Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Vem vinner Premier League 2021/2022
Premier League

TIPS: Vem vinner Premier League 2021/2022

Publicerat 2021-08-12 10:21

Nu börjar det närma sig starten av Premier League 2020/2021 och vi siar kring långstidsspelen för säsongen, för det är nu man kan sätta höga odds. Vilka klubbar har störst chans att vinna ligan? Vilka lag slutar topp 4 samt vem kan tänkas vinna skytteligan med mera.


100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Säsongen 2020/2021

Manchester City spelade i en egen liga förra säsongen och slutade på 86 poäng, med 27 vinster 5 oavgjorda och 6 förluster samt en målskillnad på +52. Tvåan i tabellen var ett ganska otippat Manchester United, som stannade på 74 poäng. Det som var utmärkamde med säsongen, är att samtliga lag från Liverpool på tredje plats till Arsenal på åttonde, slutade på 60+ poäng. Det var en riktigt jämn och spännande avslutning av säsongen, där praktiskt taget sex lag slogs om Champions League-platserna under hela 2021.

Men man ska inte väga in föregående säsong för mycket i analyser kring den kommande säsongen. Mycket har hänt under sommaruppehållet, spelare har lämnat, nya har kommit in och en dålig start kan sätta djupa spår i vilken klubb som helst. Det som däremot ska tas i beaktning, är några uppstickare som överraskade rejält förra säsongen.

 

premier league tabell 2020-2021

 

Lag med höga odds som kan gå långt

Jag pratar framför allt om fyra lag som överraskade under säsongen och som presterade bättre än vad många förmodligen hade gissat. Det är just dessa överraskande och överpresterande klubbar som man ska försöka pricka in om man vill vinna på de högre oddsen. Om man dessutom väljer en sajt med online betting som har de bästa oddsen, så kan det bli riktigt bra med klirr i plånboken.


Leicester City

När Leicester vann ligan säsongen 2015/2016, så spelade de bra, det ska ärligt sägas. Men en större bidragande faktor var att alla storklubbarna utom två underpresterade rejält. Manchester United och Manchester City vann endast hälften av sina 38 matcher. Liverpool slutade på åttonde plats och Chelsea var riktigt mediokra och fick nöja sig med en tiondeplats.

Under förra säsongen var det däremot helt andra bullar, där storlagen presterade på en nivå som vi är vana att se. Trots det så låg Leicester och Brendan Rodgers topp tre i tabellen under en lång tid. De tappade dock poäng i de sista matcherna mot Tottenham och Chelsea och eftersom det var väldigt poängtätt på slutet, så blev det en femteplats.

Flera klubbar har ryckt i Rodgers, men han verkar målmedveten med sitt projekt i klubben. Leicester kommer garanterat att vara en fighter om topp 4.


West Ham United

The Hammers presterade på en helt annan nivå än vad vi har sett de senaste säsongerna. Även de största topp 6 klubbarna fick rejält med mothugg och man märkte tydligt att de hyste stor respekt för West Ham under den andra halvan av säsongen. David Moyes har bevisligen hittat receptet och framför allt lyckats förändra mentaliteten, i de annars till synes sega och ambitiöslösa spelarna.

Vi fick inte bara se en otrolig kämparglöd, utan även riktgt kvalitativ fotboll i världsklass. Detta resulterade i en sjätteplats, endast två poäng bakom Chelsea och en Champions League-plats. Till och med Londonrivalerna, Arsenal och Tottenham, hamnade bakom Moyes & Co.

Om West Ham inleder säsongen i samma anda, så kan det mycket väl sluta med en Europa-plats.


Leeds United

Nykomlingarna från Championship överraskade nog de flesta. Leeds bjöd även de största klubbarna på rejält motstånd, med otrolig vilja, kämparglöd och en makalös energi. Man snöt niondeplatsen från Everton och slutade endast två poäng bakom Arsenal, med endast tre vinster mindre än Man United på andraplatsen.

Att komma från den lägre divisionen och direkt utmana om Europaplatser, är minst sagt imponerande.  Patrick Bamford var en stor del i denna framgång, som slutade på en fjärdeplats i skytteligan med 17 fullträffar. Det är nu också tydligt och klart att anfallaren stannar i Leeds och han verkar mer taggad än någonsin.

Leeds Avslutade förra säsongen otroligt starkt, med 24 poäng och endast en förlust på de sista 11 matcherna. Bland dessa matcher spelade man oavgjort mot Liverpool, Chelsea och Man United samt att man faktiskt slog Man City på Etihad med 2-1 och Tottenham med 3-1 hemma.

Räkna med Leeds denna säsong!

Premier League
2021-04-25
FT

0

0

Premier League
2021-04-19
FT

1

1

Premier League
2021-03-13
FT

0

0

Premier League
2021-05-08
FT

3

1

Premier League
2021-04-10
FT

1

2


Aston Villa

Villa hade några otroliga ljusglimtar under förra säsongen, där de till exempel piskade upp Liverpool med 7-2 hemma. Det var förvisso ett Liverpool i spillror, som spelade som en samling yra höns och verkade inte bry sig särskilt mycket. Men inte nog med det, de slog både Chelsea och Tottenham med 2-1 i sina två sista matcher. Villa har en förmåga att höja sig enormt mycket mot de större klubbarna och de spelade förvånansvärt bra, teknisk och kreativ fotboll.

Om de lyckas att prestera på en mer konsekvent nivå och hålla sin högsta nivå i fler matcher, så har de alla möjligheter att husera i den övre delen av tabellen.

Premier League
2020-10-04
FT

7

2

Premier League
2021-05-23
FT

2

1

Premier League
2021-05-19
FT

1

2


Vem vinner Premier League?

Jag säger det rakt ut direkt, Manchester City! Det är tveklöst den stabilaste klubben i toppen just nu, med en helt otrolig trupp och kvalitet som ingen annan klubb kan mäta sig med i ligan. Liverpool är som sagt lite skakigt och oroligt, och om man ska få ihop 85+ poäng under säsongen, vilket krävs, så kan man inte ha oroligheter i klubben.

Manchester United, Leicester och Chelsea är de klubbar som kommer att vara närmast, men som förmodligen hamnar lika långt bakom City, som förra säsongen. Pogba lämnar Man United och det är inte säkert att man hittar ersättare. Visst, det ryktas att Ronaldo och alla möjliga storstjärnor ska gå till United, men det kan vara rubrik-lockare. Om man ser till Juventus, som är ett mer komplett och ihopsvetsat bygge än Manchester United, så hjälpte det ju inte med Ronaldo där heller.

Chelsea har många nya spelare, förvisso fantastiska, men det känns som att de inte har hittat varandra än. Både Chelsea och United behöver en stark säsong till, innan de kan utmana City.


Arsenal och Tottenham floppar

Oddset står i 5.00 på att Leicester kniper en topp 4 position och jag väljer att lägga spelet. Delvis på grund av motiveringen ovan, men också för att jag tror att vi får se en sämre säsong från t.ex Tottenham och Arsenal. Spurs är i en soppa nu, med ny manager och Harry Kane som ser ut att lämna för Man United. Men även om han stannar så har han mentalt ena foten utanför klubben och lär inte prestera 100%.

Arsenal är en katastrof

Arsenal är en enda stor katastrof, med en trupp som verkar bli mindre och svagare för varje transferfönser. Fansen är upprörda över ägaren Stan Kroenke, som verkar vägra investera i klubben och många kräver att han säljer klubben. Atmosfären är riktigt dålig och det märktes på spelarna under den föregående säsongen. Arsenal floppar stort denna säsong!

Även Liverpool riskerar flopp

Liverpool för en darrig start med och orolig stämning på grund av rykten om att flera stjärnor och även Klopp kan lämna. Dessa rykten började så smått under förra säsongen, med att Salah skulle lämna. Man såg direkt på matcherna att spelarna inte utstrålade samma energi och vilja som tidigare. Nu lyckades de ta sig igenom det och avsluta säsongen starkt, men dessa oroligheter verkar trappas upp och det kan resultera i en rejäl svacka redan i början. Med detta på hand så kan det ge Leicester goda förutsättningar, om de presterar som förra säsongen.

Risken känns ännu större att Tottenham och Arsenal floppar denna säsong och i sådant fall, kommer vi mot all förmodan att få se West Ham på topp 6. Aston Villa gjorde en bra första säsong som nykomlingar och jag är övertygad om att de kommer att höja sig ett snäpp till.


Speltips och Odds

Manchester City vinnare – 1.72

Leicester topp 4 – 5.00

West Ham topp 6 – 7.00

Aston Villa topp 10 – 2.20

Kombospel

1.72 x 5.00 x 7.00 x 2.20 = 120,40

Odds från Mr Green

Med över 120 gånger pengarna, kan du alltså kamma hem dryga 12.000 kr på hundralappen. Det är en perfekt slant inför nästa sommar och semester, när Premier League avgjörs.


Bästa odds hos Mr Green

Efter att ha kollat igenom oddsen på långtidsspelen hos de flesta populära bettingsidorna, så har Mr Green bäst odds på många av Premier League klubbarna. De har dessutom ett bra utbud med odds på långtidsspel och vinnarspel för Premier League. Mr Green är mer känt för sitt casino, men det många inte vet är att de har samma bettingplattform som till exempel Unibet, som utvecklats av företaget Kambi.


100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se



Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |