Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Real Madrid-stjärnan assisterar fram till ny La Liga-titel?
La Liga
Foto: Wikimedia Commons

Real Madrid-stjärnan assisterar fram till ny La Liga-titel?

Publicerat 2020-09-26 14:38

Storklubbarnas första match har fått vänta. Men inom kort får vi se både Real Madrid och Barcelona stega in på gräsmattan – och då drar La Liga igång på riktigt. 

Efter en genomgång av potentiella målkungar, konstaterades att årets La Liga-upplaga knappast kryllar av stjärnor som det gjort tidigare.

Diskussionen kring duktiga framspelare kan å sin sida göras lika kort. Uppenbarligen saknas skarpa fotbollshjärnor, som besitter egenskapen att på egendomliga sätt hitta fram till en målgörande lagkamrat. Det gör Lionel Messi till en av få – kanske den enda – som både har kvalitén och spelförståelsen för att vinna assistligan.

Lionel Messi (33) – FC Barcelona

Han blev kvar till slut, den gode Lionel Messi. Motvilligt och fortsatt med en skarp tunga mot ledningen – som senast gjorde sig hörd när han delade ut ett par-tre kängor till desamma efter att de valt att släppa Luis Suarez.

Det innebär ju i sig att Barcelona direkt försvagas och att Messi tappar sin lekkamrat. Få spelare – möjligen ingen – kan mäta sig med 33-åringens spelsinne och därför är han helt klart en favorit. Men så pass att man ger 1.15 gånger pengarna för Messi-seger?

Han kommer definitivt hitta fram till sina lagkamrater, men om de håller kvalitét nog att sätta bollen i mål är en gåta för den bästa. Spelvärdet är obefintligt.

unibet tv streaming

ODDS: Lionel Messi att bli assistkung | 1.15

Karim Benzema (32) – Real Madrid

Anfallaren Karim Benzema har kommit att bli en trotjänare i den moderna tidens Real Madrid. Precis som en viss lång svensk, har Benzema faktiskt breddat sin fotbollsarsenal med åren.

Ifjol bjöd han på åtta framspelningar i La Liga. Vi ska dock komma ihåg att ”Benz” hunnit bli 32 år (33 i december), och även om sinnet fortsatt är ungt kan kroppen mycket väl säga ifrån.

Det är däremot fullt möjligt att huvudstadsklubbens spjutspets finner fin kemi med Eden Hazard, som blir lite av ett ”nyförvärv” för Real.

unibet tv streaming

ODDS: Karim Benzema att bli assistkung | 10.00

Antoine Griezmann (29) – FC Barcelona

Få ord finns för Antoine Griezmann. Barcelonas dyra storsatsning har varit en stor besvikelse och få saker pekar på en förbättring till den nystartade säsongen.

Därför är det väldigt svårt att se honom som en större favorit än exempelvis Luka Modric. Han kan mycket väl komma att tysta alla tvivlare, men om fransmannen hittar rätt igen så är det mer troligt att det sker i en annan tröja än FC Barcelonas.

En dålig spelare i ett dåligt lag?

unibet tv streaming

ODDS: Antoine Griezmann att bli assistkung | 17.00

Mikel Oyarzabal (23) – Real Sociedad

La Real sitter minst sagt på en guldklimp i Mikel Oyarzabal. Den baskiskfostrade spelaren är tongivande i Imanol Alguacils lagbygge. Han har ryktats vara på väg bort, dock har 23-åringen medgett att han är där han vill vara.

Tillsammans med vår alldeles egna Alexander Isak, lär Oyarzabal skapa stort bekymmer för sina motståndare. Den duktige, offensive spelaren kommer att vara den som hittar fram till svensken, när denne gör sina mål den här säsongen.

Förra säsongen blev det elva framspelningar. Han kan definitivt slå de siffrorna, förutsatt att han får vara skadefri.

unibet tv streaming

ODDS: Mikel Oyarzabal att bli assistkung | 23.00

Luka Modric (35) – Real Madrid

Undrar du hur gammal Luka Modric är? 35 år. Ganska otroligt, eller hur? Kroaten har varit med under en sanslöst lång tid och tog Premier League med storm mellan 2008 och 2012, innan det blev dags att göra samma sak i La Liga.

Den rutinerade mittfältaren är relativt ”fotbollsgammal”, men håll dig från att underskatta honom – än. Real-spelaren landade på sju assist förra säsongen och stod för en riktigt fin avslutning.

Han var en av de starkast bidragande i klubbens jakt efter ligatiteln – som man slutligen kammade hem.

unibet tv streaming

ODDS: Luka Modric att bli assistkung | 26.00

Stora frågetecken

Oddsmakarna väljer att fokusera på specifika spelare. Men var är Eden Hazard, Luis Suarez och Joao Felix för att nämna tre?

Håll gärna ögonen på dessa!

La Liga 2020/2021: Slår flest assist – övriga på listan

  • Cristian Portu 26.00
  • Jesus Navas 34.00
  • José Campaña 51.00
  • Kang-In Lee 51.00
  • Fabian Orellana 51.00
  • Roberto Torres 51.00

 


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Relaterade blogginlägg

La Liga

Publicerat 2021-07-27 14:46

Barcelona ser starka ut inför kommande säsong

Europas toppligor är bara några veckor till en kort månad bort att sparka igång igen. Som vanligt så spekuleras det vilt om vilka övergångar som ska kunna komma att ske …

La Liga

Publicerat 2021-03-21 17:20

Liverpools mittfältare har ett avtal med Barcelona

Georginio Wijnaldums kontrakt med Liverpool går ut 30 juni. Nu ska han ha kommit överens med FC Barcelona om ett pre-kontraktsavtal, enligt Sunday Times.  Den holländske mittfältaren har legat högt upp …

Copyright © Fotboll.com 2024   |