Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Vem vinner Premier League 2020/2021
Premier League

Vem vinner Premier League 2020/2021

Publicerat 2021-02-04 00:42

Knäppa matchresultat, otippad toppstrid och en regerande mästare som krackelerar. Vi befinner oss nu under andra halvan på en unik Premier League-säsong där det känns som att vad som helst kan hända. Därför är det svårare än på många år att förutspå vilket lag som kommer att stå som vinnare när säsongen 2021 lider mot sitt slut.

Tomma läktare men tittarrekord på TV

Trots att det inte är någon publik på läktarna känns Premier League hetare än någonsin. Inte minst slog matchen mellan Manchester United och Liverpool på Anfield tittarrekord. Parallellt med att TV-tittare där hemma drar sig till de spännande matcherna fortsätter spelbolagen att punktmarkera sporten. Om du själv planerar att spela på den återstående delen av säsongen kan du kolla upp odds hos Betsafe för att se vilka drabbningar du vill engagera dig i ytterligare.

Pokalen ligger just nu i Manchester

Historiskt sett har Premier League-titeln tenderat att hamna i händerna på det lag som lett ligan efter Boxing Day. Skulle vi utgå från att det blir så även i år, kommer titeln antingen att gå till Manchester United eller Manchester City. De förstnämnda har stått som ledare under 2021, men med en match mer spelad än sina stora derbyrivaler, som snart kan gå om dem.

Men det är långt ifrån över

Trots nuvarande tabelledare kommer vi inte ifrån att det är ovanligt tätt bland topplaceringarna, där Leicester City gång på gång lyckas klamra sig fast tätt bakom Manchester-lagen. Likaså får vi inte räkna bort varken Everton eller Tottenham som båda gör en starkare säsong än förra året.

Tekniskt sett finns det fler titelkandidater än vanligt, men teoretiskt sett och med rådande tabelläge, kommer striden att handla om just Manchester United och Manchester City. Dessa två lag har varit de allra mest konsekventa i en annars inkonsekvent Premier League-säsong, där vi fått se enorma skrällar och onödiga poängtapp från flera klubbar i toppen.

Kan Solskjaer besegra Guardiola?

Skulle titelstriden att handla allt mer om United och City, samt Pep Guardiola och Ole-Gunnar Solskjaer, kommer vi inte ifrån att norrmannens manskap betraktas som underdogs. Medan Guardiola är en slipad diamant som vunnit ligan två gånger och dessutom slagit poängrekord, är Solskjaer en ung tränare som fortfarande lär sig på jobbet. Många ställer sig skeptiska till att han kan undvika kostsamma taktiska misstag och laguttagningar.

Det som kan komma att bli en avgörande faktor för titelstriden är, som så många gånger förr, truppbredden. För första gången sedan Sir Alex Ferguson lämnade klubben 2013 har United nu en trupp som rymmer två starka startelvor. I tillägg har man med värvningarna av Bruno Fernandes, Edinson Cavani, Alex Telles och Donny Van de Beek fått välbehövlig vinnarmentalitet in i omklädningsrummet. Med en starkare mentalitet har laget lyckats vända matcher och ordna sena resultat. Frågan är bara när laget ska börja vinna övertygande?

Skadad De Bruyne kan ge försprång

Medan United håller på att formas är City ett redan välsmort maskineri, som på sin dag står för den vackraste fotbollen och där majoriteten av spelarna vet mycket väl vad som krävs för att sluta upp som segrare. Det som däremot kan komma att straffa dem är att deras nyckelspelare när det kommer till att bryta igenom försvar, Kevin De Bruyne, dragit på sig en skada som förväntas hålla honom borta från spel i minst en månad. Det råder inga tvivel om att hans frånvaro gynnar United och att det jämnar ut oddsen i titelstriden.

Frågan är när Premier League senast var så här svår att förutspå, för att inte nämna att spela på. Det ska oavsett utfall bli spännande att följa den stigande spänningen när säsongen går mot sitt avgörande.


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Premier League

Publicerat 2023-10-13 15:25

NYHET! Nu kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League med Sportscom

Hos Sportscom kan du lyssna LIVE till samtliga matcher i Premier League och SHL - samt även Allsvenskan från nästa säsong. Passa på! För nu har du möjligheten att prova …

Premier League

Publicerat 2023-08-12 12:30

Premier Leagues billigaste & dyraste fotbollsbiljetter

Undrar du vad en fotbollsbiljett kostar i Engelska Premier League? Det är häpnadsväckande prisskillnader mellan klubbarna i den högsta ligan av Engelsk fotboll. De billigaste fotbollsbiljetterna kostar inte mer än …

Copyright © Fotboll.com 2024   |