Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 24/3
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 24/3

Publicerat 2022-03-21 22:53

Med 8 rätt av 8 möjliga förra veckan passar vi på att gratulera alla dem som ryggade kupongens 72 rader. Nu är det dock nya tag som gäller och när det vankas VM-kval stiger såklart både spänningen men också insatserna. Sveriges VM-öde står givetvis i centrum hemma på Friends där vi verkligen får hoppas att inte svenska folkets ångestpåslag också drabbar spelarna som kliver ut till match – men det har väl Janne Andersson sett till? I övrigt står flera fina matcher med på torsdagens kupong, eller i alla fall alla utom träningslandskampen mellan Skottland och Polen såklart.

Spelstopp: 20:44 torsdag 24 mars


svenska spel


Match i fokus: Sverige – Tjeckien

Efter att Sverige bommat guldläget man hade i gruppen efter segern mot Spanien är det inte konstigt att den här matchen framkallar ett ångestpåslag. Ett VM med Sverige kommer bli så mycket roligare att följa än ett utan Emil Forsberg och Co som förhoppningsvis är bättre rustade för uppgiften än vi åskådare, som dock kommer göra sitt för inramningen på nationalarenan.

Just Forsbergs fina form i Leipzig på sistone och hans betydelse för landslaget, tillsammans med Dejan Kulusevskis lyft sedan han lämnade Italien, är två starka trumfkort för Sverige att spela ut här. Tjeckien saknar också allra troligen sin storstjärna Patrick Schick som gått skadad ett par veckor vilket såklart bättrar på Sveriges chanser ytterligare sett också till hemmafördelen.


Skrällpotential: Chile

Det har varit ett tungrott kvalspel för Chile som har två poäng att hämta upp på Peru, som innehar kvalplatsen i kvalgruppen, med sex kvar att spela om. Med tanke på att det är Brasilien borta som väntar nu om än med brassarna klara gruppvinnare sedan länge gör inte saker och ting mindre problematiskt – då Chile behöver allra troligen vinna här för att ha chansen att gå om Peru i sista omgången.

Det egentligen enda som talar för Chile utöver möjligen insatsen mot Argentina under det förra kvaluppehållet är det faktum att Brasilien sedan länge är klara för VM. Ett aggressivt och desperat Chile som tar fajten är kanske inte vad brassarna allra mest är sugna på och det räcker att gå tillbaka till lagens två senaste inbördes möten, där dem hade något att spela för, för att befästa den teorin.


Omgångens säkra: Italien

När Sverige såg till att Italien missade VM 2018 var det onekligen ett av om inte det allra största fiaskot i de nuvarande Europamästarnas historia. Skulle det bli uttåg även här mot Nordmakedonien efter att Italien sjabblat bort en tämligen lätt kvalgrupp är dock frågan om inte det slår högre, varpå Roberto Mancini knappast vill lämna något åt slumpen här utan snarare försöka städa av detta fortast möjligt.

Räkna därmed med ett intensivt och löpvilligt Italien där samtliga startspelare tar jobbet såväl offensivt som defensivt, allt för att utnyttja sin tekniska och taktiska överlägsenhet just för att eliminera risken för en superskräll. Håller Italien bara uppe tempot och då främst med boll, och när snarare än om de gör första målet, ska den här matchen vara över för Nordmakedoniens del.


svenska spel


Utvalt system – 72 rader

1. Sverige – Tjeckien1

Alla ögon riktas såklart till Friends när Sveriges VM-drömmar antingen tar slut eller lever vidare ett tag till. Sett till hur trygga Sverige vanligen är på hemmaplan och den högstanivå som flera av våra nyckelspelare håller, dessutom med den ungdomliga entusiasm och mod exempelvis Alexander Isak visade mot Spanien, är det lika delar tro och hopp som präglar denna spiketta!

2. Italien – Nordmakedonien1

Efter ett ganska sömnigt kval är det dags att avsluta siestan i Italien som nu får se till att åter kavla upp ärmarna igen. EM-guldet är nu historia och höstens rekyl inte längre förlåten om det blir en miss i protokollet här. Mot en tacksam motståndare som inte ska räcka till när Italien väl blåser på gäller det att så snabbt som möjligt sätta 1-0, och när det väl sker ska segern också kunna stängas hem komfortabelt.

3. Portugal – Turkiet1X

Hade det inte varit för den stundtals svårsmälta fotboll som Portugal fortsätter att bjuda på match efter match vore det betydligt enklare att lita på dem mot ett oorganiserat och tunt Turkiet. EM-sommarens bedrövliga försvarsspel ligger fortsatt färskt i minnet och spelare som Leicesters Söyuncu, given startspelare här, bättrar knappast på Turkiets chanser. Ettan först men om Portugal fortsätter lida sig igenom matcherna rensar krysset fint!

4. Wales – Österrike1

Obesegrade i sju matcher och tvåa bakom Belgien i kvalet, med formstarka spelare som Brennan Johnson och Harry Wilson på varsin kant, ger Wales bäst möjligheter här med hemmafördelen en ytterligare faktor på deras sida att väga in. Österrike tog sig inte hit genom VM-kvalet utan i Nations League varpå formkurvan också talar för hemmalaget, som väl dock kryssar lite väl ofta för att inte ta med eller överväga fler tecken?

5. Skottland – Polen1X2

På grund av rådande världsläge kommer dessa två nationer träningsspela mot varandra för att samla in välgörenhetspengar, något som främst talar för att detta blir en ganska trist historia att följa. Polen lär knappast vilja riskera skador på nyckelspelare inför playoff-finalen vilket ger initiativet till skottarna på ett förhoppningsvis fullsatt Hampden Park, men så ovisst som det är med motivationen är det inte läge att snåla med tecknen!

6. Brasilien – Chile1X2

Sista chansen för Chile och väldigt lite talar väl egentligen för att dem ska lyckas ta den, men samtidigt går det också att ställa sig tveksam till Brasiliens motivation här liksom det faktum att dem kommer till start med bästa möjliga lag. Rent spelmässigt har det inte heller alltid sett så lekfullt och enkelt ut för Brasilien varpå dem inte är att lita på i det här läget. Alla tecken kan således betala riktigt bra!

7.  Colombia – Bolivia1X

Det är inte bara Chile som är i ett pressat läge utan Colombia, med blott en seger på sina 11 senaste kvalmatcher, står även dem inför en måste-match där tre poäng samtidigt som Peru förlorar sin match är det enda som håller VM-drömmen vid liv. Med flest oavgjorda i kvalet och bara 16 mål gjorda, och det stresspåslag som föreligger, är det säkrast att ta med krysset om bollen inte vill leta sig in ens mot porösa Bolivia.

8. Paraguay – EcuadorX2

Trots en fin start har det gått skarpt utför för Paraguay som utöver att bara ha gjort ynka nio mål i kvalet förlorat sju av sina 11 senaste matcher. Slagläge för Ecuador således som bara behöver en poäng på de två sista matcherna för att garantera sin VM-plats tack vare försprånget ner till Uruguay och Peru som möter varandra. Då Paraguay kryssat näst flest matcher hittills är det inget dumt spikkryss att lägga!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |