Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Zlatan Ibrahimovic tillbaka i landslaget
Fotbolls-VM

Zlatan Ibrahimovic tillbaka i landslaget

Publicerat 2021-03-16 18:39

När Janne Andersson presenterade sin trupp till kommande VM-kval på en presskonferens tidigare idag fanns Zlatan Ibrahimovic med. Även Andreas Granqvist är tillbaka i landslaget.

Som väntat gör Zlatan Ibrahimovic comeback i landslaget. Senast han fanns med i blågult var i EM 2016, vilket innebär att det blir första gången som han finns med i landslaget sedan Janne Andersson tog över som förbundskapten.

Andreas Granqvist är också tillbaka. Lagkaptenen har varit borta från landslagsspel sedan EM-kvalet i november 2019 på grund av skadeproblem.

Totalt har Janne Andersson tagit ut 26 spelare till VM-kvalmatcherna mot Georgien och Kosovo den 25 och 28 mars. Utöver det möter Sverige även Estland i en träningsmatch 31 mars.

– Vi har den kanske tuffaste konkurrenssituationen vi har haft under min tid som förbundskapten. Det gör att det är svårt att ta ut en trupp, konkurrensen är stenhård, sade Janne Andersson på en presskonferens under eftermiddagen.


Bild: SVT

Samtidigt presenterades även landslagets schema inför sommarens EM-slutspel. Tisdag 18 maj presenteras EM-truppen. Därefter väntar två träningsmatcher mot Finland och Armenien, som spelas 29 maj och 5 juni.

Tre dagar senare, 8 juni, åker Sverige till Dublin där det svenska baslägret kommer att vara under EM.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-VM

Publicerat 2023-08-28 18:00

VM 2023 bekräftar damernas enorma utveckling och popularitet

Redan sex dagar in i mästerskapet, visste nog de flesta att Dam-VM 2023 skulle bli det största någonsins inom damfotbollen. För efter endast knappa veckan hade mer än 1,5 miljoner …

Fotbolls-VM

Publicerat 2022-12-20 22:13

Hur har årets VM förändrat fotbollen?

Fotbolls-VM spelades för första gången någonsin under vintertid och alla stora fotbollsligor i världen pausades i över en månads tid. När omröstningen inom FIFA stod klar att Qatar skulle få …

Copyright © Fotboll.com 2024   |