Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 25/8
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 25/8

Publicerat 2022-08-23 00:49

Trots ynka fyra rätt förra veckan var det ändå bara Trabzonspor som tydligt svek kupongen. Nu är det returmatcherna som ska avverkas denna torsdagskväll som helt hämtar underlagen från det europeiska cupspelet, om än inte exakt samma utbud som förra veckan. Första halvan hämtas från Europa League där Malmö ska försöka hålla sitt övertag intakt nere i Turkiet medan AIK på den andra halvans Conference League-kval har en tuff uppgift att hämta upp 0-3 från första mötet.

Spelstopp: 18:59 torsdag 25 augusti


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Sivasspor – Malmö 1 X 2
2 Omonia Nicosia – KAA Gent 1 2
3 Hearts – Zürich 1 X 2
4 Olympiakos – Apollon Limassol 1
5 AIK – Slovacko X 2
6 Anderlecht – Young Boys 1 X 2
7 Wolfsberger – Molde 2
8 Twente – Fiorentina 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Sivasspor – Malmö

Sett till oddssättningen är det riktigt fint värde på Malmös avancemang till gruppspelet i Europa League under hösten som kommer. De regerande svenska mästarna har 3-1 att gå på första mötet mot ett Sivasspor som var klar överkomligt då även spelmässigt, och som dessutom fortfarande inte vunnit ännu den här säsongen.

Ett mål åt fel hål kan såklart väcka liv och skapa dramatik som Malmö inte nödvändigtvis kommer kunna hantera. Samtidigt bör det uppstå en hel del omställningslägen och ytor överlag då hemmalaget måste gå framåt. Malmö hade också ganska bra kontroll hemma på Stadion och kan givetvis ta musten ur Sivasspor om det istället är dem som gör första målet i matchen.


Skrällpotential: Slovacko

0-3 i Slovakien blev droppen för AIK-ledningen som där tog det beslut som borde tagits redan i våras. Bartosz Grzelak är nu ett minne blott och tillsvidare är det U-19 ansvarige tillika klubbikonen Henok Goitom som leder laget. Hyfsad start omgående i Norrköping, mot ett inledningsvis väldigt passivt Norrköping ska sägas, ger visst hopp såklart men 0-3 är inget lätt underläge att kvittera.

Slovacko ska ha cred för hur dem tog sig an hemmamötet där dem var klart mycket bättre organiserade och påkopplade än AIK, något som bäddade för segern som så gott som tio gånger av tio ska ge avancemang. Tre nästan identiska mål och ett spelsätt som samtliga är trygga med kommer bära frukt även här mot ett AIK som inte vänt säsongen ännu – och mycket väl kan rotera in en del yngre förmågor och ’chansa’ bort sig här.


Omgångens säkra: Fiorentina

Det behövdes bara en minut för Fiorentina att visa sin spets i det första mötet hemma i Florens. Ganska snabbt hade La Viola också tagit kommandot helt i dubbelmötet genom att även göra 2-0 innan första halvlek var över. Ett resultat som visserligen skrevs till 2-1 i slutändan men som Fiorentina ändå hade god kontroll på.

När returen nu väntar och avancemanget fortfarande står och väger behöver Fiorentina, som suktar efter att återigen spela i Europa, visa sin kvalitet och spets även här. Twentes defensiv var allt annat än vattentät senast lagen möttes och släpper dem väl in ett här kan det också bli fler mot slutet av matchen, inte minst om gästande Fiorentina tar en förväntat ledning och kopplar greppet.


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Sivasspor – Malmö1X2

Så som Malmös säsong utspelat sig är ingenting garanterat trots ett tvåmålsöverläge och det blir intressant att se hur dem inledningsvis hanterar sin möjligen falska säkerhet. Ett mål kommer som sagt öppna upp detta men samtidigt lär inte Malmö för den sakens skull känna någon överdriven respekt för motståndet, som alltså haft stora problem under sin säsongsinledning. Bra läge för MFF!

2. Omonia Nicosia – KAA Gent12

Nog var det en riktig knall när cypriotiska Omonia bortabesegrade belgiska Gent med 2-0. Ett ypperligt resultat såklart att ha med sig till hemmareturen vilket gör att det lär smälla till tämligen omgående här. Gästerna bör väl kunna få in en boll och kommer den i första halvlek är dubbelmötet vidöppet. Å andra sidan har Omonia ’gjort det’ en gång redan mot dem och kan väl därmed göra det igen?

3. Hearts – Zürich1X2

Trots att gästande Zürich har 2-1 med sig är det långt ifrån säkert att dem kommer vara lika lyckosamma i returen. Hearts är bättre än dem visade i lagens förra möte och har här hemmafansen i ryggen som bör kunna påverka matchen till sin favör. Med det sagt är detta kupongens mest svårtippade tillställning och det innebär att alla tecken måste med.

4. Olympiakos – Apollon Limassol1

Det råder ingen tvekan om att det var Olympiakos som var det bättre laget förra veckan men precis som i förra rundan fick det grekiska storlaget nöja sig med delad pott. Med ett par matcher in på säsongen under bältet nu och så gott som starkaste laget, med hemmafördelen dessutom, ska deras dominans kunna göra sig gällande här.

5. AIK – SlovackoX2

Med tanke på hur det sett ut hittills under 2022 och att det står 0-3 redan innan matchen börjat är det anmärkningsvärt att AIK kliver in som klara favoriter här sett till oddset, säkerligen uppumpat pga segern senast i Norrköping. Gästande Slovacko har kapacitet att vinna även detta men lär i alla fall kunna spela av detta utan större problem då AIK inte är ett topplag att lita på igen bara sådär – och undermedvetet mycket väl kan ha gett upp detta redan.

6. Anderlecht – Young Boys1X2

Ett knappt övertag är vad Anderlecht har med sig till hemmareturen och det är sannerligen en skör ledning med tanke på motståndet. Young Boys spelar alltid offensivt och kommer fortsätta göra så även här vilket gör att den här matchen kan svänga en hel del. Hemmalagets Fabio Silva är i fin form och blir att räkna med men frågan är om det räcker när gästerna väl sätter fart. Intressant skrällpotential!

7.  Wolfsberger – Molde2

En av de stora överraskningarna stod Wolfsberger för när dem bortaslog Molde trots ett ganska kraftigt spelövertag för norrmännen, som av någon outgrundlig anledning gick av planen mållösa. Det lär knappast hända två gånger om eller att Wolfsberger har marginalerna med sig även dessa 90 minuter. Bra revanschläge till fint värde således!

8. Twente – Fiorentina2

Precis som första halvleken tydligt påtalade senast lagen möttes är och ska det vara skillnad på Eredivisie och Serie A. Det räcker att titta på spelarna som var inblandade i målen för Fiorentina för att se att dem har en spets som Twente saknar, och som ska vara tungan på vågen även här. Räkna med att gästerna gör tillräckligt för att säkra segern och avancemanget när dem nu äntligen har chansen att spela europeisk cupspel igen.


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |