Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

Klart för EM-spel med publik i åtta städer
Fotbolls-EM

Klart för EM-spel med publik i åtta städer

Publicerat 2021-04-11 21:36

Med exakt två månader kvar till öppningsmatchen i EM meddelar UEFA att åtta av tolv spelstäder givit klartecken för publik. Hur mycket publik som släpps in varierar dock en hel del. 

FULLSATT I BUDAPEST

Åtta värdländer har bekräftat att de kommer att leva upp till kraven på åskådarantal, skriver det europeiska fotbollsförbundet, UEFA, på sin hemsida. Detta på grund av en förväntad förbättrat situation av hälsoläget till följd av bland annat vaccinationer och minskad smittspridning när vädret blir varmare.

Två städer har bekräftat en publikkapacitet på 50 procent, nämligen Sankt Petersburg i Ryssland och Baku i Azerbajdzjan, som bland annat kommer att stå som värd för vars en kvartsfinal.

För att komma in i Azerbajdzjan kommer det dock att krävas ett negativt testresultat för covid-19 för både spelare, lagledare och fans.

Den ungerska huvudstaden Budapest går ett steg längre och siktar på att kunna fylla Puskas Arena till sista stolen under EM. Här kommer bland annat tre matcher i ”dödens grupp” spelas, i vilken Ungern, Tyskland, Frankrike och Portugal ingår

FÖRHOPPNING OM ÖKAD KAPACITET TILL FINALEN

Amsterdam, Bukarest, Glasgow och Köpenhamn har bekräftat en publikkapacitet på mellan 25 och 33 procent. På Parken i Köpenhamn kommer 12 000 åskådare att kunna se Danmarks matcher mot Finland, Belgien och Ryssland på plats.

Amsterdam, Bukarest och Köpenhamn hoppas att kunna öka publikkapaciteten, beroende på hur utvecklingen av masstester fortlöper och det allmänna hälsotillståndet i respektive land.

I London kommer Wembley att ha 25 procent publik i gruppspelet och åttondelsfinal. Dock finns även här förhoppningar om att kunna utöka antalet åskådare till semifinaler och final.

FORTFARANDE OKLART OM SVERIGES MATCHER

De städer som fortfarande inte lämnat besked angående publik är Dublin, Bilbao, Rom och München. Sverige ska enligt plan inleda EM-slutspelet mot Spanien i Bilbao den 14 juni. Därefter ska blågult möta Slovakien och Polen i Dublin den 18 respektive 23 juni.

Mycket tyder dock på att Sveriges samtliga tre matcher kommer att flyttas.

Som vi tidigare i veckan rapporterade på Fotboll.com har det spanska fotbollsförbundet, RFEF, meddelat att det inte är möjligt att tillmötesgå UEFA:s krav vad gäller publik i Bilbao.

Ett liknande besked kom även från det irländska fotbollsförbundet för några dagar sedan.

Skulle Sveriges matcher flyttas kommer det med största sannolikhet bli till England. Möjliga spelplatser är Liverpool, Manchester eller London och i så fall Tottenham Hotspur Arena.

Även om det ännu inte är officiellt bekräftat från UEFA-håll tyder det mesta på att det kommer att bli spel i Rom.

Enligt det italienska fotbollsförbundets ordförande Gabriele Gavina kommer den italienska regeringen att arbeta för att publik ska tillåtas på Olympiastadion i den italienska huvudstaden.

SLUTGILTIGT BESKED 19 APRIL

De städer som ännu inte bekräftat att publik kommer tillåtas har till 19 april på sig att redovisa en plan för hur man ska kunna ta in åskådare på matcherna. Då har nämligen UEFA:s exekutiva kommitté ett möte där det formella beslutet tas om spelstäder i EM 2021.

UEFA meddelar också att man kommer att ha ett nära samarbete med regeringar och hälsomyndigheter under EM. Detta för att göra det så säkert som möjligt för de fans som kommer till arenorna.


Avatar

Skrivet av Freddi

Har följt fotboll i över 25 år. Första mästerskapet var EM 1992 i Sverige och sedan dess har det blivit otaliga fler. Har en särskild förkärlek för de stora turneringarna och mästerskapen, men har även bra koll på de stora ligorna och Allsvenskan.

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2021-07-12 21:38

KRÖNIKA: Rätt lag blev bäst i Europa!

EM-finalen 2020 är till ända och en sak kan vi slå fast: - Rätt lag blev bäst i Europa! Italien tog oss med storm inledningsvis. De fullkomligt dansade fram på hemmagräset i …

Fotbolls-EM

Publicerat 2021-07-05 07:08

SPELTIPS: De blir EM-mästare

Fotbolls-EM 2020 börjar närma sig slutet. I fredags blev Spanien och Italien klara för semifinal då de vann sina respektive kvartsfinaler och dagen därpå fick de sällskap av Danmark och …

Copyright © Fotboll.com 2024   |