Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

VM-kval: Kosovo–Sverige – Kulusevski utanför startelvan
Fotbolls-VM

VM-kval: Kosovo–Sverige – Kulusevski utanför startelvan

Publicerat 2021-03-28 12:26

Sverige övertygade inte mot Georgien i torsdags. Men, tre poäng blev det till slut efter mål av Viktor Claesson. Ikväll väntar Kosovo borta i den andra VM-kvalmatchen, som på pappret är en svårare motståndare.

”DET VAR MYCKET SOM INTE KLICKADE”

Det var knappast någon stor svensk kväll på Friends Arena i torsdags. Men, Sverige lyckades undvika ett fiasko efter att Viktor Claesson i slutet av första halvlek på framspelning av Zlatan Ibrahimovic satte 1-0.

Janne Andersson var inte helt nöjd med den svenska insatsen.

– Vi vinner matchen och tar tre poäng och det är det viktiga. Det var mycket som inte klickade och det hoppas jag vi kan förbättra, sade den svenske förbundskaptenen till SVT:s Helgstudion på söndagen.

Samtidigt vill han gärna lyfta fram den potential som Zlatan Ibrahimovic tillför laget.

– Han har en professionalism och det är därför han fortfarande är där han är. Vi kommer att kunna använda Zlatan på ett ännu bättre sätt när vi lär känna honom lite bättre.

Trots att det ”bara” blev 1-0 mot Georgien leder Sverige sin kvalgrupp eftersom matchen mellan Spanien och Grekland något överraskande slutade 1-1. Detta innebär att Sveriges chanser att om möjligt vinna gruppen och ta sig direkt till VM förbättrades något.

VM-KVAL – GRUPP B

Lag S V O F +/- P
1 Spanien 8 6 1 1 10 19
2 Sverige 8 5 0 3 6 15
3 Grekland 8 2 4 2 0 10
4 Georgien 8 2 1 5 -6 7
5 Kosovo 8 1 2 5 -10 5

SAKNAR FLERA SPELARE

Ser man till de senaste årens insatser är Kosovo kanske det främsta hotet mot en svensk andraplats i grupp B. Den unga fotbollsnationen har tagit stora kliv framåt de senaste åren.

Från att bara ha tagit en poäng i kvalet till VM 2018 tog laget elva poäng i senaste EM-kvalet och var länge med och kämpade om en andraplats. Bland annat blev det seger mot både Tjeckien och Bulgarien.

Dock kommer laget att få klara sig utan flera viktiga spelare i matchen mot Sverige, enligt Fotbollskanalen. Bland annat mittbacken Amir Rrahmani, till vardags i Napoli och mittfältaren Valon Berisha, hemmahörande i franska Reims.

Men, Kosovo har flera andra individuellt skickliga spelare, något som även Janne Andersson är medveten om.

– Det är ett lag som är en ung nation, som fightas på planen. Det finns några individuellt skickliga spelare och där måste vi vara vaksamma. Det finns giftiga spelare i det laget, säger den svenske förbundskapten.

Den kanske mest namnkunnige spelaren är anfallaren Vedat Muriqi, som dock inte haft någon särskilt bra säsong i Lazio. Bara tre matcher från start och ett mål är knappast imponerande.

FEM SENASTE – KOSOVO

FEM SENASTE – SVERIGE

KULUSEVSKI INTE MED I STARTELVAN

Enligt uppgifter till Sportbladet igår kväll kommer Sverige ställa upp med i stort ett samma lag som mot Georgien. Kristoffer Nordfeldt fortsätter i målet då Robin Olsen fortfarande inte är fullt återställd.

Backlinjen ser likadan ut, men på mittfältet sker en förändring. Dejan Kulusevki får börja på bänken till förmån för Emil Forsberg, som kom in sista kvarten mot Georgien.

På topp får Alexander Isak och Zlatan Ibrahimovic fortsatt förtroende.

Sveriges startelva mot Kosovo:

Kristoffer Nordfeldt

Mikael Lustig – Victor Nilsson Lindelöf – Filip Helander – Ludwig Augustinsson

Emil Forsberg – Sebastian Larsson – Kristoffer Olsson – Viktor Claesson

Alexander Isak – Zlatan Ibrahimovic

ÖPPNADE FÖR FLER ÄNDRINGAR

Att det bara blir en förändring i startelvan jämfört med matchen mot Georgien är kanske lite överraskande med tanke på att Janne Andersson tidigare i veckan aviserade att det skulle kunna bli fler ändringar.

– När jag ser den här truppen ger det mig möjlighet att laborera på ett annat sätt och inte köra två väldigt lika startelvor, sade Janne Andersson på en presskonferens i onsdags.

Igår kväll uttryckte sig den svenske förbundskaptenen lite annorlunda.

– Jag öppnade upp för att rotera, att jag hade sådana tankar. Sedan ändras förutsättningarna. Nu får vi se hur mycket det blir helt enkelt, sade Janne Andersson enligt Sportbladet.

Avspark Kosovo–Sverige 20:45.

SVERIGES MATCHER I VM-KVALET

Kosovo–Sverige 28 mars
Sverige–Spanien 2 september
Grekland–Sverige 8 september
Sverige–Kosovo 9 oktober
Sverige–Grekland 12 oktober
Georgien–Sverige 11 november
Spanien–Sverige 14 november


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |