Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 24/11 – Bäst spelvärde med VM i fokus
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 24/11 – Bäst spelvärde med VM i fokus

Publicerat 2022-11-22 20:21

I och med att VM tar upp det mesta av fokuset just nu går också många av kupongerna in i varandra. Med flertalet stora favoriter dessutom blir det många garderingar som måste ’slösas’ för att jobba in skrällar och jaga utdelning. Torsdagens kupong ser dock ut att bli veckans guldkorn vad gäller spelvärde där de fem VM-matcherna också får sällskap av damernas Champions League samt portugisiska ligacupen. En kvart ifrån full pott förra veckan tack vare sena mål i både Ghana och Japan ger ett revanschsug som bara måste ge utdelning nu!

Spelstopp: 19:59 torsdag 24 november


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Brasilien – Serbien 1 X 2
2 Benfica – Rosengård 1
3 Juventus – Arsenal 1 X 2
4 Tondela – SCU Toreense 1 X 2
5 Wales – Iran 1 X 2
6 Qatar – Senegal 2
7 Nederländerna – Ecuador X
8 England – USA 1

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Brasilien – Serbien

Den stora förhandsfavoriten sett till i princips samtliga experttips Brasilien går äntligen in i turneringen och det tillför onekligen en extra dimension till ett annars annorlunda mästerskap. VM är vad VM är men att se Brasilien spela fotboll är aldrig tråkigt, ens i Qatar.

Så lär det också förbli här mot ett Serbien som ska kunna bjuda upp till dans och såklart inte ger upp något på förhand i ett mästerskap de jobbat hårt för att nå. Frågan är bara om defensiven håller när Neymar, Vinicious Jr och övriga väl får fart i den brasilianska offensiven?


Skrällpotential: Ecuador

En stabil och solklar seger utan insläppt mål. Ja visst fick Ecuador precis den start dem hoppats på och behövde i en grupp som för deras del är långt ifrån enkel. Men när man drillas så pass hårt i det sydamerikanska VM-kvalet behövs inte mycket för att marginalerna ska landa på ens sida och här mot Holland finns det ingen anledning att inte tro på poäng.

Så idéfattiga som Holland såg ut mot ett fysiskt starkt och välorganiserat Senegal, som var förvånansvärt bra trots avsaknaden av Sadio Mané, gör Ecuadors chanser riktigt spännande. En poäng är visserligen det mest troliga men när favoritstreckningen drar iväg lockar också tvåan ordentligt, vilken bara kommer öka på i spelvärde ju närmre matchen vi kommer.


Omgångens säkra: Senegal

Värdnationen Qatar må ha varit lite tagna av stundens allvar men nog stod det klart att det inte går att bygga upp en fotbollsnation från ingenmansland till fotbollens absoluta finrum på bara 12 år. Nu stannade visserligen slutresultatet vid 0-2 men det var snarare i underkant och tog dessutom ingenting från Ecuador som aldrig var nära att släppa in Qatar i matchen igen.

Nu väntar nästa omöjliga uppgift för hemmanationen mot ett lika fysiskt dominant Senegal står för motståndet. De afrikanska mästarna må ha tappat Sadio Mané men har ändå tillräckligt med spelskicklighet och spetskvalitet för att göra processen lika kort som Ecuador gjorde – ett måste dessutom för att ha chansen till avancemang efter den sura förlusten mot Holland i premiären!


svenska spel


Utvalt system – 81 rader

1. Brasilien – Serbien1X2

Efter Saudiarabiens dunderskräll mot Argentina känns helt plötsligt allt möjligt i det här mästerskapet. När turneringens huvudnummer Brasilien nu kliver in i handlingen är det därför inte mindre lockande att plocka med ett skrälltecken. Serbien är ju dessutom betydligt bättre på pappret än många andra lag strax under världseliten och skulle väl kunna sätta saker i gungning om första målet i matchen går deras väg?

2. Benfica – Rosengård1

Svenska lag brukar stå sig rätt bra ute bland den europeiska konkurrensen men med Barcelona och Bayern München i gruppen skulle avancemanget alltid blir svårlöst för Rosengård. Svenskornas uppgift görs inte lättare här i och med det digra skadeläget som ser tunnast ut i mittlåset, vilket ändå gör att ettan streckas tidigt. Tvåan lockar visserligen men då garderingar behövs bättre på annat håll får detta fungera som en duglig chansspik sett till förutsättningarna.

3. Juventus – Arsenal1X2

Skador är det gott om även i Jonas Eidevalls Arsenal som börjar få svårt att få ihop något som ens liknar sin bästa elva. Det har gott hyfsat bra ändå hittills men frågan är om  inte det börjar komma ikapp dem nu, särskilt när storstjärnorna Beth Mead blivit korsbandsskadad och Vivianne Mediema är en skugga av sitt vanliga jag. Juventus som störde de regerande mästarna Lyon har såldes avsevärt bättre möjligheter än oddset antyder!

4. Tondela – SCU Toreense1X2

Den som inte har hundra koll på den portugisiska ligan är ursäktad och än mer alla dem som har ännu mindre koll på det inhemska cupspelet där. Ligacupen är vad som står på agendan och det är givetvis omöjligt att sia om då det dels är i gruppspelsfasen men också då det är högst oklart huruvida det högre rankade Tondela är särskilt intresserade av att blåsa på här. Alla tecken därmed ett måste.

5. Wales – Iran1X2

En rätt passiv första halvlek och för att sedan trycka på för en kvittering. Ja det räckte till en poäng återigen i det internationella cupspelet för Wales som blivit lite av en kryss-specialist i sådana sammanhang. Gareth Bale agerade även här poängräddare och ser väl tillsammans med Kieffer Moore ut att vara Wales största hot – vilket också ska räcka långt här. Seger här är nog också ett måste för Wales om drömmen om avancemang ska hållas levande vilket är samma utgångsläge för Iran. Alla tecken lönar sig?

6. Qatar – Senegal2

Det är bara att acceptera läget; Qatar är det sämst förberedda och svagaste laget i turneringen. Så pass att det är svårt att se dem ta några poäng alls eller göra mål när ett lika tufft Senegal står för motståndet följt av storfavoriten Holland. Solklar tvåa!

7. Holland – EcuadorX

Nej det var ingen supermatch av Holland i premiären mot Senegal och 2-0 var helt klart smickrande. Tuffare utgångsläge väntar nu mot ett fysiskt och välorganiserat Ecuador som är väl medvetna om hur värdefull poängen lagen delar på så länge matchen står 0-0 är värd. Ett resultat som också Holland bör vara nöjda med eftersom dem har Qatar kvar sedan vilket är en ’garanterad’ seger. Spikkrysset får därmed agera ensamt hur mycket tvåan än må locka.

8. England – USA1

England fick som bekant i princip den öppning som önskat och även om det finns saker att fila på för förbundskapten Southgate sitter The Three Lions alltjämt i ett riktigt bra läge. Seger här och åttondelsfinalen är säkrad allra troligen som gruppetta men det gäller att få hål på USA som envist har kapaciteten att hålla spänning i matchen. Engelsmännens kvalitet bör dock lysa igenom och vara utslagsgivande i slutändan, om inte annat finns det gott om sparkapital på bänken att använda sig av!


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |