Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Vem vinner skytteligan i Premier League 2021/22?
Premier League

TIPS: Vem vinner skytteligan i Premier League 2021/22?

Publicerat 2021-08-11 10:59

På fredag 13 augusti är det äntligen dags för Premier League 2021/22 att dra igång. Men, vem blir skyttekung den här säsongen? Vilket lag blir bästa nykomling? Och vilket lag kommer att kunna stoltsera med att vara bäst i London? 


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


SKYTTEKUNG

Förra säsongen tog Harry Kane hem skytteligan i Premier League med 23 mål, ett mål före Mohamad Salah. Säsongen 2019/20 blev Jamie Vardy bäste målskytt, även det på 23 mål, och 2018/19 delade Salah, Sadio Mané och Pierre-Emerick Aubameyang på skytteligasegern med 22 mål.

En inte alltför vild gissning är att ovanstående kommer att slåss om titeln som skyttekung även kommande säsong. Frågan är då vilken av dessa som kommer att nå hela vägen fram?

På pappret är troligtvis Harry Kane knapp favorit som regerande skyttekung. Men, frågan är om det går att bli skyttekung i ett Tottenham som de senaste åren visat en nedåtgående trend och som inte känns jätteheta inför kommande säsong?

Samtidigt börjar Jamie Vardy bli lite till åren, 35 i januari, och visst känns det som att Leicesters målspruta har passerat sin peak vid det här laget.

Med det sagt känns det lite som att det Mohamed Salah ligger väldigt bra till för att ta hem skytteligan. Efter den halvt mediokra förra säsongen lär dessutom Liverpool vara sugna på att utmana Manchester City om guldet igen.

Det största hotet mot Salah är troligtvis Sadio Mané, men visst känns det som att Salah kommer att göra fler mål än sin lagkamrat?


Tips: Bästa målskytt

Speltips Betway
Mohamed Salah 6.00

BÄSTA NYKOMLING

Norwich, Watford och Brentford är årets nykomlingar i Premier League. Norwich och Watford är tillbaka i högsta serien efter endast en säsong i Championship medan Brentford gör sin första PL-säsong någonsin och sin första säsong i högsta ligan på 74 år.

För Brentfords del känns det som att endast entusiasmen över det kan räcka långt. Dessutom har man stora delar av laget kvar från förra säsongen samtidigt som man stärkt upp med några nya namn. Bland annat har Pontus Jansson fått en ny mittbackskollega i norrmannen Kristoffer Ajer, som värvats från skotska Celtic.

Tittar man på Norwich finns det ganska stor risk att det blir samma visa som förra gången laget var uppe. Framför allt eftersom man tappat en hel del spelare sedan förra säsongen och inte ersatt dessa med särskilt många nya spelare.

Watford har möblerat om en hel del i truppen, där det mest namnkunniga nyförvärvet troligtvis är Joshua King som gått som free transfer från Everton. Dock lär knappast den norske anfallaren på egen hand kunna lyfta Watford till några högre höjder. Snarare känns det som att Watford riskerar ett rejält bottennapp.

Brentford ska bli en väldigt intressant nykomling att följa, framför allt eftersom man inte spelat i den engelska högstaligan på över 70 år. Motivation slår klass är kanske inte rätt uttryck i det här fallet, men det känns som att Brentfordspelarna lär vara rejält taggade på att spela kvar klubben i Premier League.

Därför känns det också som att Pontus Jansson o co kommer att klara sig bäst av de tre nykomlingarna.


Tips: Bästa nykomling

Speltips Betway
Brentford 2.62

BÄST I LONDON

De tre senaste säsongerna har Chelsea kunnat titulera sig bäst i London och mycket talar för att det kommer att bli så även kommande säsong, eller?

I våras blev West Ham tvåa i huvudstaden, bara två poäng bakom Chelsea. Dock kändes det lite som en engångsföreteelse. Tre poäng bakom West Ham återfanns Tottenham, som mycket väl kan gå en väldigt medioker säsong till mötes.

För Arsenal var förra säsongen ännu en förlorad säsong, i alla fall i Premier League. Men, Gunners gjorde faktiskt en bra avslutning och var i slutändan bara en poäng bakom Tottenham och hade inte mer än sex poäng upp till Chelsea. Detta tack vare att man avslutade med fem raka segrar.

Samtidigt är laget intakt och kommer man upp i samma spelstandard som i våras kan man kanske inte vara med och slåss om PL-titeln, men mycket väl om att vara bäst i London. Dessutom måste det väl någon gång lossna för Arsenal.

Visst, det är kanske lite av ett långskott, men det känns faktiskt som att Arsenal kan överraska den här säsongen.


Tips: Bäst i London

Speltips Betway
Arsenal 7.00

 

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |