Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor
Allsvenskan: Klart för spel 14 juni
Allsvenskan

Allsvenskan: Klart för spel 14 juni

Publicerat 2020-05-29 10:45

På en presskonferens i morse meddelade regeringen och Folkhälsomyndigheten att elitidrotten tillåts dra igång från och med 14 juni. Detta innebär framför allt att Allsvenskan i fotboll äntligen kan ha premiär.

SPEL INFÖR TOMMA LÄKTARE

Den senaste månaden har intresseorganisation Svensk Elitfotboll (SEF) under flera möten hoppats på att Folkhälsomyndigheten (FHM) ska ge besked om när Allsvenskan och andra serier kan komma igång. Stundtals har SEF varit kritiska till att FHM inte har lämnat något tydligt besked. Men, så i morse gav idrottsminister Amanda Lind grönt ljus för spel på en presskonferens.

– Vi är mycket tacksamma för att myndigheten tagit till sig de protokoll vi tagit fram så att vår säsong kan börja den 14 juni, säger Mats Enquist, generalsekreterare på SEF, i ett uttalande på organisationens hemsida.

Spel inför publik lär det dock inte bli på ett bra tag framöver. Johan Carlson, generalsekreterare på FH, räknar med att förbudet mot folksamlingar över 50 personer gäller över sommaren. Som vi tidigare rapporterat kommer spel inför tomma läktare innebära en stor ekonomisk påfrestning för flera allsvenska klubbar.

Exakt hur spelschemat kommer att se ut återstår att se. Även om matcher tillåts från och med 14 juni är det inte alls säkert att Allsvenskan kommer att ha premiär om drygt ett par veckor. Fotbollskanalens expert Olof Lundh tror snarare på premiär ett par veckor senare eftersom klubbarna behöver tid att förbereda sig.

PREMIER LEAGUE IGÅNG 17 JUNI

Även i övriga delar av fotbollseuropa har det börjat röra på sig och i dagarna har flera av de stora ligorna givits klartecken att starta. Igår meddelade Premier League att klubbarna är överens om att dra igång igen 17 juni med två hängmatcher. En av dessa är Manchester City–Arsenal.

Igår bekräftade Italiens idrottsminister att Serie A kommer att börja igen 20 juni. Under gårdagen meddelade även Spaniens premiärminister Pedro Sanchez att La Liga kan starta med matcher 8 juni. Enligt uppgifter kommer första matchen i La Liga bli Sevilla-derbyt mellan Sevilla och Real Betis 11 juni.


Avatar

Skrivet av Fredrik Sjögren

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Allsvenskan

Publicerat 2020-06-30 12:05

Christiansen räddar MFF igen

Varken Malmö FF eller Djurgården har fått någon drömstart på årets Allsvenskan. Imorgon möts lagen på Eleda Stadion och för hemmalagets del gäller det att en viss dansk fortsätter att slå in bollar i nät om det ska bli tre poäng. SPELTIPS: ANDERS CHRISTIANSEN GÖR MÅL TILL 4.90 HOS UNIBET SEX POÄNG …

Allsvenskan

Publicerat 2020-06-25 13:28

Superodds: 17 gånger pengarna för AIK-seger mot MFF

Allsvenskan är som bekant i full gång och till helgen fortsätter det späckade spelschemat med toppmötet mellan AIK och Malmö FF på Friends Arena. Räkna med två segersugna lag som vill äta upp IFK Norrköpings försprång.  SPELTIPS: AIK VINNER TILL 17.00 HOS 888SSPORT TVÅ MÖTEN PÅ FYRA DAGAR Sex poäng på tre matcher …

Annons

Topp 10 fotbollsblogg

Sociala medier

 
Ladda ned på Google Play

Om tjänsten

Fotboll.com drivs av:

Comperium AB

Org nr: 556981-8635
Bangatan 8
382 40 Nybro

Spelberoendes Riksförbund Stödlinjen
18 plus

18 års åldersgräns gäller för spel på odds och betting

Copyright © Fotboll.com 2020