Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Premier League: Då startar säsongen 2020/21
Premier League

Premier League: Då startar säsongen 2020/21

Publicerat 2020-07-26 17:23

Ikväll spelas sista omgången av Premier Leagues-säsongen 2019/20, som ju som bekant skilt sig från hur en PL-säsong brukar se ut. Redan nu är det dock dags att blicka fram mot nästa säsong, då Premier League meddelat startdatum för säsongen 2020/21.

INLEDS I MITTEN AV SEPTEMBER

När Premier League drog igång 9 augusti förra året var det knappast någon som trodde att det skulle ta nästan ett helt år innan säsongen var färdigspelad. Men, så blev det även om Liverpool var klara mästare redan för en månad sedan.

Att PL inte blir färdigspelad förrän i slutet av juli får förstås även konsekvenser för nästa säsong. Normalt sett hade nästa säsong dragit igång om två-tre veckor, men nu blir det istället ungefär en månad senare.

På ett möte med samtliga klubbägare i fredags tog Premier League beslutet av säsongen 2020/21 kommer att inledas lördag 12 september och avslutas söndag 23 maj 2021.

Detta innebär att det kommer att bli ett något tuffare spelschema än normalt eftersom säsongen blir ungefär en månad kortare. Exakt hur spelschemat kommer att se ut återstår att se.

Samtidigt har också EFL meddelat att Championship kommer att inledas samma helg som Premier League börjar spelas.

Den engelska fotbollssäsongen 2019/20 avslutas nästa lördag med FA-cupfinalen mellan Arsenal och Chelsea. Därefter följer några intensiva veckor med avgörandet i Champions League och Europa League där några engelska lag fortfarande finns med.

Inte minst Manchester City som i sin CL-åttondel har 2-1 inför returen mot Real Madrid hemma. Även Manchester United har ett ypperligt läge till avancemang i Europa League. Solskjær o co har nämligen 5-0 inför returen i sin EL-åttondel mot österrikiska LASK.

STÖRSTA INSKRÄNKNINGEN SEDAN 1939

Premier League-säsongen 2019/20 kommer förstås att gå till historien och det på grund av coronapandemin. Man får gå tillbaka över 80 år i tiden för att hitta senaste gången spelet i den engelska högstaligan inskränktes i liknande omfattning.

Men, då var det i och för sig ännu värre. Säsongen 1939/40 hann det bara gå tre matcher innan allt spel stoppades på grund av andra världskriget. Därefter skulle det dröja sju år innan First Division, som högsta divisionen hette på den tiden, började spelas igen.

Även rent sportsligt har PL-säsongen 2019/20 varit historisk och då såklart framför allt för mästarna Liverpool. 26 segrar på de 27 första matcherna torde vara något slags rekord och det faktum att guldet i praktiken var säkrat redan strax efter nyår.

Dessutom kompletterar det ett intressant mönster som Liverpool haft i både PL och CL de senaste säsongerna. 2018 kom laget tvåa i CL, 2019 vann man CL. 2019 kom Liverpool tvåa i PL, 2020 vann man PL. Att det även var det första ligaguldet på 30 år gör förstås inte saken sämre.

Om Liverpool lyckas försvara sitt guld återstår att se. De senaste tio åren är det faktiskt bara ett lag som försvarat en PL-titel, nämligen Manchester City som vann både 2018 och 2019.

Lördag 12 september inleds jakten på fotbollsvärldens finaste ligatitel.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |