Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 28/7
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 28/7

Publicerat 2022-07-27 00:25

Det vankas returmöten i andra kvalomgången av UEFA Conference League denna torsdag och det finns en hel del intressanta utgångslägen att titta närmare på. Bland annat Djurgårdens hemmamöte med kroatiska Rijeka där den svenska serieledaren reste hem från första mötet med en vass 2-1 seger. Övriga matcher på kupongen är också dem resultatmässigt jämna där endast överraskningen Levski Sofia, som har 2-0 på grekiska storlaget PAOK, sticker ut. Frågan är bara om dem kan hålla tvåmålsledningen intakt?

Spelstopp: 18:59 torsdag 28 juli


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Djurgården – Rijeka 1 X 2
2 Bröndby – Pogon Szczecin 1 X 2
3 Viking – Sparta Prag 2
4 Sligo Rovers – Motherwell 2
5 Lechia Gdánsk – Rapid Wien 1 X 2
6 PAOK – Levski Sofia 1 X
7 FC Vaduz – NK Koper 2
8 Lillestrøm – SJK 1 X

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Djurgården – Rijeka

Att Djurgården skulle kunna spela jämnt med kroatiska fyran Rijeka kom väl inte som något jätteöverraskning sett till den högstanivå som dem besitter, och inte minst med tanke på den fina form som radats upp på sistone. Men få inklusive undertecknad hade trott att dem skulle lämna bortamötet i Kroatien med en ledning till returen hemma i Stockholm.

Men jobbet är inte gjort ännu och med den offensiva kraft som finns i Rijeka är en ettmålsledning en skör sådan. Dock torde det vara en klar fördel att det nu ska spelas på konstgräs vilket är ett underlag som Djurgården är bra mycket mer bekväma med än gästerna. Det visade dem exempelvis i det allsvenska toppmötet med Häcken i söndags som innebar att dem övertog serieledningen i Allsvenskan. Bra chans här?


Skrällpotential: Pogon Szczecin

Med 1-1 från hemmamötet med danska Bröndby efter ett sent kvitteringsmål har Pogon Szczecin ett gynnsamt utgångsläge inför returen. Hemmalaget åkte dit ordentligt mot ett vilt kontrande Nordsjälland i ligan senast och hade även vissa problem även i ligapremiären, något som öppnar för fjolårets polska ligatrea.

Pogon är likt Nordsjälland också dem vassa i sina omställningar med bl a landslagsmeriterade Kamil Grosicki. Med likaläget som dem har sin bäste målskytt från ifjol Luka Zahovic att tacka för bör dem kunna hitta in i den här matchen bra, med Bröndby som det spelförande laget och med pressen på sig.


Omgångens säkra: Motherwell

Trots spelmässig dominans fick inte Motherwell in bollen i hemmamötet trots idoga försök efter att ha hamnat i underläge. I returen här mot ett på pappret klart underlägset Sligo Rovers finns således inget annat än att trycka på än mer, kvittera dubbelmötet så fort som möjligt och sedan pressa på för att bevara momentum.

Den här gången kommer dem inte underskatta motståndet och inte heller ge dem särskilt mycket utrymme vilket första halvtimmen senast blev fallet. Att dem stod i dryga 1.50 gånger pengarna före match säger det mesta och 0-1 är verkligen inget dåligt utgångsläge trots bortaplan – och är till streckprocenten en riktigt fin spik!


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Djurgården – Rijeka1X2

Trots konstgräset och Tele2 samt att det mesta verkar gå Djurgårdens väg har deras tidigare erfarenheter ute i Europa ändå smugit in en viss skepsis. Detta trots att hemvändaren Marcus Danielsson nu gjort comeback-debut och att DIF ändå har en ledning med sig att spela på. Rijeka må vara ojämna men har ändå tagit sig till tre inhemska cupfinaler på fyra år och är trots allt bara snäppet bakom storklubbarna från Zagreb. Öppet alltjämt!

2. Bröndby – Pogon Szczecin1X2

Förhandsfavoriten Bröndy har inte fått någon lysande start på säsongen precis som ifjol och kvitteringsmålet senast bör ha kommit som en rejäl käftsmäll, och har sannerligen ändrat chanserna för avancemang här. Gästerna är inte oävna och kan absolut hota med sitt fina omställningsspel vilket gör Bröndby till en favorit i fara. Till rådande streckprocent är det bara att jobba in från höger.

3. Viking – Sparta Prag2

Norska ligafyran Viking hade som väntat inte mycket att göra med segern i det första mötet i Prag. Det blev sannerligen en anstormning och bra med marginaler med sig för att det fortfarande står 0-0 i det här dubbelmötet. Framåt ser det fortsatt tunt och nu definitivt utan bäste målskytten Veton Berisha kommer det återigen bli stort fokus på att hålla nollan. Faller ihop när gästerna väl hittar nätet?

4. Sligo Rovers – Motherwell2

Nog märktes det en tydlig kvalitetsskillnad när matchen väl satt sig senast och efter en dryg timmes massivt tryck kan man tänka sig att Motherwell till slut kommer få utdelning här. Ett tidigt mål svänger omgående momentum till gästernas favör som med det i ryggen och totalen utjämnat ska kunna lägga i ytterligare en växel.

5. Lechia Gdánsk – Rapid Wien1X2

Ett av kupongens lurigaste möten hittar vi i Polen där Lechia mycket väl kan gå segrandes ur detta dubbelmöte. 0-0 i Wien har satt upp ett intressant utgångsläge där första målet blir av allra största vikt, och med tanke på att Lechia var näst bästa hemmalaget i Ekstraklasa ifjol, och skyttekungen Lukasz Swolinski gjorde 10 av 14 ligamål framför hemmafansen, är detta fortfarande helt öppet även om Rapid fortfarande är favoriter.

6. PAOK – Levski Sofia1X

En av de stora skrällarna den förra matchdagen stod Levski Sofia för då dem gjort 2-0 redan innan 20 minuter var spelat. Dem lär dock få förbereda sig på en rejäl anstormning här i returmötet då PAOK alltid är bättre hemma och Levski inte har samma möjlighet att överraska från ingenstans. Dock ska sägas att det ser tunt ut i anfallslinjen för grekerna vars bäste målskytt ifjol Jasmin Kurtic ännu inte hittat nätet. Läge för ett rensarkryss!

7.  FC Vaduz – NK Koper2

Trots bortaplan och att det var Koper som förde matchen lyckades ändå lilla Vaduz från Liechtenstein få med sig 1-0 från det första mötet. Frågan är bara om det räcker till avancemang då matchbilden här allra troligen blir densamma. Att Vaduz ska hålla nollan återigen är föga troligt och slovenska ligatvåan från ifjol, som sånär tog titeln före Maribor, får ses med riktigt bra chans här – och fint spikvärde!

8. Lillestrøm – SJK1X

Att Lillestrøm spelar ute i Europa hör inte till vanligheterna och enda gången under 2010-talet blev det uttåg direkt efter cupsegern 2017 som gav Europa League-kval. Räkna således med hög anspänning här i returen där överraskningen i Eliteserien ändå har en ledning att gå på. Finska SJK släpper så gott som alltid in mål vilket ger hemmalaget bra chanser men då avancemanget är allra viktigast för Lillestrøm, som själva släpper in väldigt lite mål, och krysset rensar rejält är det en trevlig gardering att hoppas på!


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |