Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Vilka spelare kommer lägga skorna på hyllan efter fotbolls-EM 2024?
Fotbolls-EM

Vilka spelare kommer lägga skorna på hyllan efter fotbolls-EM 2024?

Publicerat 2024-06-14 21:32

Fotbolls-EM 2024 är inte bara en tid att följa de europeiska länderna tävla mot varandra, utan det är också en tid för flera stora namn att fatta det svåra beslutet att lägga skorna på hyllan och avsluta sina framgångsrika karriärer. Många av dessa spelare har varit nyckelpersoner i sina landslag och klubblag, där en del spelare redan uttalat sig om att de kommer att avsluta sin karriär efter årets mästerskap. Några av dessa spelare har fans däremot börjat spekulera om ifall de kommer lägga skorna på hyllan efter EM 2024.


Olivier Giroud

Oliver Giroud

Oliver Giroud är en av de mest framstående fotbollsspelaren i Frankrike och har haft en imponerande karriär både i landslaget och på klubbnivå. Han började sin professionella fotbollskarriär i den franska klubben Grenoble år 2005, och har sedan dess spelat för en rad olika stora klubbar, som bland annat inkluderar Arsenal, Chelsea och AC Milan. Under sin tid i Arsenal gjorde Giroud ett stort avtryck på fotbollsvärlden för sin tekniska skicklighet, och har genom åren varit med och bidragit till flera stora titlar med sina klubblag.

Även på landslagsnivå har Giroud varit en viktig del av det franska landslaget, och har representerat sitt land i flera stora mästerskap, som bland annat EM och VM. Han har gjort flera avgörande mål under viktiga matcher, och har varit den spelare som gjort flest mål genom tiderna i Frankrike. Nu har Oliver Giroud meddelat att han planerar att avsluta sin landslagskarriär efter EM 2024 – detta kommer att vara en stor förlust för fotbollsvärlden, eftersom han klassats som en av de främsta anfallarna under många år.


T. Kroos

Toni Kroos

Toni Kroos är en tysk fotbollsspelare som har haft en framgångsrik karriär på klubbnivå och i landslaget. Han började sin karriär i Tysklands största klubb, Bayern München, som började visa ett intresse för honom redan år 2004. Som 17-åring gjorde han debut och har sedan dess varit en nyckelspelare inom sina klubblag. År 2014 gick han över till spanska Real Madrid, där han fortsatte utmärka sig som central mittfältare. Han är även den enda spelaren som vunnit två klubblags-VM två år i rad, för två olika klubbar.

Inom det tyska landslaget har Kroos blivit känd för sin precision och bollhantering på mittfältet, där han länge har varit en ledande spelare. Nyligen meddelade Kroos att han planerar att avsluta sin karriär efter fotbolls-EM 2024 – detta besked kom som en överraskning för många fans. Toni Kroos väljer att lägga skorna på hyllan efter en sista landslagskamp i sitt hemland, något som gör att många fans runtom i världen ser fram emot att ta del av Euro 2024 odds och följa den tyske spelarens prestation på planen en sista gång.


Pepe

Pepe

Pepe är en portugisisk-brasiliansk fotbollsspelare som är känd för sin fysiska spelstil, med en lång och framgångsrik fotbollskarriär. Han har spelat för stora klubblag som Real Madrid och under de senaste åren för FC Porto, där han har kommit att bli en nyckelspelare under flera säsonger. Under sin karriär har han även räknats som en aggressiv spelare, med flera incidenter på planen. Trots detta, har han varit en viktig spelare även i det portugisiska landslaget, där han bland annat var med när Portugal vann VM år 2016.

Än så länge verkar Pepe ha planer på att fortsätta spela för sitt klubblag FC Porto, men att det eventuellt kan vara hans sista mästerskap på internationell nivå. Portos fotbollstränare Vitor Bruno meddelade att Pepe planerar att ta beslutet efter att EM 2024 är över, och kommer att fatta sitt beslut baserat på hans fysik efter mästerskapet. Trots sina kontroverser, räknas Pepe som en av de ledande mittbackarna i världen, och kommer att lämna ett stort tomrum efter sig den dagen han väljer att lägga skorna på hyllan och avsluta sin karriär.


M. Neuer

Manuel Neuer

Manuel Neuer har länge räknats som en av de mest framstående och respekterade målvakterna inom fotbollsvärlden. Den tyske målvakten har haft en lång karriär fylld av framgångar och utmärkelser, och har varit en viktig del både för sitt landslag Tyskland och sitt klubblag Bayern München. Neuer har länge varit en stabil målvakt som har blivit känd för sin spelförståelse, reflexer och ledarskap på planen. Under sina år har han varit med och vunnit flera viktiga titlar och ett flertal gånger blivit utsedd till världens bästa målvakt.

Många har spekulerat ifall fotbolls-EM 2024 kan vara målvaktens sista, vilket skulle vara ett stort avslut. Neuer har kämpat med flera skador under de senaste åren, vilket kan vara anledningen till att eventuellt avsluta sin fotbollskarriär. Trots detta, är det planerat att Neuer kommer vara med i EM 2024 i Tyskland, där värdnationen möter Skottland den 14:e juni. Neuer har länge varit en inspirerande och ikonisk målvakt, som kommer att lämna ett stort avtryck inom fotbollsvärlden den dag han bestämmer sig för att avsluta sin karriär.


C. Ronaldo

Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo har länge klassats som en av de mest framgångsrika fotbollsspelarna i världen. Den portugisiske anfallaren har haft en lång och framstående karriär och har spelat för några av de största fotbollsklubbarna, som bland annat inkluderar Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid och Juventus. Sedan år 2023 spelar Ronaldo för det saudiarabiske klubblaget Al Nassr, samtidigt som han fortsätter att vara en viktig spelare för det portugisiska landslaget och kommer att spela med i EM 2024.

Det har dock börjats spekuleras ifall detta kan vara den stora fotbollsstjärnans sista internationella mästerskap i Portugals landslag, även fast det ännu inte har bekräftats. Trots sin ålder har Ronaldo fortsatt leverera på hög nivå, men experter menar att det skulle vara osannolikt att han kommer att representera det portugisiska landslaget efter det kommande mästerskapet i Tyskland. Fotbollsspelarens kontrakt med Al Nassr sträcker sig fram till sommaren 2025, vilket skulle innebär att Ronaldo fortsätter spela på klubbnivå i ett år till.


L. Modric

Luka Modrić

Luka Modrić är en av de mest framstående fotbollsspelarna genom tiderna. Fotbollsspelaren föddes i Kroatien och gick redan i ung ålder med i den kroatiska ungdomsakademin Dynamo Zagrebs, och gjorde sin professionella debut redan år 2005. Genom åren har Modrić blivit känd för sin teknik och bollkontroll, och har spelat i stora klubblag som Tottenham Hotspur och Real Madrid. I klubblagen har han blivit en viktig mittfältare som har flera stora titlar bakom sig, som bland annat La Liga-titlar och Champions League-titlar.

Även i det kroatiska landslaget har Modrić varit viktig, både som spelare och som lagkapten. Modrić har skrivit på ett nytt ettårigt avtal med Real Madrid – dock har det spekulerats ifall detta kan vara hans sista mästerskap för det kroatiska landslaget. Detta skulle innebära att fotbollsspelaren fortsätter att spela på klubbnivå, men avslutar sin landslagskarriär. Modrić har haft en lång karriär och har varit en stor inspiration för många unga fotbollsspelare runtom i världen, som kommer att fortsätta inspirera även i framtiden.


Avatar

Skrivet av Fotboll.com

Fotboll.com är Sveriges mest omfattande sajt för fans och bettare som följer europeisk toppfotboll och internationella mästerskap.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-05-18 15:35

Fotbollsfeber och betting förenas med två viktiga aspekter

När fotbolls-EM närmar sig, stiger spänningen inte bara bland fotbollsfans runt om i världen, utan också bland dem som deltar i betting. Med detta globala evenemang, där Europas bästa landslag …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Copyright © Fotboll.com 2024   |