Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Europa League

Följ Europa League här på Fotboll.com för att få alla matcher, resultat, tabellerna från gruppspelet, slutspelet och all statistik från hela cupen. Vi visar även vilka TV-kanaler du kan se alla Europa League matcher på.

Om Europa League

Europa League hette tidigare Uefacupen fram till säsongen 2009/2010. Cupen blev först en officiell, europeisk turnering 1971 och har sedan dess varit en av de största fotbollseventen varje år. Här samlas de näst bästa lagen från alla stora ligor i Europa som inte fått en plats i Champions League, för att spela om den prestigefyllda trofén. Utav alla ligor så är det klubbarna från La Liga som varit mest framgångsrika i Europa League genom åren. 

Kvalificering till Europa League

De vinnande klubbarna i de största ligorna i Europa går vanligtvis direkt till Champions League eller till att kval inför cupen. Flera av de övriga lagen som hamnar bra till i tabellerna går ofta direkt till Europa League eller till kval inför cupen. De lag som hamnar på plats tre i sina grupper i Champions League gruppspelet, går direkt till Europa League slutspelet.

Cup-struktur

Först spelas kvalet för att få fram alla lag som går vidare till gruppspelet. Grupperna lottas och de två bästa lagen i vardera grupp går vidare till Sextondelsfinal. Efter det förgrenar sig slutspelet i Åttondelsfinal, kvartsfinal och semifinal för att två lag sedan ska gå till final. Samtliga lag spelar två gånger mot varandra, en match hemma och en borta, förutom finalen som är en enda match på en förutbestämd arena.

 


Dela sidan om Europa League

Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2019