Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Magin med att gå med i poolspel!
Guide

Magin med att gå med i poolspel!

Publicerat 2023-10-06 00:51

Det finns få klockslag som man associerar så mycket med som 16.00 på en lördag. Tidpunkten innebär att det är dags för det mest populära poolspelet inom fotboll. Stryktipset grundades redan 1934 och har blivit ett extremt folkkärt spel som bara har växt och växt i popularitet.

svenska spel betta tillsammans

Vad är ett poolspel?

Stryktipset är det mest populära poolspelet inom fotboll, men vad är egentligen ett poolspel? Ett poolspel, även kallat andelsspel, är en spelform där man får testa sina kunskaper mot andra spelare, istället för mot ett spelbolag.

När en spelare väljer att testa på exempelvis Stryktipset så är det inte spelbolaget Svenska Spel man ska försöka besegra, utan alla andra spelare som spelar. Vid ett poolspel så samlas nämligen alla spelares insatser i en pool. När spelet är slut så delas sedan vinsterna ut till de spelare som har lyckats bäst. Är det en ensam spelare med alla rätt så kommer den spelaren få en större utbetalning än om flertalet spelare får alla rätt.

Vid ett poolspel så kommer spelbolaget som har hand som spelformen alltid ta en viss procent av potten. Vid exempelvis Stryktipset så betalas 65% av potten ut till spelarna medan Svenska Spel tar hand om resterande 35%. Av dessa 65% i vinstpotten går sedan 40% av summan till de spelare som har lyckats få 13 rätt.

Tipsextra och Tipslördag!

En svensk tradition skapades 1969, när Tipsextra började sända Engelsk fotboll på TV, tillsammans med svensk travsport. Det var först 1995 som SVT fick konkurrens och förlorade rättigheterna till att visa engelska Premier League. TV4 tog över rättigheterna, men fortsatte i samma anda, men med det nya namnet  Tipslördag. Programmet som leddes av Peppe Eng sändes varje lördag och blev snabbt en stor favorit i ny kostym bland de svenska tittarna. Programmeta hade så klart fokus på den engelska fotbollen och svensk travsport i samma sväng, med notiser för Stryktipset och höjdpunkter från V75, för de som spelat på trav.

Sofforna i de svenska hemmen var fullsatta under lördagarna och det var en tradition att sitta med en Stryktipsrad och en V75-rad i handen. Programmet försökte skapa en engelsk pubkänsla i sändningen och det dracks till och med en och annan öl under pausen. Det var sedan något som plockades bort så småningom.

Det populära programmet tipslördag tappade tillslut sina rättigheter till Premier League och fick lägga ned sina sändningar allt eftersom. Numera får man använda dubbla skärmar om man vill kunna följa Stryktipset och V75 under eftermiddagarna på lördagar.q

Traditionen med att spela Stryktipset och V75 under lördagarna lever dock kvar. Känslan av en storvinst är något alla vill komma åt, och med dessa två poolspel finns alltid chansen. Vill man öka på sina chanser för att vinna på V75 så kan man besöka sajten Travcash för att få gratis analyser till helgens spel.

13 rätt poolspel

Varför spelar man poolspel?

Det finns många anledningar till varför de klassiska poolspelen är så populära. Människor har sedan spelens uppkomst alltid varit redo att testa sina kunskaper mot andra spelare. Den stora anledningen till att de flesta spelar poolspel är dock att vinsterna som går att nå är väldigt stora.

V75 är en spelform där man ska tippa rätt i sju lopp och kan bli duktigt belönad vid en korrekt analys. Den största vinsten i historien kom 2010 när en spelare spelade in strax över 67 miljoner kronor. Även inom Stryktipset går det att vinna stora pengar och den största vinsten i historien skrivs till strax över 20 miljoner kronor.

Gemenskapen!

Något som verkligen fått poolspelen att växa är gemenskapen som spelen skapar. När lördagen är kommen är det många som samlas för att följa sina spel tillsammans. Vissa spelar till och med tillsammans och försöker att samla sina kunskaper i en kupong.

Magin som finns med poolspelen är att alla spelare har en chans att vinna när klockan närmar sig 16:00 på lördagen. Storvinster har delats ut i mängder genom åren och kanske är det din tur nästa gång?


Avatar

Skrivet av Fotboll.com

Fotboll.com är Sveriges mest omfattande sajt för fans och bettare som följer europeisk toppfotboll och internationella mästerskap.

Relaterade blogginlägg

Guide

Publicerat 2023-12-14 15:38

Betting på fotboll för nybörjare - Välj rätt spelbolag

Fotboll är världens populäraste sport och det är ingen tillfällighet att fotbollsutbudet, vad gäller betting, är så pass omfattande. Faktum är att utbudet blivit allt större, även de senaste åren, …

Guide

Publicerat 2023-12-05 01:15

Varför anonym betting växer i popularitet

I takt med att vårt samhälle blir mer digitaliserat finns det en växande oro för digital integritet, det vill säga hur personlig information hanteras på nätet, i appar och datorer. …

Copyright © Fotboll.com 2024   |