Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset Torsdag 9/3 – Fina Europa League dominerar
Topptipset

TIPS: Topptipset Torsdag 9/3 – Fina Europa League dominerar

Publicerat 2023-03-07 22:17

Slutspelet rullar vidare i Europas näst högsta klubblagsturneringar. För Djurgårdens del inleds tävlingssäsongen på riktigt för spelåret 2023 i och med att Conference League nu plockar in gruppettorna i sammanhanget. Annars är det såklart fullt fokus på Europa League vars åttondelsfinalers första möte av två ska avklaras. Tveklöst 90 spännande minuter som vi har framför oss!

Spelstopp: 18:44 torsdag 9 mars


# järnspets-kooperativa spel Topptipset 1 X 2
1 Lech Poznan – Djurgården 1 X 2
2 Manchester United – Real Betis 1
3 Sporting Lissabon – Arsenal 1 X
4 Roma – Real Sociedad 1 X
5 Juventus – Freiburg 1 X 2
6 Sevilla – Fenerbahce 2
7 Shakthar Donetsk – Feyenoord 1 X 2
8 Union Berlin – Unión SG 1

svenska spel

stryktipset spelkollVi och SvenskaSpel uppmanar till ansvarsfullt spelande.
Testa dina spelvanor med Spelkollen. Till Spelkollen

 

Match i fokus: Lech Poznan – Djurgården

Obesegrade genom gruppspelets sex matcher med 16 av maximalt 18 poäng. Ja nog var Djurgården överraskande nog den stora skrällen när lottningen inför slutspelet skulle äga rum och gruppspelet summeras. Något som lär ha gjort avtryck och som lär märkas när matchen här väl rullar igång.

Detta är ingen drömlottning för hemmalaget Lech Poznan trots att de är i säsong och har hemmafördel i första mötet. Inget går att ta för givet mot Djurgården som utöver tappet av Hjalmar Ekdahl fortsatt ser starkt ut på pappret, tillräckligt starkt för att jämna ut förhandsoddsen i mina ögon.


Skrällpotential: Fenerbahce

Med åtta segrar på de tio senaste tävlingsmatcherna kommer turkiska ligatvåan Fenerbahce med gott hopp om att säkra ett positivt resultat inför returen hemma i Istanbul. Skytteligaledaren Enner Valencia är i makalös form med mål i sex av sina sju senaste starter och är redan uppe och snuddar på 25+ ligamål för säsongen.

Gästerna från Turkiet gick också som bekant obesegrade genom gruppspelet vilket inte ska underskattas med tanke på nuvarande formkurva på respektive lag. Sevilla hänger mot repet och rapporterna om att detta kan bli Jorge Sampaolis sista match som ansvarig för andalusierna. Tre raka förluster imponerar inte och 1-6 senast mot Atlético lär inte ha gjort saken bättre. En favorit i fara alltså!


Omgångens säkra: Union Berlin

Mållösa ur tre raka matcher i Bundesliga och helt utspelade i seriefinalen mot Bayern München. Ja visst kunde formen vara bättre för säsongens stora utropstecken Union Berlin men visst finns det också ett inslag att de skiftat fokus. En topp-6 placering i Bundesliga ska de lyckas lösa och i och med det också spel i Europa även nästa säsong.

Således lär den här matchen och dubbelmötet, som inleds framför hemmafansen, vara högt prioriterat. Deras belgiska motpart Unión, som de slog här i gruppspelet, är inte heller dem i världens bästa form vilket såklart underlättar möjligheterna för hemmaseger. Med tanke på hur Berlin sprang över Ajax i förra rundan är det inte läge att gå emot förrän motståndet hårdnar.


svenska spel


Utvalt system – 108 rader

1. Lech Poznan – Djurgården1X2

Djurgården visade gång efter gång under hösten att det inte går att räkna bort dem vad förutsättningarna än säger. Och jag är inne på samma spår även i det här dubbelmötet som har både en och två svängningar i sig. Hade det inte varit för att det är så pass tidigt in i Djurgårdens tävlingssäsong hade ettan nog utelämnats helt men då Conference League visat sig vara full av överraskningar är det bäst att ta det säkra före det osäkra.

