är det bara PSV som har en tydligt uppförsbacke som nog blir svårt att ta sig förbi, men i princip alla övriga matcher är mer eller mindre vidöppna. Vilket innebär intressanta förutsättningar liksom potential till fin utdelning i potten!

Spelstopp: 18:44 torsdag 23 februari


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Manchester United – Barcelona 1 X 2
2 Roma – Salzburg 1 X 2
3 Nantes – Juventus 1 X 2
4 Monaco – Leverkusen 1 2
5 PSV – Sevilla 1
6 Midtjylland – Sporting 2
7 Union Berlin – Ajax 1 2
8 Rennes – Shakhtar Donetsk 1

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Manchester United – Barcelona

En av förra veckans bästa matcher både spelmässigt men också sett till dragningskraft i form av tv-tittare såg Manchester United få med sig 2-2 på Camp Nou mot Barcelona. Två bra lag som stod för varsin bra genomför match i en sprudlande tillställning och med ett likaläge är det inte mycket annat för något av lagen än att bjuda upp till dans igen när Europa League-slutspelet vänder.

Således har vi nog en rafflande 90 minuter, minst, på Old Trafford innan vi vet vem av duo som avancerar vidare till nästa runda. Sett till generell form och formstarka spelare får United gälla som knappa favoriter med stöd av hemmafördelen, men nog är detta en match som kan gå hela vägen till ett spännande straffavgörande!


Skrällpotential: Salzburg

Ett målsnålt Roma gjorde det mesta rätt utom att göra mål i det inledande mötet i Österrike, vilket innebär att de nu har ett uddamålsunderläge att hämta in. Något som på pappret precis som inför förra matchen är högst troligt men som inte alls är någon garanti sett till hur många matcher sett ut och utvecklats för Roma den här säsongen.

Ser man dessutom till målet Salzburg gjorde sent i matchen är det inte svårt att se hur de ska kunna hota Roma som måste gå framåt här även på Olimpico. Håller hemmalagets trubbighet framför mål i sig dessutom finns det alla möjligheter för Salzburg att sätta spiken i kistan i andra halvlek när desperationen är ett faktum.


Omgångens säkra: Rennes

Det både var och blev en svårnavigerad match för Rennes mot ett upp-pumpat Shakhtar förra veckan. Med förutsättningarna mer på sin sida nu och bättre förberedda på vad som väntar dem bör det bli en matchbild som passar Rennes bättre.

På hemmaplan är fransmännen en kraft att räkna med och kommer in till den här matchen med stabila 2-0 mot Clermont i söndags. Ett resultats om fortsatt håller Rennes som Ligue 1:s bästa hemmalag vilket väger tungt i detta returmöte. Så också att Rennes är i säsong vilket borde spela in mer nu än när lagen möttes förra veckan.


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Manchester United – Barcelona1X2

Med en matchbild som gick från ena straffområdet till det andra i förra mötet är det samma visa att vänta även i returen. Båda lagen lär känna att dom kan ta detta och bör också gå för det vilket givetvis blir spännande, inte minst då det finns så mycket individuell kvalitet på plats som inte behöver många chanser för att hitta nätet. Alla tecken därmed ett måste!

2. Roma – Salzburg1X2

Bra lag har tur sägs det och det är väl ändå talande att det passar så väl in på Roma just nu. Marginalerna är inte riktigt på deras sida och om det har med självförtroendet att göra eller något annat låter jag vara osagt. Helt klart är i alla fall att trots ett massivt favoritskap är Roma långt ifrån någon garanti för vidare avancemang, vare sig vid full tid eller efter en eventuell förlängning. Roma har lite för mycket att förlora här för att jag ska våga lita på dem. Alla tecken bör löna sig!

3. Nantes – Juventus1X2

Marginaler emot går verkligen att applicera även på Juventus trots att just segern senast mot Spezia snarare var ett stolpe-in sett till hur den matchen utvecklade sig och vad gäller antalet chanser. Med likaläge inför returen här är Juventus i ett liknande läge som Roma där de har så väldigt mycket mer att förlora än sin motståndare, och inte alls är så pass väloljade i maskineriet som man kunde tro (eller hoppas). Skrällpotential även här med andra ord.

4. Monaco – Leverkusen12

Svängigt och målrikt, ja det tackar man sällan nej till och med lagens förra möte i åtanke är det lätt att se att även returen går åt det hållet. Trots tre mål senast har Monaco bara en uddamålsledning till returen hemma i furstendömet och med tanke på de offensiva kvalitéer som Leverkusen besitter är det trots allt en rätt skör ledning. Men samtidigt är hemmalaget klart stabilare och bättre defensivt sett än sin motpart här och det bör således kunna fälla avgörandet återigen.

5. PSV – Sevilla1

Med 3-0 från hemmamötet tyder det mesta såklart på att det här dubbelmötet redan är avgjort för Sevillas del. Det återstår dock 90 minuter och skulle hemmalaget lyckas ta ledningen här och kanske även göra ett till inom en rimlig tid finns chansen och en strimma av hopp. PSV har således inte mycket till val än att försöka ösa på här och våga tro på vändningen. Så mycket mer än målen skiljde inte lagen åt senast och i La Liga har Sevilla som bekant varit allt annat än sitt sedvanliga stabila jag.

6. Midtjylland – Sporting Lissabon2

Ser man till matchens faktiska utfall och det förväntade sett till matchbilden är det svårt att få ihop att Midtjylland har ett likaläge med sig till returen. Lyckas dem ha marginalerna med sig även den här gången eller kommer Sporting, som var det klart bättre laget senast, hålla för trycket? Gör Sporting första målet tror jag detta är över för hemmalaget, så pass skickliga är gästerna så länge de undviker individuella misstag som vid 0-1 målet förra veckan.

7. Union Berlin – Ajax12

Hur tyska överraskningen Union Berlin lämnade Amsterdam utan att vare sig vinna eller göra mål förra veckan förblir en gåta men den typen av ineffektivitet kan visa sig otroligt kostsam. 0-0 där följdes upp av ytterligare en mot Bundesliga-jumbon Schalke senast vilket sannerligen får en att se över garderingsmöjligheterna. Ajax har förvisso en med deras mått mätt en jobbig säsong men borde rimligtvis fått sig en väckarklocka från första mötet. Bättre insats här?

8. Rennes – Shakthar Donetsk1

Sist ut denna afton hittar vi hemmastarka Rennes som nätat i 15 raka hemmamatcher i alla tävlingar av vilka de vunnit 12. Ska de lyckas vända på uddsmålsunderläget kommer det krävas en bra start, bättre sådan än senast lagen möttes men med hemmafaktorn tungt invägd tyder väl det mesta på att de inte går i samma fälla nu som förra veckan? Rennes att göra första målet, att göra över 1,5 mål och såklart att vinna matchen är alla väldigt spelbara utfall och bäst odds på Europa League just nu har Betsson. Värt en slant!


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |