Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 4/8
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 4/8

Publicerat 2022-08-03 20:52

Precis som förra veckan tar vi sikte på torsdagens kupong där det bjuds på kvalspel till såväl Europa League som Conference League. Samtliga tre svenska lag som fortfarande har ambitioner att nå gruppspelsfasen är involverade där det kanske främst är Malmö som ska synas lite extra noga i sömmarna efter fiaskostarten på säsongen. Frågan är dock, kan vi verkligen lita på våra svenska vänner ute i Europa?

Spelstopp: 18:59 torsdag 4 augusti


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Malmö – Dudelange 1
2 NK Maribor – HJK Helsinfors 1 X 2
3 AIK – Shkendija 1
4 Sepsi OSK – Djurgården 2
5 Bröndby – Basel 1 X 2
6 Lilleström – Royal Antwerpen 2
7 Slavia Prag – Panathinaikos 1 X 2
8 Viking – Sligo Rovers 1 X 2

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Malmö – Dudelange

Trots fem segrar på sex matcher i Allsvenskan går det ändå inte att komma ifrån det faktum att en femteplats och tidigt uttåg i Champions League-kvalet mot överkomligt motstånd är ett stort nederlag för Malmö. Det var således inte särskilt överraskande att Milos Milojevic fick sparken även om spelarna såklart också ska ha sin beskärda del av kritiken.

Nu börjar en ny era för MFF som kan bli jobbigare och tyngre än vid en första anblick. Att dem ska ut till gruppspelsfasen i Europa är väl ändå troligt, om än kanske i Conference League, men bommas SM-guldet och topp-3 lär det hända grejer efter säsongen i himmelsblått. Helt klart är dock att MFF har ögonen på sig från alla håll redan nu där många gärna ser dem misslyckas!


Skrällpotential: Sligo Rovers

Två gånger om gick Sligo Rovers emot oddsen i förra rundan mot skotska Motherwell och bägge gångerna lyckades dem vinna utan insläppt mål, trots ett tydligt och kraftigt spelövertag av motståndet. Sligo visade dock en fin fighting spirit, kyla och såklart effektivitet när chansen väl gavs framförallt i returen där dem redan hade en ledning att spela på.

För visst är det hemmalaget Viking som är klara favoriter i det här mötet. Dels tack vare hemmaplan vars underlag är till deras fördel men också då norrmännen är högre rankat. Dem slog ut Sparta Prag i förra rundan efter att först ha hämtat upp ett underläge för att sedan avgöra med matchens sista spark efter ett oförlåtligt misstag av Sparta-försvaret.


Omgångens säkra: Royal Antwerp

Fjolårsfyran i belgiska Jupiler League Royal Antwerp hade inget att göra med några titlar förra säsongen men stod ändå för ett beundransvärt 2021-2022. Sett till att dem inlett 2022-2023 obesegrade och utan insläppt mål finns det mycket som talar för att denna säsong bli än mer framgångsrik.

Nu blir det som bäst spel i Conference League snarare än tredje raka gruppspelet i Europa League men sett till spelare som Viktor Fischer, Radja Nainggolan och Michael Frey bör dem ha höga ambitioner ändock. Inte minst här mot ett Lilleström vars trupp förr eller senare kommer känna av sviterna av att dubblera hemma i ligaspelet, där dem utmanar i tabelltoppen, och ute i Europa.


svenska spel


Utvalt system – 81 rader

1. Malmö – Dudelange1

Upp till bevis nu för MFF som underpresterat rejält den här säsongen sett till kapacitet och förväntningar. Tills en ersättare till Milos Milojevic hittas kliver sportchef Andreas Georgsson under översyn av sportdirektör Daniel Andersson in på tränarbänken med en enkel och tydlig kravställan till spelarna; gå ’back to basics’, kliv fram och visa att inte ni ska stå näst på tur ut ur klubben. Hemma på Stadion mot beskedligt motstånd är en rekyl att vänta och ettan spikas utan förbehåll!

2. NK Maribor – HJK Helsingfors1X2

Såväl Maribor som HJK fick respass ur Champions League-kvalet och med varsitt stukat självförtroende är det högst oklart var lagen står för dagen. Hemmafördelen väger dock in här liksom Maribors styrka på fasta situationer varpå 1X lockar men då plånboken tillåter streckas samtliga tecken – med förhoppning om bortaseger för att dra upp utdelningen!

3. AIK – Shkendija1

Avancemanget till denna runda satt långt inne för AIK och även om dem inte är helt att lita på ute i Europa, eller just nu generellt under Bartosz Grzelak, ska det ändå vara hemma på Friends som dem har bäst chans att nå nästa runda. Det kommer dessutom bara bli bättre ju fler matcher John Guidetti får i kroppen och med Nabil Bahoui tillbaka finns det helt plötsligt offensivt sparkapital – som bör väga över här men ett rensarkryss är dock ingen dum idé om utrymmet finns.

4. Sepsi OSK – Djurgården2

För varje vecka lyckas Djurgården komma starkare ut på andra sidan och efter att ha tagit sig förbi Rijeka i förra rundan efter dubbla segrar finns det få lag på kupongen som har så gott momentum som den nuvarande allsvenska serieledaren. Inte läge att gå emot dem med andra ord, särskilt inte då dem spelat en match färre de senaste tio dagarna och hemmalagets defensiv dessutom är långt ifrån vattentät. Bra spikvärde!

5. Bröndby – Basel1X2

Sedan Basel tappade bäste målskytten de tre senaste säsongerna Arthur Cabral till Fiorentina halvvägs in i fjolårssäsongen har det gått desto tyngre för den schweiziska storklubben. Dem var återigen långt ifrån titeln i slutändan och är inte samma stormakt som dem en gång var. Detsamma kan väl sägas om Bröndby varpå detta möte känns helt öppet på förhand vilket därmed kräver samtliga tecken.

6. Lilleström – Royal Antwerp2

Om det är något lag i Norden som imponerat under 2022 lite extra är det sannerligen Lilleström, nykomling i Eliteserien ifjol och som ser ut att ha tagit upp kampen med Molde och Bodo/Glimt i Norge denna säsong. Med det i åtanke går det såklart inte att räkna bort dem i detta dubbelmöte men då deras trupp inte är byggd för att dubblera och dem ännu inte lyckats ersätta bäste målskytten från fjolåret Thomas Lehne Olsen kommer verkligen komma ikapp dem till slut. Vettigt spikbud!

7.  Slavia Prag – Panathinaikos1X2

Att Slavia Prag nådde kvartsfinal av Conference League ifjol och dessutom är tre matcher in i sin säsong är två faktorer som stärker deras aktier i detta dubbelmöte. Att dessutom få inleda hemma måste också ses som en bonus vilket också förklarar oddssättningen. Dock är de grekiska cupmästarna ett oskrivet blad än så länge och då dem har jobbat hårt på defensiven under försäsongen gillas deras chanser här. Alla tecken kan således betala väldigt bra!

8. Viking – Sligo Rovers1X2

Till nuvarande odds och streckfördelning, samt det faktum att dem precis som mot Motherwell i förra rundan kan överlåta initiativet till hemmalaget, erbjuder Sligo Rovers fin skrällpotential lite under radarn. Att Viking klarar att möta upp det stora favoritskapet är långt ifrån säkert då dem samtidigt försöker navigera sig in i toppstriden hemma i Norge. Får svårt att skapa vettiga chanser mot kompakt Rovers?


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |