Nytt i appen! Nytt i vår app! Läs mer
Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Landslagsspelarna som kan få chansen mot Färöarna
Fotbolls-EM
Foto: Wikimedia Commons: Roland Osbeck

Landslagsspelarna som kan få chansen mot Färöarna

Publicerat 2019-11-17 19:14

Det svenska landslaget stod för en fantastisk insats under fredagen och är nu klara för spel i EM 2020. Förbundskapten Janne Andersson har varit öppen med att ett flertal spelare kan komma att få chansen i den något betydelselösa matchen mot Färöarna. Ett flertal mindre etablerade landslagsnamn kan nu därför hittas i måndagens startelva.

Uppdraget är nu fullbordat. Det svenska landslaget är klara för EM 2020 och man hade därför anledning att fira stort under natten mot lördagen. Efter matchen lät en av de stora faktorerna bakom de fina insatserna, Janne Andersson, oss veta att vi kommer att få se andra namn i startelvan. Trots det betonade han dock matchens betydelse. Den här drabbningen ska man lämna med full pott, tre poäng gäller och inget annat. Alla vinster, poäng och dylikt kommer att inkluderas i rankning-beräkningarna, därav vill man vinna denna match.

Men vilka är då de intressanta – mindre etablerade – svenska landslagsnamnen?

Muamer Tankovic

Har man koll på Allsvenskan, så bör man ha koll på denna lirare. Muamer Tankovic lämnade Sverige för spel utomlands i ung ålder. Efter mindre lyckade sejourer i Holland och England var det dags för mittfältaren att göra en återresa till hemlandet och han bestämde sig för att skriva på för Hammarby IF. Och vilken säsong han mäktat med i år. Det blev totalt 14 mål och sju assist från 24-åringen, som nu hoppas på att få en del speltid i EM-kvalmatchen mot Färöarna.

Karl-Johan Johnsson

Målvakten håller sig till vardags i danska FC Köpenhamn och har kommit att bli given i målburen. Tidigare har han varit startman i bland annat holländska Nijmegen och franska Guingamp, innan han hamnade i FCK. I landslaget har Johnsson visserligen fått sitta bänk och istället har Robin Olsen fått dra på sig förstahandskarna. I dagarna har han hintat om att vi möjligtvis kan komma att vi få se honom mellan stolparna under måndagen. Och det känns självfallet tryggt att ha honom som andrafiol, tillsammans med Kristoffer Nordfeldt, målvakt i Swansea, som också kämpar om en plats i elvan.

Mattias Svanberg

Succé i Malmö FF, framgång med U21-landslaget och nu fantastisk i Bologna. Den blott 20-årige mittfältaren går från klarhet till klarhet i italienska Serie A, där han successivt etablerar sig i startelvan. Och Sinisa Mihajlovic, tränare i Bologna, uppskattar spelartyper som både spelar uppoffrande och som visar upp en förmåga att kunna behandla bollen. De egenskaperna har Mattias Svanberg visat upp. Han har själv uttryckt att han känner sig modigare och att han kan göra skillnad. Fortsätter han på inslagen väg, är det inte alls omöjligt att vi hittar honom i truppen som kommer att göra EM-resan.

Dejan Kulusevski

Wow. Det var ordet. Ung, orutinerad men ack så respektlöst duktig. Dejan Kulusevski har stått för dunder och brak i Serie A, och nu har ett flertal storklubbar visat intresse för honom. Atalanta, klubben han är utlånad ifrån, har dock varit tydliga. Om intressenter hör av sig, så ska man minsann kunna hosta upp en rejäl peng för svensken. Det ryktas om en summa som kan överskrida 25 miljoner euro. Och det är egentligen inte konstigt, med tanke på att han noterats för två mål och fem assist. Men han står inte endast för poäng. 19-åringen är även en av Parmas absolut vassaste spelare och skapar hela tiden huvudbry för motståndarna. Snabb, stark och teknisk. Klubbar som Inter och Juventus ska enligt rykten ha fått upp intresset för Parmas nummer 44.

Riccardo Gagliolo

Svensk-italienaren, tillika Kulusevskis lagkamrat i Parma, blev nyligen uttagen och även om han knappt pratar några ord svenska, är det svårt att inte charmas. Han kan både spela som mitt- och vänsterback, men han spelar – som han uttryckt det själv – där tränaren ber honom. Han har gjort en fantastisk resa genom de italienska lägre divisionerna upp till toppen. Det var inte längesedan han härjade i lägre serier  med lag som Pro Imperioa och Carpi. Han skrev nämligen på för Parma så sent som 2017 på lån. Efter att ha imponerat på ledningen köptes han också loss 2018 och stod för en riktigt fin fjolårssäsong. Nu har det gått lite knackigare för ”Il Vikingo”, vilket däremot kan handla om att han främst använts som vänsterback när det är tydligt att han trivs bäst på mittbackspositionen. Hade varit spännande att få se honom några minuter.


Avatar

Skrivet av gabriel

Fotbollen har inte bara kommit att bli ett fundament i mitt liv, utan något jag de facto inte kan leva utan. Många gånger är den enda viljan att få se och njuta av vacker fotboll. Följer alla möjliga divisioner, men intresset ligger främst vid Allsvenskan och Europas tre största ligor.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2021-07-12 21:38

KRÖNIKA: Rätt lag blev bäst i Europa!

EM-finalen 2020 är till ända och en sak kan vi slå fast: - Rätt lag blev bäst i Europa! Italien tog oss med storm inledningsvis. De fullkomligt dansade fram på hemmagräset i …

Fotbolls-EM

Publicerat 2021-07-05 07:08

SPELTIPS: De blir EM-mästare

Fotbolls-EM 2020 börjar närma sig slutet. I fredags blev Spanien och Italien klara för semifinal då de vann sina respektive kvartsfinaler och dagen därpå fick de sällskap av Danmark och …

Copyright © Fotboll.com 2023   |