2. Manchester United – Real Betis1

Det finns mycket att säga om och dra växlar av när ett lag förlorar mot en av sina allra värsta rivaler. Med 0-7 dessutom. Manchester Uniteds sämsta insats under Erik ten Hag blir spännande att följa och kommer ge en tydlig indikation huruvida den vinnarmentalitet som byggts upp faktiskt är ’på riktigt’. Är den det, vilket jag tror, klarar United att rekylera och det med besked. Betis har sina chanser i dubbelmötet men har haft marginalerna med sig mot slutet och lär därför övervärderas här.

3. Sporting Lissabon – Arsenal1X

Med Arsenals framfart i Premier League är det fortfarande ovisst hur pass hårt de går för Europa League. En ligatiteln skulle såklart slå högre både hos fans, spelare och dem som tar de stora besluten och det gör detta till ett problematiskt dubbelmöte. Sporting kommer verkligen inte bli någon lätt match vare sig här eller i London och ett kryss med möjlighet att avgöra på Emirates är nog välkommet för Mikel Arteta. Och kanske även för hemmalaget?

4. Roma – Real Sociedad1X

Få lag personifierar ovisshet i prestation och resultat som Roma av lagen som fortfarande är kvar i turneringen. Något som givetvis borgar för att alla tecken är att överväga. Ett målsnålt Sociedad som sett tämligen svala ut på sistone bör dock vara en lämplig uppgift på hemmaplan för José Mourinhos mannar som sett åtta av lagets nio senaste segrar komma på Olimpico. Mer än 1-0 lär det dock inte bli varpå krysset ska räcka som gardering.

5. Juventus – Freiburg1X2

Likt Roma är även Juventus lite av ovisshetens ansikte utåt. När nyckelspelare som Di Maria levererar är Juve att räkna med men när han inte riktigt får till det eller har dagen likt senast mot just Roma, ja då syns det också på utfallet i resultatraden. Ett Freiburg som är en betydligt tuffare nöt att knäcka i dubbelmötet än vad första anblicken kanske ger dem cred för erbjuder därmed riktigt fint värde bortaplan till trots. Sitter X2 blir det finfin utdelning var så säker!

6. Sevilla – Fenerbahce2

Det är bara en knapp månad sedan som Sevilla under tio rafflande minuter lyckades avgöra dubbelmötet med PSV hemma på Ramón Sanchez Pizjuán. En poäng på fyra matcher sedan dess, vilket håller dem kvar precis ovan strecket i La Liga, har tagit hårt på tålamodet och att även vissa spelare nu gått ut och sagt att det är svårt att anpassa sig till Sampaolis taktik säger väl det mesta. Spännande chansspik som blir den sista i Sampaolis kista?!

7. Shakhtar Donetsk – Feyenoord1X2

Om match 3,4 och kanske också 5 ser ut att kunna bli målsnåla tillställningar bör den här sammandrabbningen snarare bli det motsatta. Shakhtars 20 senaste matcher har sett minst två mål varav 16 av dessa har gett minst tre vilket alltså inkluderar dubbelmötet med Rennes i förra rundan. Hur det står sig mot ett Feyenoord som är obesegrade i 17 raka matcher och som nätat i alla utom två matcher denna säsong återstår att se, men öppet på förhand är det onekligen – vilket kräver alla tecken.

8. Union Berlin Unión SG1

Sist ut denna cupomgång hittas också den enda segern som känns någotsånär säker på förhand. Berlin går starkt överlag den här säsongen och visade klassen mot Ajax i förra rundan, och har de växlat fokus på så sätt som jag tror är en ny dominant insats att vänta. Gör dem första lär det bli för mycket för Unión att hantera då deras styrkor, som också ser ut att få klara sig utan viktige lagkaptenen Teuma, inte är som bäst när ett resultat ska jagas.


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

 


Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |