Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 5/5
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 5/5

Publicerat 2022-05-03 22:21

För andra veckan i rad gav Topptipset 7 rätt av 8 möjliga efter att veckans uttagna spik inte lyckades leverera och efter Inter och Chelsea siktas istället spikbudet mot Allsvenskan den här veckan. Kupongen som sådan den här torsdagen har semifinaler som tydligaste kännetecken där både danska cupen, Europa League, Conference League och playoff-semifinalen i League One ska spelas- vilket ger ett par riktigt intressanta och ovissa matcher att ge sig på och då får man samtidigt inte glömma det oerhört viktiga bottenmötet i Serie A i Salerno! 

Spelstopp: 17:59 torsdag 5 maj


svenska spel


Match i fokus: Glasgow Rangers – RB Leipzig

Sett till nuvarande status i fotbollseuropa av de kvarvarande lagen i Europa League är det onekligen den största jokern och den främsta favoriten som möts i returen på Ibrox. Leipzig fick bara med sig 1-0 från första mötet vilket är en skör ledning sett till vad Rangers mäktat med på hemmaplan hittills i turneringen. Braga, Dortmund och Röda Stjärnan exempelvis har alla släppt in minst två mål och sett sig utslagna efter bortamötet här i Glasgow.

Illavarslande för Leipzig såklart som satsar hårt på den här titeln vilket bl a syntes i helgens ligamöte med Mönchengladbach i alla fall inställningsmässigt. Med ett kokande Ibrox som exploderar än mer om Rangers gör första målet och med det utjämnar dubbelmötet en faktor att väga in är detta långt ifrån över, och nog hade Leipzig mycket hellre haft West Ham eller Frankfurt i den här returen med rådande utgångsläge!


Skrällpotential: Feyenoord

Med en knapp ledning reser holländska tabelltrean Feyenoord till Velodromen i Marseille för att för första gången på drygt 20 år ta sig till en stor europeisk cupfinal. Man gör det som underdogs men efter tre mål i första mötet, där dem såg till att vara på hugget, och gott om offensiv ammunition även här är det inte läge att räkna bort gästerna.

Marseille brukar visserligen vara ett starkt hemmalag men har den här säsongen i ligan exempelvis tappat poäng i fler matcher än dem vunnit. Nu senast mot Lyon stod dem också för en slätstruken insats trots en stark elva, vilket kommer straffa sig återigen om dem bjuder på samma bristande koncentration som exempelvis bjöd på Feyenoords segermål förra veckan. Tveksamt således om Marseille håller för favorittrycket!


Omgångens säkra: Djurgården

Fyra förluster på de sex inledande omgångarna av Allsvenskan, varav tre av tre på bortaplan, imponerar inte och nykomlingen Helsingborg kommer med största sannolikhet få tillbringa säsongen i tabellens bottenskikt. I Stockholm mot Djurgården har inte skåningarna vunnit på över tio år och nio raka matcher, något som sett till hemmalagets kvalitéer och högstanivå knappast kommer ändras här.

Djurgården fick precis rätt reaktion på derbyförlusten mot AIK när Sirius enkelt besegrades senast. 4-0 skrevs slutresultatet till efter att storstjärnan Sead Haksabanovic nätat liksom nyförvärvet Victor Edvardsen, två offensiva kuggar som kommer vara oerhört viktiga för Djurgården framöver och då framförallt att att deras poängproduktion kommer igång. Blir tungan på vågen här?


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Eintracht Frankfurt – West Ham1X2

Tyskarna har med sig en ettmålsledning till returen på hemmaplan och är i och med det också favoriter att avancera vidare då West Ham fortsatt är i lite väl knackig form. Dock har Frankfurt bara vunnit en hemmamatch under 2022 och hade marginalerna med sig i första mötet mot The Hammers. Gästerna har också levt upp när det vankats spel i Europa varpå alla tecken måste streckas!

2. Glasgow Rangers – RB Leipzig12

Av samtliga lag på den här kupongen är det Rangers som har den allra mest respektingivande hemmaarenan, en faktor som således spelar in lite mer här än i övriga sju matcher. Ett tidigt mål kvitterar dubbelmötet och skulle också svänga momentum till Rangers fördel vilket också tagit dem hit. Här både kommer och måste Rangers gå lite mer offensivt än senast lagen möttes som dock var en match Leipzig hade problem i.

3. Roma – Leicester1X2

Sett till första mötet lagen emellan är det svårt att plocka ut en tydlig vinnare att avancera vidare. Leicester gjorde en väldigt bra insats och kunde med lite bättre skärpa haft en ledning att spela på här, något som lär ha stärkt självförtroendet att dem kan åstadkomma något bra här. Roma har viss hemmafördel såklart men imponerade vare sig mot Bologna senast eller tillräckligt mycket i första mötet för att motivera någon spik!

4. Marseille – Feyenoord12

Med tanke på hur offensiva Feyenoord är och hur ofta dem får utdelning framför mål, vilket Marseille är väl medvetna om, vore det dåraktigt att avfärda deras chanser här bara för att dem spelar på mäktiga Vélodrome. Det är Marseille som måste gå framåt för att kvittera dubbelmötet och omställningsytor är detta Feyenoord nog så skickliga på att utnyttja. Springer hela vägen fram till finalen?

5. Djurgården – Helsingborg1

Tre raka bortaförluster i säsongsupptakten får väl sägas vara en fingervisning om vad nykomlingen Helsingborg har att vänta sig den här säsongen. Djurgården, som vunnit samtliga hemmamatcher hittills och hade seriens tredje bästa hemmafacit ifjol, har således ett bra läge att lägga än mer mark bakom sig och den där tunga derbyförlusten. Redan sex poäng bakom Hammarby i toppen är det inte heller läge att tappa poäng hemma på Tele2!

6. Salernitana – Venezia1

Med 10 poäng av 15 möjliga de senaste omgångarna har Salernitana väckt liv i sig själva i precis rättan tid. Davide Nicola ska såklart ha mycket cred för att ha lyckats få laget att tro på nytt kontrakt vilket inte ska förringas. Jumbon Venezia är inte borträknade ännu men visar inte riktigt samma övertygelse eller får den utdelning som hemmalaget den senaste tiden. Nio raka förluster i Serie A och ligans näst sämsta bortafacit imponerar inte. Bra spikvärde!

7. Odense – Sönderjyske1

Med näst flest insläppta och minst gjorda mål är det inte konstigt att Sönderjyske är på väg ur danska Superligan. En av få ljusglimtar under säsongen har varit det inhemska cupspelet men efter 1-2 i den första semifinalen dessa två emellan ser det återigen mörkt ut. Gästerna har bara vunnit fyra matcher sedan september och hade väldiga problem med Hvidovre en division under i kvartsfinalen. Räcker inte till här?

8. Wycombe – MK Dons1X2

En lång säsong är snart till ända och vi äntrar nu playoff-stadiet i League One. MK Dons var ytterst nära att slippa kvala genom att ta en av direktplatserna till The Championship men föll mer eller mindre på målsnöret. Som det bättre laget av dessa två är dem favoriter i dubbelmötet men då Wycombe trivs bra hemma är det säkrast med alla tecken i detta första möte dem emellan. Tajt match att vänta?


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |