Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Vem vinner Serie A 2021/22?
Serie A

TIPS: Vem vinner Serie A 2021/22?

Publicerat 2021-08-19 21:01

På lördag 21 augusti är det dags för den sista av de stora europeiska ligorna att dra igång, nämligen italienska Serie A. Ska Inter försvara scudetton? Vilka lag åker ur? Vem blir skyttekung? Och hur går det för Zlatan och Kulusevski?


mr green horisontell logo

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


MÄSTARE

Efter närmare ett decennium med total dominans av Juventus känns det som att Serie A börjar bli intressant igen. Kommande säsong ser ut att kunna bli den mest spännande på mycket länge och det känns som att det finns tre-fyra lag som har en rimlig chans på scudetton.

INTER
Regerande mästarna var förra säsongen ganska överlägsna och vann till slut med hela tolv poängs marginal ner till tvåan Milan. Inför den här säsongen har man dock tappat sin främste målskytt i form av Romelu Lukaku som återvänt till Chelsea.

Nu vilar ett stort ansvar på Lautaro Martinez att leverera mål, som kommer att få god hjälp av Edin Dzeko som ansluter från Roma. Där gjorde bosniern 85 mål på 199 matcher under fem säsonger. Inter har dessutom stärkt upp försvaret med backen Denzel Dumfries, som visade fina kvaliteter i EM i somras och som senast kommer från Ajax.

MILAN
Även om det inte räckte hela vägen till guld får man ändå betrakta Milans förra säsong som en succé, när laget gjorde sin bästa insats på nio år och slutade tvåa. Dock finns det en del frågetecken inför kommande säsong.

Framför allt om Zlatan Ibrahimovic kommer att komma tillbaka från sin knäskada. Annars kommer mycket av ansvaret för målskyttet att vila på nyförvärvet Olivier Giroud, som i Chelsea var en högst ojämn spelare. Dessutom har Milan tappat målvakten Gianluigi Donnarumma till PSG. Dock har man hittat en fullvärdig ersättare i Mike Maignan, som förra säsongen var med och förde Lille till Ligue 1-titeln.

JUVENTUS
Juventus hade en högst medioker säsong 2020/21 när man inte slutade bättre än fyra och inte ens var i närheten av kampen om scudetton. Räkna med att revanschlustan hos Juve är stor, som har laget intakt, samtidigt som man stärkt upp med Manuel Locatelli från Sassuolo.

Dessutom är lagkaptenen Giorgio Chiellini fullt frisk efter att ha missat stora delar av de två senaste säsongerna. Kan han leda Juve på samma sätt som han ledde ”gli azzurri” i somras? Sedan har ju också ”den gamla damen” ett minst sagt stjärnspäckat lag med Bonucci, Chiesa, Kulusevski, Morata och så givetvis Cristiano Ronaldo.

ATALANTA
Atalanta har på bara några säsonger etablerat sig som ett topplag i Serie A och har potential att vinna ligatiteln. Laget kanske inte sitter på de allra största namnen, men det finns väldigt mycket kvalitet i form av bland andra danske vänsterbacken Joakim Mæhle, tyske backen Robin Gosens, ukrainske mittfältaren Malinovsky och den colombianska toppduon Luis Muriel och Duvan Zapata.

Sedan är man också det lag som gjort flest mål i Serie A de tre senaste säsongerna. Räkna med att Atalanta kommer att vara med högt upp även den här säsongen.


Rent spontant känns det som att Serie A den här säsongen kommer att bli en tvekamp mellan Inter och Juventus om scudetton. Milan känns lite för tunna för att kunna utmana och Atalanta är inte riktigt på samma nivå som Inter och Juve, även om de inte är långtifrån.

Så, vilka blir då mästare? Med tanke på att Inter tappat Lukaku känns det som att man inte kommer göra lika många mål som förra säsongen. Och det lär få betydelse i slutändan. Därför blir tipset att Juventus helt enkelt återtar tronen i Serie A.

Tips: Mästare

Speltips Mr Green
Juventus 1.75

NEDFLYTTNING

Om vi tittar på motsatt del av tabellen, nämligen botten finns det antal kandidater för nedflyttning. Årets nykomlingar i form av Empoli, Salernitana och Venezia, kommer nog alla att få kämpa för att klara nytt kontrakt. Kanske framför allt Salernitana och Venezia som inte spelat i Serie A på 22 respektive 19 år.

Bland andra lag som också kan få spendera kommande säsong kring strecket finns exempelvis Cagliari och Torino, som bägge var fyra poäng från nedflyttning i våras. Även Udinese och Genoa kan hamna långt ner om de inte har flyt. För Spezia, som var nykomling förra året lär det också bli tufft.

Ska man plocka tre lag som kommer att få börja om i Serie B nästa höst känns det som att både Salernitana och Venezia ligger tämligen dåligt till, främst för att inte har spelat i Serie A på väldigt länge. Den tredje nykomlingen Empoli lär dock kunna hänga kvar. Känns som att Torino och Spezia kommer att få slåss för att undvika den tredje nedflyttningsplatsen och i den kampen lutar det åt att Torino drar det kortaste strået.


Tips: Nedflyttning

Speltips Mr Green
Salernitana 1.65
Venezia 1.80
Torino 7.50

SKYTTEKUNG

Att tippa skyttekung i en liga är alltid svårt, inte minst i Serie A, som haft fem olika skytteligavinnare de senaste fem åren. Dock har Lazios Ciro Immobile vunnit två gånger, men han delade skytteligasegern med Mauro Icardi säsongen 2017/18. I övrigt har även Edin Dzeko, Fabio Quagliarella och Cristiano Ronaldo blivit ”capocannoniere”, som skytteligavinnaren tituleras i Italien.

Mot bakgrund av det borde det alltså bli en ny vinnare av skytteligan den här säsongen. Och visst känns det som att någon i Atalanta-duon Duván Zapata och Luis Muriel kan ta steget hela vägen upp i topp. Framför allt med tanke på att Atalanta gör så många mål, bäst i Serie A tre år i rad.

Även om Muriel var den av de bägge som gjorde flest mål förra säsongen känns det ändå som att Zapata är den som har mest potential att vinna skytteligan. Han var ju dessutom tvåa bakom Quagliarella 2018/19.


Tips: Bästa målskytt

Speltips Mr Green
Duván Zapata 7.00

IBRAHIMOVIC OCH KULUSEVSKI

Vi avslutar med att titta på hur det kommer att gå för våra två svenska superstjärnor, Zlatan Ibrahimovic och Dejan Kulusevski. Zlatan gjorde totalt 15 mål för Milan i Serie A förra säsongen tack vare en formidabel inledning på säsongen där han gjorde tio mål på sex matcher. Dock lär det knappast bli en upprepning i år då svensken fortfarande inte är frisk från sin skada och ser ut att missa åtminstone premiären till helgen. Så att Zlatan ska komma upp i lika många mål som förra säsongen känns inte troligt.

Desto ljusare ser det då ut för Dejan Kulusevski, som gjorde succé i EM i somras och som lär få mycket speltid i Juventus om formen håller i sig. Förra säsongen blev det fyra mål i Serie A och ytterligare tre i Coppa Italia. Med tanke på den utvecklingskurva Kulusevski visat hittills känns det som att det kan bli minst ett par mål till i Serie A den här säsongen.


Tips: Zlatan Ibrahimovic och Dejan Kulusevski

Speltips Mr Green
Zlatan Ibrahimovic – Under 13.5 mål 1.80
Dejan Kulusevski – Över 5.5 mål 7.00

mr green horisontell logo

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se

 


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Serie A

Publicerat 2021-03-11 17:46

Juventus planerar att sälja Cristiano Ronaldo i sommar

Juventus gjorde igår kväll en tidig sorti från Champions League när laget blev utslaget av Porto i åttondelsfinalen. Dessutom kan Turinlaget komma att sälja Cristiano Ronaldo till sommaren, enligt AS. Uttåget …

Serie A

Publicerat 2021-03-10 15:12

Inter kan sälja Vidal

Arturo Vidal har inte levt upp till förväntningarna i Inter. Nu förbereder klubben en försäljning, enligt Calcio Mercato. När den 33-årige chilenaren kom som free transfer från FC Barcelona förra sommaren …

Copyright © Fotboll.com 2024   |