Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Topptipset 27/10
Topptipset

TIPS: Topptipset 27/10

Publicerat 2021-10-25 23:34

Onsdagens kupong bjuder dels på allsvensk toppstrid när AIK gästar Malmö nere i Skåne men också på fotboll från kontinenten. Serie A rundar av kupongen som annars till största del består av engelska Ligacupen som är en turnering flera av storlagen tenderar att åka ur tidigt varje säsong. Det är med andra ord en salig blandning matcher som kupongen bjussar på denna midweek och det är väl helt enkelt bara att spänna fast sig inför vad som väntar!

Spelstopp: 18.59 onsdag 27 oktober


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Malmö FF – AIK

Tack vare Malmös poängtapp senast, Djurgårdens derbyförlust mot AIK nyligen och Elfsborgs formtopp mot slutet är den allsvenska guldstriden ställd på vid gavel. Endast fem omgångar återstår efter denna varpå det inte finns mycket mer utrymme att tappa poäng om man vill ha chans på SM-guldet då blott två poäng skiljer de fyra topplagen åt inför matchdag 24. Med Malmös äventyr ute i Europa nu en parentes efter idel förluster ligger fokus på Allsvenskan, och nog är det dags att plocka fram vinnarmentaliteten efter tunga 1-1 mot Varberg senast.

Mot AIK trivs de regerande mästarna och har dominerat matchbilden i lagens tre senaste inbördes möten nere i Skåne, även om MFF totalt sett också har ett inbördes övertag med 12 raka utan förlust. Det måste omsättas nere på planen nu eftersom det är Malmö som är i störst behov av segern. Sett till AIK:s bortaform den här säsongen liksom att de släppt in minst mål hittills är den förväntade matchbilden därigenom tämligen ensidig. Men nog kan väl stockholmarna frustrera hemmalaget så pass att de snor åt sig en dyrbar poäng med sig hem?


Skrällpotential: Cagliari

Walter Mazzarri har visserligen sett till att Cagliari lämnat jumboplatsen och tagit säsongens första seger men visst kommer det ta ett tag att vända skutan helt med tanke på vilket bagage som finns. Cagliari underpresterade stort ifjol och inledde säsongen i samma stil och är det något som är svårt att förändra är det som bekant en ingrodd förlorarmentalitet. Defensivt är laget alltjämt skört men samtidigt finns det ett spelarmaterial som under rätt förutsättningar kan betydligt bättre.

Säga vad man vill om Mazzarri men prestationen mot såväl Sampdoria som Lazio under hans ledning bådar ändå gott framöver. Och med den höjd som finns, kanske då främst i bäste målskytten Joao Pedro, kan man stundtals störa även de större lagen på sin dag. Sett till vad Roma uträttade i Europa League mot norska Bodö/Glimt i veckan som var är det tydligt att även Roma är tidigt in i sitt nya projekt – och kan ligga illa till om de fortsätter matcha samma elva match efter match när koncentrationen möjligen tryter. Cagliari har varit en jobbig motståndare de senaste säsongerna dessutom och med tanke på gästernas antal målchanser de släppt till totalt sett den här säsongen kan detta mycket väl bli målrikt som tidigare möten lagen emellan!


Omgångens säkra: Tottenham

Det är inte mycket som värmer med Tottenhams spel för tillfället och dubbla nederlag mot först Vitesse i Europa och nu senast West Ham i ligan kräver sin rekyl här. I förra omgången mot Wolves ställde man ut ett starkt lag på banan och borde vunnit innan straffläggningen och när man är i ett än större behov av seger här lär startelvan också spegla detta. Burnley prioriterar sällan det inhemska cupspelet och har alltjämt släppt in en hel del mål den här säsongen vilket en målsugen Harry Kane lär vilja utnyttja till fullo om hemmalaget som förväntat inte riktigt går på absolut max.

Det här är också en match som Tottenham har råd att ta lite mer risker i och försöka utveckla sitt offensiva spel i, vilket i ärlighetens namn lämnat en del att önska hittills under nye Nuno Espírito Santo. Full fart framåt är kanske att ta i men ett Spurs med friare tyglar att fylla på framåt lär det i alla fall bli och då det fortfarande finns flera spelare som vill ta en plats i startelvan bör det finnas motivation nog att ta hem segern här.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 24 rader

1. Burnley – Tottenham2
Dags för Tottenham med en rejäl rekyl efter två raka svidande nederlag. Ställde upp med starkt lag i förra omgången och har inget att förlora på att gå på knock här, snarare desto mer att vinna.

2. Leicester – Brighton1X
Defensiven sitter kanske inte till 100% riktigt ännu men offensivt finns det både sparkapital och kvalitet med flera dimensioner. Brighton har fått en bra start på säsongen hittills men har väl egentligen inte riktigt förutsättningarna att slösa energi på Ligacupen?

3. Stoke – Brentford2
Hemmalaget har blivit straffade för minsta misstag på sistone och det lär vara samma visa igen när Premier League-laget Brentford står på andra sidan. Gästerna har imponerat hittills och kan absolut sikta in sig på att gå långt i den här turneringen!

4. West Ham – Manchester City2
Frågan är om inte West Ham gör bäst i att hålla fokuset på ligaspelet och Europa efter sin fina start på säsongen, detta då City lär ställa en stark elva på planen här när chansen finns att rotera in spelare som Sterling och Gabriel Jesus bl a.

5. Malmö FF – AIK1X
Med otroligt viktiga poäng i toppstriden där Malmö ändå har mest att förlora hoppas AIK hålla tätt och stå emot en förväntad totaldominans från hemmalaget. Det gick vägen ifjol men frågan är om de lyckas återigen eller tvingas släppa MFF förbi sig här?

6. Kalmar FF – Varberg1X
Ett spelförande Kalmar kliver in som favoriter här efter fin insats senast mot Djurgården, men Varberg kämpar på för nytt kontrakt och är jobbiga att möta för de allra flesta vilket KFF vet om alltför väl vid det här laget.

7. Sirius – Hammarby2
Det finns inte mycket kvar att bromsa för varpå Hammarby kommer försöka ta tag i taktpinnen även här mot ett Sirius som får jobba otroligt hårt för poängen för tillfället utan att få särskilt mycket med sig.

8. Cagliari – Roma1X2
Roma brukar ha det svårt mot just Cagliari och även om man håller en klart högre nivå under majoriteten av säsongen finns det ändå risk för en och annan ’slip-up’ vilket inträffat både i Europa League men också i Serie A – vilket ger fint värde på 1X!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Topptipset

Publicerat 2021-06-03 00:12

TIPS: Topptipset 3/6

Vi ska få ta del av två stekheta semifinaler från U21-EM under torsdagen. Svårtippat till tusen är det där. Några träningslandskamper tar också plats tillsammans med en fajt från det …

Topptipset

Publicerat 2021-06-01 11:40

TIPS: Topptipset 1/6

Det ska spelas en hel del träningslandskamper under veckan och fyra av dessa tar plats på tisdagens Topptips. Bland annat ska Sveriges blivande motståndare Polen och Slovakien visa vad de …

Copyright © Fotboll.com 2024   |