Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Finland – Ryssland, Turkiet – Wales, Italien – Schweiz
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Finland – Ryssland, Turkiet – Wales, Italien – Schweiz

Publicerat 2021-06-15 11:50

Under onsdagen kliver vi in i omgång två från fotbolls-EM och först ut är mötet mellan Finland och Ryssland från grupp B. Därefter väntar dubbla matcher från grupp A där vi först tittar på Turkiets möte med Wales för att sedan se Italien ta emot Schweiz. 

Finland – Ryssland 

Gazprom Arena, Saint Petersburg. Avspark: 15:00

Finland inledde EM med en oväntad seger mot Danmark på Parken i Köpenhamn. Den matchen blev minst sagt speciell då vi fick se Christian Eriksen falla ihop på planen i slutet på den första halvleken och det höll på att gå illa, riktigt illa.

Eriksens liv räddades av hjärt- och lungräddning

Det var obehagliga scener som utspelades där den danske stjärnspelaren låg livlös på planen och hans liv räddades tack vare en snabb reaktion av spelarna och domaren som snabbt kallade in läkare. I efterhand har flera idrottsläkare uttalat sig och de menar på att Eriksens liv räddades av hjärt- och lungräddning samt med hjälp av en hjärtstartare.

Finland vann – men firade inte segermålet

Efter denna traumatiska händelse avbröts matchen, men matchen återupptogs något oväntat samma kväll då spelarna i både Danmark och Finland enats om att slutföra matchen. När bollen väl var i rullning igen så syntes det tydligt att spelarna i framförallt Danmark var påverkade och att det då blev Finland som tog tre historiska EM-poäng genom att göra matchens enda mål på nick genom Union Berlin-spelaren Joel Pohjanpalo.

Segermålet kom i den 60’e matchminuten och det målet valde de finska spelarna att inte fira, av respekt för den tidigare händelsen med Eriksen och det var ett fint agerande, men att vinna en EM-premiär och för finsk del en historisk sådan efter omständigheter som dessa måste kännas lite märkligt ändå.

Revanschsuget Ryssland revanscherar sig?

Ryssland inledde EM med att ta emot Belgien i premiären och det blev förlust med tämligen klara siffror då slutresultatet till slut skrevs till 3-0. Belgien som är guldtippade hos vissa inledde målskyttet redan efter tio minuters spel genom Romelu Lukaku och innan pausvilan hann det bli 2-0 också då Dortmund-försvararen Thomas Meunier förvaltade en retur på ett bra sätt.

Ryssland spelade alltså i princip hela matchen i underläge, men trots detta blev det bara ett skott på mål i den här matchen för Dzyuba och hans landsmän. Ryssland spelade även denna match på hemmaplan, vilket de fortsätter med nu när Finland väntar i omgång två och här är teorin att Ryssland löser en snabb revansch.

svenska spel oddset transparent

Ryssland vinner matchen – Odds Svenska Spel: 1.64
Första målskytt: Artem Dzyuba – Odds Svenska Spel: 3,29


Turkiet – Wales 

Bakus Olympiastadion, Baku. Avspark: 18:00

Turkiet premiärförlorade med klara 3-0 mot Italien och insatsen såg inte så bra ut som många optimister kanske förutspått. Wales kryssade mot Schweiz i deras premiär, så det vi får se i omgång två mellan dessa lag i Baku på Olympiastadion bör bli en intressant match mellan två lag som går för seger.

Turkiets starka defensiv avgör?

Att släppa in tre mål i en EM-premiär mot ett offensivt skickligt lag som Italien på deras hemmaplan också är inget att skämmas för. Italien var bra och att de dessutom fick genomföra en EM-premiär på hemmagräs gjorde dem inte direkt sämre. Det var många stjärnspelare i Italien som såg heta ut och 3-0-segern som Italien tog i premiären var helt klart rättvis.

Nu ska Turkiet ladda om och deras starka defensiv likaså. Wales håller inte riktigt samma klass som föregående motståndare och då Gareth Bale fick utstå en viss kritik efter insatsen mot Schweiz i premiären så ska det bli intressant att se hur han uppträder mot ett Turkiet som lär se bra mycket vassare ut bakåt mot detta motstånd än vad de gjorde mot Italien.

Inget målkalas att vänta

Turkiet och Wales har inte mötts sedan 1997. Det är alltså drygt 24 år sedan senaste tävlingsmatchen mellan dessa nationer och då möttes de i ett VM-kval där Turkiet vann med 6-4. Nu möts de igen och detta i Baku och den som tror på målkalas får nog tänka om.

Schweiz kom upp i 18 målchanser mot Wales i premiären, fick iväg fyra skott på mål och hela åtta som gick utanför målramen, men endast en boll letade sig in mellan stolparna. Turkiet har vassa anfallare i lirare som Burak Yilmaz och Hakan Calhanoglu för att nämna några, men att det blir ett målkalas i Baku känns inte helt rätt.

svenska spel oddset transparent

Turkiet vinner matchen – Odds Svenska Spel: 2.36
Under 2,5 mål – Odds Svenska Spel: 1.59


Italien – Schweiz

Stadio Olimpico, Rom. Avspark: 21:00

Italien kliver in i omgång två och detta i egenskap av hemmalag återigen och denna gång är det Schweiz som agerar motståndare på Olympiastadion i Rom som arenan egentligen heter. Italien får precis som mot Turkiet i premiären agera förhandsfavoriter och sett till hur insatsen såg ut senast är det fullt förståeligt att segeroddsen på Italien blir allt lägre.

Italien vinner igen!

Det Italien gjorde i premiären såg bra ut. Tre mål framåt, inga bakåt och inga som helst tendenser till oro. Det var en mållös första halvlek, men det fanns redan från start bud på italienska mål och att det stod just 0-0 i halvtid speglade inte alls matchbilden.

Värdnationen borde gjort mål redan under de första 45, men det dröjde fram till matchminut 53 innan matchens första mål kom och detta genom ett olyckligt självmål av Merih Demiral. Sedan utökade Ciro Immobile till 2-0 på egen hand innan han spelade fram till 3-0-målet som gjordes av Lorenzo Insigne.

Det finns gott om världsspelare i detta italienska landslag och sett till vad de visade upp i premiären är det inte dumt att tro att de fixar en andra raka trepoängare i omgång två.

Schweiz räcker inte till

En poäng spelade Schweiz in på kontot i deras EM-premiär mot Wales, men sett till antalet målchanser var det en match som Schweiz borde vunnit. 18-9 i målchanser till Schweiz fördel, men 1-1 på tavlan och det är resultatet som räknas.

Schweiz håller inte samma klass som Italien och här kommer de förmodligen inte äga lika mycket boll som de gjorde senast, vilket ger en annan matchbild och då Schweiz lär få fokusera betydligt mer på försvarsspelet nu är det inte alls säkert att deras insats räcker till.

Yann Sommer som till vardags vaktar målet i Bundesliga-laget måste göra en insats utöver det vanliga, lite som Robin Olsen gjorde för Sverige mot Spanien igår, men frågan är om han och hans Schweiz ändå lyckas stå emot? Tveksamt!

svenska spel oddset transparent

Italien vinner matchen – Odds Svenska Spel: 2.36
Målskytt: Ciro Immobile  – Odds Svenska Spel: 2.50


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |