Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Uppgifter: Berg och Wendt klara för IFK Göteborg
Allsvenskan

Uppgifter: Berg och Wendt klara för IFK Göteborg

Publicerat 2021-03-03 18:57

Marcus Berg och Oscar Wendt återvänder till Allsvenskan i sommar. De båda spelarna ska vara överens med IFK Göteborg, enligt Sportbladet. 

Både Marcus Bergs kontrakt med ryska Krasnodar och Oscar Wendts kontrakt med Borussia Mönchengladbach går ut 30 juni. Detta innebär att IFK Göteborg inte behöver betala övergångssumma för någon av spelarna.

Bergs avtal ska sträcka sig över 2,5 år medan Wendt har ett avtal på 1,5 år. Båda spelarna har i tidigare intervjuer sagt att de gärna vill återvända till IFK Göteborg och Allsvenskan.

Marcus Berg, 34, lämnade IFK Göteborg 2007 och har sedan dess spelat i Groningen, Hamburg, PSV Eindhoven, Panathinaikos, Al Ain i Förenade Arabemiraten samt Krasnodar, dit han kom 2019.

Oscar Wendt, 35, lämnade IFK Göteborg 2006 då han gick till FC Köpenhamn. Där blev det fem säsonger innan han 2011 gick till sin nuvarande klubb Borussia Mönchengladbach.

För IFK Göteborg blir duon en välkommen förstärkning, då laget förra året inte slutade bättre än tolva i Allsvenskan.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-22 21:52

Allsvenskan TV-sändningar och streaming 2024

Säsongen 2024 har Allsvenskan 100-årsjubileum och Kanal 5 och Discovery+ har rättigheterna denna säsong. Jubileumssäsongen drar igång den 30 mars och inleds med en timme studiosnack, följt av öppningsmatchen, IFK …

Allsvenskan

Publicerat 2024-03-20 20:47

De 10 bästa utländska spelarna någonsin i Allsvenskan

När vi tittar tillbaka på den svensk fotbollshistorien kommer vi genast att tänka på de utländska spelare som visat upp sina talanger i Allsvenskan. De här spelarna har hjälpt oss …

Copyright © Fotboll.com 2024   |