Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Live betting guide med tips på spelbolag

live betting header

Letar du efter Sveriges bästa live betting på fotboll och andra sporter? Då har du kommit helt rätt, för här ger vi dig Sveriges största guide för live betting. Vi fokuserar naturligtvis på fotboll, men denna guide fungerar utmärkt även om du gillar att betta på andra sporter.

bettingsidor med svensk spellicens Samtliga bettingsidor har svensk spellicens


Bästa bettingsidorna för live betting

Har allt
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Omsättningskrav: 1x bonusen till minst 1.50 i odds.
Bank ID
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Erbjudandet gäller nya spelare från 1 juli 2020 och framåt. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltig i 60 dagar. Minimum odds 1.8 Läs fullständiga regler och villkor på LeoVegas webbplats.
Bank ID
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Omsättningskrav: 8x bonusen. Omsätts på minst 1.80 i odds. Omsättningstid: 60 dagar.


Fler sidor med live betting

Bank ID
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Min. insättning 100 kr. | Spela på minst 1.6 i odds.| Utan oms. krav | Endast nya spelare, bara en gång per hushåll |
Bank ID
Besök
18+ - Regler och villkor gäller, Stödlinjen.se - Maximal insats 500 kr. Bonus giltig i sju dagar. Läs övriga regler och villkor hos spelbolaget

Vad är live betting?

Live betting innebär att man lägger bets under tiden som en match pågår, alltså efter att matchen har startat. Du kan betta på i princip samma saker både innan och efter att en match har startat. Vissa saker tas bort från spelmarknaden och vissa läggs till. Fotboll är en av de absolut populäraste sporterna att live betta på och här finns det mängder av saker att satsa pengar på tiden som matcherna pågår.

Du kan betta på vem som vinner, även om ett av lagen leder med ett eller flera mål. Du kan även betta på antal mål, hörnor, kort och mycket mer. Men det roligaste inom live betting är spel där du förutser vad som ska hända härnäst i matchen. Du kan till exempel betta på vilket lag som får nästa frispark, inkast, hörna, vilket lag som gör nästa mål samt vilket spelare som blir nästa målgörare. Dessa bets är de snabbaste och det kräver att du tittar på matchen samtidigt som du bettar.


Hur spelar man på live betting?

Samtliga bettingsidor som vi listar ovan tillhör spelbolag med licens, som erbjuder live betting på fotboll och andra sporter. Det går dock inte att live betta på alla sporter och evenemang, men i stort sett alla fotbollsmatcher. Så snart en match har startat och blir tillgänglig för live betting, så ser du detta tydligt genom att en ikon markerar matchen som live. Dessa ikoner ser lite olika ut beroende på vilken bettingsida det är.

Du kan oftast sondera bland alla matcher som är live genom att klicka på bettingsidans avdelning med matcher som är live.

unibet live betting

Live streaming hos bettingsidor

Klicka på den match som du vill betta på för att kunna se alla spelmarknader som bettingsidan erbjuder. Det finns vissa bettingsidor som erbjuder dig att streama matchen live samtidigt som du bettar, direkt på bettingsidan.

unibet live betting och streaming

När det är dags att placera dina bets så är det viktigt att du följer matchen och håller koll på hur det går. Försök att förutse utgången i matchen och vad som potentiellt kan hända härnäst. Placera sedan ett bet på just den händelse eller den utgång som du tror att det kommer att bli. Tänk på att det tar ca 30 sekunder för ditt bet att registreras, så du kan till exempel inte betta på att det blir hörna när bollen är på väg att rulla över linjen. Ett sådant bet hinner du aldrig sätta.

Om bettingsidan inte erbjuder live streaming på den match du vill betta på, så kommer du ändå att kunna följa händelserna live. Oftast visas en grafik över en fotbollsplan där du kan se vart bollen är, vilket lag som har bollen och vad som händer under matchen. Detta gör att du kan pricka in bra odds på kommande händelser i matchen utan att ha tillgång till streaming.

live betting händelser

Hur beräknas oddsen i live betting?

Oddsen för live betting beräknas med hjälp av en avancerad mjukvara och algoritmer som tar hänsyn till de ursprungliga oddsen och sedan beräknar allt som påverkar potentiella utgångar i en match. Oddsen räknas om när det till exempel blir mål, när det är väldigt lite tid kvar, om någon får rött kort, om byten görs, om det uppstår skador med mera. När någon av dessa saker sker så kan matchbilden förändras och då justeras oddsen utefter vilket lag som får fördelar respektive nackdelar av händelsen.

Fördelar med live betting

Den absolut största fördelen med live betting är att du kan betta på matchen samtidigt som du tittar på den, vilket vi rekommenderar. Detta gör det hela extra spännande och roligt, eftersom små händelser i matchen kan ge dig riktigt fina vinster. En annan fördel är att du kan pricka in riktigt bra odds. Ett exempel är om ett favorittippat lag hamnar i underläge tidigt i matchen, så går naturligtvis oddset upp mycket på att laget ska vinna matchen. Men om du är helt övertygad om att ditt favorittippade lag vänder matchen och vinner, så kan du hitta riktigt bra spelvärden.

Ett annat exempel kan vara att du ser att en anfallare ser riktigt vass ut i inledningen och då kan du betta på att denne ska göra mål. Det samma gäller med regelbrott och kort, om du ser att en spelare är hetlevrad och ofta kommer in fel i tacklingar.

Tänk dock på att det är lätt hänt att spela bort mer än man tänkt sig med live betting, eftersom det inte finns några gränser för hur många bets du kan lägga under matchens gång. Tänk därför på att betta ansvarsfullt och gör helst upp en budget innan matchen startar, så att du inte satsar mer pengar än du känner dig bekväm med.

live betting guide


Annan nyttig information

Den svenska spelregleringen

Deklaration av spelvinster

Hjälp vid spelmissbruk

Uteslut dig från spel

Avatar

Skrivet av Anders Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.
Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Download on the App Store Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2021