Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 26/5
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 26/5

Publicerat 2022-05-25 00:01

Så blev det en ny ”sjua” på Topptipset förra veckan efter att Swindon sjabblat bort möjligheten att ta klivet upp i bortareturen. Extra trist en dag när både lågstreckade Leicester och Luzern grejade poäng, men precis som vanligt är det inte mycket annat att göra än att hoppa upp på hästen igen. Den här gången är det, utöver fyra matcher som också täcks på onsdagens kupong på Europatipset, även dags för damerna att spela final i Svenska Cupen bl a vilket lär bli oerhört sevärt!

Spelstopp: 14:59 torsdag 26 maj


svenska spel


Match i fokus: Rosengård – Häcken

Damernas allsvenska säsong har precis som herrarnas fått fäste med 1o omgångar in. Precis som fjolåret avslutades är det också Häcken och Rosengård som toppar tabellen, än så länge obesegrade dessutom, vilket gör detta till en värdig final på alla sätt. Inget kunde skilja dem åt när dem möttes för en månad sedan i seriespelet men Häcken lär gräma sig över att ha haft tre poäng i handen fram till matchminut 77.

Med tanke på att den här finalen spelas nere i Malmö och att Rosengård var det klart bästa laget över förra säsongen hade det varit bra för Häcken att ha den segern med sig här. Inte minst eftersom dem då också knep titeln förra året vilket hade kunnat ge ett bättre psykologiskt övertag. Men nog bör detta kunna bli jämnare än vad oddssättningen antyder?


Skrällpotential: Rijeka

Den kroatiska ligafyran Rijeka mot tabelltvåan Hajduk Split i finalen av FA-cupen. En match som ser Rijeka få hemmafavör även om det är Hajduk som vunnit bägge inbördes möten här denna säsong. Läge för revansch således för hemmalaget som tagit hem cuptiteln två av de tre senaste säsongerna och som dessutom redan visat att dem kan slå bättre rankade Hajduk – två gånger om dessutom.

Med flest mål gjorda i ligan och själva ansvariga för att redan röja undan de två främsta hoten utöver Hajduk på vägen fram till finalen är det således som upplagt för att Rijeka ska ta hem titeln även den här säsongen. Helt klart är i alla fall att dem inte kommer ge sig i första taget vilket öppnar för en hejdundrande final, som säkerligen också kan leva upp på läktarna med stark inramning.


Omgångens säkra: Kayserispor

Precis som vi skrivit om den här matchen för Europatipset är det helt uppenbart att Kayserispor siktat in sig på den här cuptiteln. Och dem har gjort det med besked dessutom efter att redan ha slagit ut ett par tunga namn på vägen eller vad sägs om jätten Fenerbahce, Besiktas som säkrade dubbeln ifjol och årets mästare Trabzonspor som ledde Süper Lig från start till mål.

Med alla dessa svåra prövningar redan avklarade på vägen vore det ett passande slut på säsongen att, på hemmaplan, plocka en för dem sällsynt titel – deras första sedan 2007-2008. Med tanke på att dem redan slagit Sivasspor hemma den här säsongen och dessutom med klara 3-0 ligger dem således bra till här, inte minst då dem kunnat lägga flera veckor på förberedelser inför den finalen.


svenska spel


Utvalt system – 144 rader

1. Hammarby – Malmö1X

Som vi redan skrivit om är det inte mycket som talar för Malmö den här eftermiddagen när Svenska Cupen ska avgöras. Dock ser väl skadeläget ut att ljusa något vilket för ett lag som Malmö alltid är värt att ta i beaktning men även om det här finns utrymme för att plocka med samtliga tecken behövs tecken bättre på annat håll i mer ”osäkra” matcher som exempelvis kvalet i Ligue 1.

2. Rosengård – Häcken1X2

Det är inte omöjligt att såväl streckningen blir oförtjänt vänstervriden här ju närmre matchstart vi kommer, men låt dig inte luras av det eller det faktum att Rosengård har hemmafavör. Häcken visade när lagen möttes senast att dem är tillbaka för att utmana Rosengård på allvar och har som bekant plockat två raka cuptitlar vilket inte ska underskattas när detta väl drar igång. Alla tecken lönar sig således!

3. Odense – Midtjylland2

Hur man än vänder och vrider på det här går det inte att komma ifrån att allt annat än en bortaseger under 90 minuter är långsökt. Visst kan man argumentera för att Odense plockat poäng i lagens bägge inbördes möten denna säsong men inte bommar Midtjylland möjligheten att säkra cuptiteln här efter att ha missat ligatiteln med minsta möjliga marginal!

4. Kayserispor – Sivasspor1

Det tog tre halvlekar mot Trabzonspor i semifinalen innan Kayserispor hittade in i dubbelmötet. Fyra mål i andra halvlek framför hemmafansen säkrade dock deras plats i nästa runda återigen på bekostnad av en av storfavoriterna. Hemma har dem också varit betydligt mer pålitliga där dem dessutom besegrat ytterligare en av giganterna Galatasaray. Så visst ska dem kunna rå på Sivasspor som efter två raka topp-5 placeringar fick nöja sig med en 10:e plats denna säsong.

5. Rijeka – Hajduk Split1X

Damernas Champions League var ett tydligt tecken på hur erfarenhet och vinnarmentalitet går hand i hand. Cupspecialisterna Rijeka som slagit ut ligamästarna Dinamo Zagreb och ligatrean Osijek på sin väg mot finalen är ett typexempel på vad dem har med sig bagaget på sin sida vågskålen. Något som blir betydelsefullt sett till hemmafördel och att många tippare allra stirrar sig blint på lagens förra möte i ligan.

6. Rosenborg – Haugesund1X

Om det är något lag som bevisligen passat Rosenborg dåligt de senaste säsongerna är det onekligen Haugesund. Gästerna stod för en lika anonym säsong i fjol som säsongen före och har inlett denna säsong ännu svagare än så. Med det sagt kan dem mycket väl lämna Ullevål med en ny tapper poäng då Rosenborg inte direkt blixtrat till såhär långt – och redan har fyra kryss efter sju omgångar i Eliteserien. Fin rensarpotential!

7. Sarpsborg – Molde1X2

Fjolårstvåan Molde har fått en bra start på säsongen och kliver således in med ett klart och tydligt favoritskap här. Dock ska man minnas att Molde hade det kämpigare i bortaspelet ifjol och har tappat skyttekungen Ohi Omoijuanfo vars 27 mål stod för 40% av målskörden vilket kan bli kännbart i matcher som dessa. Sarpsborg förlorade bara fyra hemmamatcher ifjol och bara slutade säsongen med endast hälften så många mål insläppta hemma som borta. Chockar storfavoriten återigen på hemmaplan?

8. Auxerre – St Etienne1X

Det är mycket som står på spel i dubbelmötet varpå ett bra resultat till returen är av stor vikt för båda lagen. Pressen på gästande St Etienne att behålla sin status som Ligue 1-lag är väl ungefär lika stor som på Auxerre vad gäller att göra det mesta av hemmafördelen, vilket med andra ord kan slå ut varandra. Delad pott är således inte omöjligt och då systemet tillåter en gardering är detta en passande kandidat.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |