Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Vem vinner Premier League 2021/2022?
Premier League

Vem vinner Premier League 2021/2022?

Publicerat 2022-03-17 18:03

I skrivande stund är det 9-12 matcher kvar av Premier League 2021/2022 och denna säsong bjuder på flera nagelbitare, både i toppen och botten av tabellen.

Vi analyserar de återstående matcherna, räknar ihop potentiella poäng och drar slutsatser för ett speltips.


 

Vem vinner Premier League 2021/2022?

Det är inga tvivel kring att det står mellan två lag, Manchester City och Liverpool. Båda lagen har 9 matcher kvar i skrivande stund. Båda jättarna är dessutom kvar i FA-cupen, tillsammans med Chelsea, som inte lär kunna hota med tanke på rådande situation.

Det finns därför chans att Man City och Liverpool kan få möta varandra i FA-Cupen, vilket gör att de då har två matcher kvar att spela mot varandra.

Man City eller Liverpool?

Av de återstående matcherna så finns det stor chans att varken Man City eller Liverpool förlorar någon match. Den tuffaste matchen de båda har framför sig är det inbördes mötet där oavgjort känns sannolikt. Utöver det så har Liverpool lite tuffare motstånd än vad City har.

Vi spår att City tar 8 vinster och en oavgjort på de resterande matcherna, där bortamötet mot topp 4-jagande West Ham är den tuffaste uppgiften. Liverpool har Man United och Tottenham hemma på Anfield och det kan mycket väl bli vinst i båda matcherna. Men då man spelar Man City på Etihad, så finns också risken att man åker på förlust där. Därför får Liverpool 2 poäng mindre än City.

 

Vinnare man city liverpool
Matcher kvar 9 9
Poäng nu 70 69
Kommande poäng 23 21
Slutpoäng 93 90

Speltips
Manchester City vinner Premier League.
Expekt odds: 1.43
 

expekt premier league odds

1500 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


 

Vilka lag slutar topp 4?

Manchester City och Liverpool är ju givna att sluta topp 4, så det handlar om de resterande två platserna som ger biljett direkt till Champions league. Här kommer det att stå mellan fem klubbar, där det kommer att avgöras med enskilda poäng. Det handlar om Chelsea, Arsenal, Man United, West Ham och Tottenham.

Chelsea har stor fördel med sina 59 poäng, men de är just nu i stort blåsväder på grund av sin ryska ägare. Men trots alla problem i klubben så vinner de matcher. Arsenal är i kanonform och har färre spelade matcher än övriga klubbar som är med i striden.

Manchester United är ohyggligt ojämna och det känns allmänt rörigt i klubben just nu. Dessutom har de det tuffaste spelschemat av dessa fem klubbar. West Ham har varit ganska stabila hela säsongen och kan inte räknas bort. De har ett tufft spelschema, men vi tror att de kan greja en och annan oavgjord mot de övriga storlagen.

Tottenham har varit en enda stor soppa hela säsongen, med väldigt ojämna prestationer. Men det finns tecken som tyder på att Conte börjar få mer och mer ordning på manskapet, så det går inte att räkna bort de vita från Norra London än.

 

Topp 4 chelsea arsenal manchester united west ham united tottenham hotspur
Matcher kvar 10 11 9 9 10
Poäng nu 59 51 50 48 48
Kommande poäng 21 24 17 17 22
Slutpoäng 80 75 67 65 70

Speltips
Arsenal topp 4 (Man City, Liverpool och Chelsea ger 1.00)
Expekt odds: 1.55

expekt premier league odds

1500 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


 

Vilka lag åker ur Premier League?

Norwich kan vi kallt räkna som borta ur Premier League nästa säsong och det känns som att spelarna själva redan räknar med det. Övriga lag i farozonen är Leeds, Everton, Watford och Burnley.

Leeds har länge saknat kvalitet i anfallet, där Bamford och Raphinha varit skadade. Men nu är de tillbaka och det kommer hjälpa dem att ta nödvändiga poäng. Watford är Watford, laget som ena dagen slår storlag och nästa dag ser de ut som något från Sunday League. De har ett tufft schema, så man är snäll om man ger dem 6 poäng från de kommande matcherna.

Det är frågan om hur mycket Burnley kommer att kämpa, med endast 3 vinster under hela säsongen. Man är inte direkt van vid att ta tre poäng, så att säga. Everton har för bra trupp för att sumpa detta och man kan se glimtar av kämparglöd. Everton är trots allt en av två klubbar som aldrig åkt ur högsta ligan i England. Den andra klubben är Arsenal.

 

Topp 4 leeds united everton watford burnley norwich city
Matcher kvar 9 10 9 11 9
Poäng nu 26 28 22 21 17
Kommande poäng 6 9 6 6 5
Slutpoäng 32 37 28 27 22

Speltips

Watford åker ur – Odds: 1.22
Burnley åker ur – Odds: 1.67
Odds från Expekt


 

Kombinationsspel

  • Man City vinner
  • Arsenal topp 4
  • Watford åker ur
  • Burnley åker ur

 

Totalt odds: 4.52

 

expekt premier league odds

1500 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |