Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Vilka lag åker ur Premier League 2021/22?
Premier League

TIPS: Vilka lag åker ur Premier League 2021/22?

Publicerat 2021-08-06 15:19

Om knappa två veckor drar Premier League 2021/22 och det ser som vanligt ut att kunna bli en spännande säsong. Vi kollar in hur det kommer att se ut i de nedre regionerna av tabellen. Vilka lag åker ur? Vilket lag hamnar på sista plats? Och finns det något av de större lagen som floppar och hamnar utanför topp 10?


100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


NEDFLYTTNING

Spontant känns det väldigt svårt att sia om vilka lag som kommer att åka ur Premier League 2021/22. Heta kandidater är förstås som alltid nykomlingarna. Tittar man på de tre senaste säsongerna har minst en nykomling fått respass till Championship redan efter en säsong. Årets nykomlingar är Norwich och Watford som återvänder till högsta ligan efter endast en säsong i Championship samt Brentford som gör sin första säsong i högsta serien på 74 år.

Att minst en av dessa tre kommer att åka ur känns ganska givet. Lag som Brighton, Burnley, Crystal Palace och Southampton kan också bli inblandade i bottenstriden. Kanske även Newcastle om de har en dålig säsong.

Men, ska man ta ut tre lag som kommer att åka ur så känns det som att både Norwich och Watford ligger dåligt till. Inte särskilt mycket har ändrats sedan de var uppe förra gången. Brentford känns dock som att de på ren vilja kommer att kunna hänga kvar. Sedan så känns det väl också som att Brighton någon gång måste åka ur. De är ständigt bland de fem sista och förr eller senare så håller det inte längre.


Tips: Nedflyttning

Speltips Betway
Norwich 1.90
Watford 2.05
Brighton 8.00

SLUTAR SIST

När det kommer till vilket lag som slutar på jumboplatsen är även här Norwich och Watford givna kandidater. Samtidigt kan det vara något helt oväntat lag som totalfloppar, vilket Sheffield United var ett bra exempel på förra säsongen.

Säsongen 2019/20 gjorde laget stor succé som nykomling, låg länge och nosade på en europaplats och slutade till slut på en niondeplats. Förra säsongen slutade Sheffield United dock sist i tabellen efter att ha spelat in endast 23 poäng.

Enligt den samma logik skulle i så fall Leeds sluta sist den här säsongen. Men, så dåliga är inte Leeds. Snarare känns jumboplatsen vigd för antingen Norwich eller Watford och bland de två får nog Norwich ses som lite svagare. Norwich har inte gjort ett enda namnkunnigt nyförvärv medan Watford i alla fall lyckats få över norske anfallaren Joshua King från Everton.


Tips: Slutar sist

Speltips Betway
Norwich 4.00

SLUTAR BLAND DE TIO SISTA

Några lag floppar ju alltid under en Premier League-säsong. Lag som i försnacket hade en bra chans på topp 6 slutar inte ens på övre halvan i tabellen. Den här säsongen finns det några lag som kan komma att göra fansen rejält besvikna.

Leeds slutade som nykomling nia förra säsongen. Som vi vet är andra säsongen oftast jobbigare, vilket talar för att Marcelo Bielsas o co lär få finna sig i att hamna utanför topp 10 den här säsongen.

Ett lag som åkt upp och ner från topp 10 de senaste säsongerna är Everton. Förra säsongen slutade laget tia, 2019/20 på en tolfteplats och 2018/19 på en åttondeplats. Logiken säger alltså att Everton den här säsongen slutar utanför topp 10. Samtidigt har man inte gjort några större nyförvärv, vilket gör att det känns som att Everton knappast lär göra någon större säsong.

Leicester har två raka femteplatser i Premier League och låg förra säsongen länge topp 3. Men, frågan är om laget mäktar med en topplacering ännu en säsong. För tittar man på Leicesters spelarmaterial så ska det egentligen inte räcka till en placering högt upp i tabellen. Dessutom börjar Jamie Vardy komma till åren.

Faktum är att det räcker med att Leicester förlorar fyra-fem fler match för att man ska vara utanför topp 10. Ett scenario som inte känns helt orealistiskt. Lite oflyt här och där och Leicester slutar på under halvan av Premier League.


Tips: Slutar bland de tio sista

Speltips Betway
Leeds 1.90
Everton 2.20
Leicester 6.00

100 kr i bonus

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |