Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Uppdatering: Detta gäller just nu för fotbolls-EM
Fotbolls-EM

Uppdatering: Detta gäller just nu för fotbolls-EM

Publicerat 2021-03-25 20:44

Tyvärr var man tvungen att skjuta upp europamästerskapet 2020 i samband med påföljderna av pandemin, men bortsett från namnbytet till Euro 2021 verkar det som att mästerskapet vägrar hindra sig. Turneringen kommer äga rum under tidig sommar 2021, trots att viruset fortfarande härjar runtom i hela Europa. I skrivande stund är förhoppning att man åtminstone till viss del kommer kunna fylla läktarna, även om vi inte kommer se ett fullsatt Wembley Stadium på långa vägar.
 

Hur blir det med vårt EM egentligen?

Med tanke på att smittfrekvensen fortsätter stiga kraftigt trots Europas hårda kamp för att begränsa pandemin, är det svårt att föreställa sig att EM 2021 kommer att genomföras som ursprungligen planerat. Planen för EM 2020 var ett storjubileum för att fira Europas fotbollshistoria, där flera olika länder agerade som värdar för spelen.

Det nuvarande pandemi-hotet innebär att resande spelare, media, personal och fans kommer förvärra smittläget i världen. Arenorna kommer därmed med största sannolikhet inte fyllas till den bristningsgräns vi är så vana vid. Dödlighets- och infektionssiffrorna har med all rätt skrämt bort många fans från att fysiskt delta i turneringen.
 

Helt eller delvis öppna arenor

Men med den pågående vaccineringen utgör ett visst hopp om att åtminstone inte alla matcher kommer spelas bakom stängda dörrar. Ryktena säger att arenorna till viss del kommer vara öppna för fansen, men att deltagande kräver vaccination, för-karantän och tester. Detta kommer oundvikligen driva upp priserna ganska ordentligt, vilket tyvärr gör det omöjligt för vissa fans som är ekonomiskt begränsade att delta på läktaren.

Allt vi kan göra vid det här laget är att hoppas på det bästa. På många ställen i världen är vaccinationsprocessen nu i full rullning, vilket har möjlighet att göra EM mer tillgängligt för fans. Tyvärr innebär detta också en väldig ojämlikhet i vilka som tillåts delta, vaccin-utrullning är ju inte ekvivalent i hela Europa, men det kanske är en ganska mild kompromiss ändå.
 

Vad säger UEFA?

Enligt UEFA:s ledning väntas EM 2020 äga rum som planerat under sommaren 2021, trots tidigare osäkerheter. Samma chefer säger dock också att de i värsta fall eventuellt kan stryka dessa planer ända in i sista minuten, vilket oroar många fans.

Under ett möte hävdade dock Aleksander Ceferin, ordförande på UEFA, att det för tillfället inte finns några planer att ändra på det befintliga schemat. Vidare säger han att EM kommer arrangeras och hållas i de 12 ursprungligen planerade städerna, trots att turneringens livskrafts nu börjat ifrågasättas av många. EM-finalen kommer dessutom fortfarande äga rum i Wembley Stadium, precis som tidigare planerat.
 
betting fotbolls-em 2020

Inget som påverkar betting

EM är en stor händelse som alltid lockar väldigt många till betting på matcherna. Tack vare att det är ett sådant enormt evenemang, blir det också per automatik en magnet för bra erbjudanden hos olika spelbolag. Det är få bettingsajter som inte erbjuder förmånliga bonusar, för att locka till sig nya kunder under ett sådant intensivt evenemang som fotbolls-EM är.

En tufft reglerad spelmarknad

Som du kanske redan vet är den svenska spelbranschen ganska hårt reglerad, men det är trots det knappast svårt att hitta bra erbjudanden samt information om odds och strategier.

Det är fortfarande oklart om de extra införda restriktionerna och begränsningarna kommer att råda under fotbolls-EM. Vi tror faktiskt att det finns en risk, att den nuvarande regeringen inte backar på de extra införda regleringarna för spel på odds och nätcasino. Detta för att det egentligen inte har något med Covid-19 att göra, utan mer för att det bedrivs en symbolisk politik, där man vill påvisa att man tar ansvar.

Faktum är att till och med SvenskaSpel sickar ett remissvar på regeringens beslut om att reglera spelmarknaden ytterligare under pandemin, som visar att den rådande situationen inte alls lett till ökat spelmissbruk.


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-06-14 21:32

Vilka spelare kommer lägga skorna på hyllan efter fotbolls-EM 2024?

Fotbolls-EM 2024 är inte bara en tid att följa de europeiska länderna tävla mot varandra, utan det är också en tid för flera stora namn att fatta det svåra beslutet …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-05-18 15:35

Fotbollsfeber och betting förenas med två viktiga aspekter

När fotbolls-EM närmar sig, stiger spänningen inte bara bland fotbollsfans runt om i världen, utan också bland dem som deltar i betting. Med detta globala evenemang, där Europas bästa landslag …

Copyright © Fotboll.com 2024   |