Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Trippelt engelskt i de två första Champions League-kvartsfinalerna
Champions League

Trippelt engelskt i de två första Champions League-kvartsfinalerna

Publicerat 2019-04-08 23:25

Man kan lugnt säga att det är Englands vår i Champions League. Inte mindre än fyra lag från Premier League har lyckats ta sig till kvartsfinalerna. Något som inte hänt sedan 2009. Tre av dem ser vi i de två första kvartsfinalerna på tisdagen.

LIVERPOOL–PORTO

Liverpool imponerade stort när man slog ut Bayern München i åttondelen efter 0-0 hemma och sedan 3-1 borta. Detta gör att laget nu faktiskt seglar upp som en av favoriterna till att få lyfta bucklan i början av juni. Liverpool kommer till den här matchen i storform med fem raka segrar i ryggar, samtidigt som man inte förlorat på tre månader.

Förvisso har även Porto fem raka vinster i bagaget och gjorde det bra när man slog ut Roma i sin åttondel, även om det krävdes förlängning. Men, Liverpool som gör sin bästa säsong på mycket länge är något helt annat. Premier League-ledaren ska helt enkelt vara ett par nummer större än Porto. Allt annat än att Liverpool går till semifinal vore en stor skräll. Ja, nästan större än att Ajax slog ut Real Madrid i åttondelen.

TOTTENHAM–MANCHESTER CITY

Tisdagens andra semifinal blir betydligt mer spännande. Visst är Manchester City favoriter, men Tottenham har potential att skrälla, i alla fall på hemmaplan. Vi ska också komma ihåg att Tottenham imponerade stort i åttondelen när man skickade ut Borussia Dortmund med sammanlagt 4-0. Hittar man tillbaka till det spelet kan Spurs mycket väl skaka om City.

City var ju faktiskt nära att gå på en mina mot Schalke i första åttondelen, då man låg under med 2-1 med fem minuter kvar. Dock vände man ju till 3-2 och sedan vann man ju returen hemma med 7-0. Så över två matcher lär Tottenham få det svårt.

SPELTIPS

Är det i någon kvartsfinal man kan kosta på sig och chansa lite så är det i den här. Även om Tottenham vacklat lite i Premier League på senaste tiden, så verkar det som att man tänder till lite extra när det är Europaspel. Dessutom får man äntligen spela på sin egen arena och det kan ge lite extra krut i skorna. Sedan har som sagt City råd att missa lite här eftersom man vet att man kan vända i princip vilket resultat som helst hemma på Etihad.

Speltips: 1X till 1.96 hos Oddset


Avatar

Skrivet av Fredrik Sjögren

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Champions League

Publicerat 2021-12-06 11:56

TIPS: Champions League v.49

Tisdag och onsdag är som vanligt speldagarna för Champions League och denna vecka 49 är inget undantag. Nu ska det avgöras, i de grupper där dramatiken fortfarande lever. Vi kommer i detta inlägg sätta tänderna i fem utvalda matcher och i slutet av inlägget presenterar vi en femling med några …

Champions League

Publicerat 2021-11-22 17:20

TIPS: Champions League v.47

Champions League tar vid under tisdags- och onsdagskvällarna och här kliver vi in i den näst sista gruppspelsomgången. Det innebär att det spelas om viktiga poäng på många håll och vi kommer även denna gång presentera en femling där vi har några favoriter, några "skrällar" och framförallt många vettiga val …

Copyright © Fotboll.com 2023   |