Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Skottland – Tjeckien, Polen – Slovakien, Spanien – Sverige
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Skottland – Tjeckien, Polen – Slovakien, Spanien – Sverige

Publicerat 2021-06-13 07:00

Efter den traumatiska matchen på Parken i Köpenhamn mellan Danmark och Finland startar en ny fotbollsvecka med nya EM-matcher. Att Christian Eriksen är vid är fantastiskt och nu ska mästerskapet rulla vidare och detta med en svensk EM-premiär som en av tre matcher under måndagen.


Skottland – Tjeckien

Hampden Park, Glasgow. Avspark: 15:00

På skotsk mark kompletterar Skottland och Tjeckien den första omgången från grupp D. Oddsen på 1X2-marknaden är minst sagt jämna och här får vi av allt att döma en svårtippad historia där poängen kan fördelas hur som helst.

Skottland har inte förlorat hittills i år

Skottland har hittills under 2021 spelat fem matcher. Av dessa har de vunnit två och kryssat i tre. Det är alltså fem raka under året hittills där de inte förlorat och tre av dessa matcher är tävlingsmatcher från VM-kvalet.

Se upp för Schick!

Tjeckien har precis som motståndarna spelat fem matcher under 2021. För deras del är det två segrar, en oavgjord och två förluster. En av förlusterna kom mot Wales i VM-kvalet och den andra i en träningsmatch mot Italien inför EM.

En spelare i det tjeckiska landslaget som Skottland måste ha koll på är Bayer Leverkusen-proffset Patrik Schick. 25-åringen gjorde den gångna säsongen nio mål för Leverkusen i Bundesliga och i Tjeckiens sista träningslandskamp inför EM stod anfallaren för ett av tre mål när Albanien besegrades med 3-1.

Skottland har trivts bra mot Tjeckien

Dessa nationer drabbades samman två gånger under 2020, då i UEFA Nations League. När lagen möttes inför tomma läktare på Andrův stadion i Olomouc vann Skottland med 2-1 och returen som spelades här på Hampden Park i Glasgow vanns även den av Skottland, då med 1-0.

Matchvinnare blev den inte allt för vane målskytten Ryan Fraser som den gångna säsongen gick mållös ur Premier League på 18 matcher med Newcastle United.

svenska spel oddset transparent

Första halvlek: X – Odds Svenska Spel: 1.87
Mål: Under 1,5 – Odds Svenska Spel: 2,46

 


Polen – Slovakien

Gazprom Arena, St.Petersburg. Avspark: 18:00

Nu är det äntligen premiärdags i grupp F där Polen och Slovakien huserar tillsammans med Sverige och Spanien. Dessa lag gör upp på rysk mark och här råder det inga tvivel om att Polen agerar favoriter, nu ska de ”bara” leverera därefter också.

Ingen vidare uppladdning

Polen kliver in i europamästerskapet med två oavgjorda träningsmatcher bakom sig. 1-1 mot Ryssland följdes upp med 2-2 mot Island. Nu var det bara träningsmatcher, så de resultaten säger väl egentligen inte så mycket, men nu väntar tävlingsmatch och då gäller det att prestera.

I VM-kvalet står Polen på en seger, en oavgjord och en förlust efter tre matcher under 2021 och detta efter en 3-0-seger mot Andorra på hemmagräs, 3-3 mot Ungern borta och förlusten kom mot England borta med 2-1.

Slovakien klara underdogs

Slovakien kliver in i detta EM-slutspel som klara underdogs i gruppen. Sverige och Polen är de lag som i första hand nämns som de lag som förväntas göra Spanien sällskap till slutspelet och vi köper det.

På de fem matcher som Slovakien gjort under året inför detta EM har de en seger och fyra oavgjorda. Vinsten kom mot Ryssland i VM-kvalet, men värt att nämna är att de i samma VM-kval spelat 0-0 mot Cypern (borta) och 2-2 mot Malta (hemma).

Inför EM gjorde Slovakien likt många andra landslag dubbla träningslandskamper, då slutade det 1-1 mot Bulgarien och 0-0 mot Österrike.

svenska spel oddset transparent

1X2 Fulltid: Polen vinner – Odds Svenska Spel: 1.80
Första målskytt i matchen: Robert Lewandowski – Odds Svenska Spel: 3.00


Spanien – Sverige

Estadio La Cartuja de Sevilla, Sevilla. Avspark: 21:00

Så var det äntligen dags för svensk EM-premiär och detta mot tuffaste möjliga motstånd i gruppspelet då Spanien väntar i Sevilla. En seger för Blågult i denna öppningsmatch är en riktig högoddsare och den ser vi inte komma, men däremot hoppas vi att Sverige kan ge Spanien en riktig match!

Grus i maskineriet för spanjorerna?

Spanien har länge ansetts som ett av världens bästa fotbollslag. Här kryllar det av världsstjärnor med individuella skickligheter, men i närtid har Spanien visat upp resultat som får oss att hoppas på svensk framgång redan i premiären.

I första VM-kvalmatchen för året spelade Spanien 1-1 hemma mot Grekland. Då hade de 77% bollinnehav och skapade det mesta, men gjorde bara ett mål och för grekerna räckte det med en chans för at göra lika många.

Därefter gästade de Georgien på bortagräs och ett nytt fiasko var minst sagt nära. 1-1 stod sig fram till den 97’e matchminuten, men då kom det förlösande 2-1-målet av Leipzig-spelaren Dani Olmo.

Får Isak chansen – och tar han den då?

En av frågorna vi snart får svar på är vem som tar plats på topp ihop med pålitlige och ack så värdefulle Marcus Berg. Det står emellan Robin Quaison och Alexander Isak.

Isak kommer från en dundersäsong i Real Sociedad där han noterades för 17 mål på 34 seriematcher i La Liga.

Quaison gjorde sex mål för sitt Mainz i Bundesliga den gånga säsongen och för hans del på 28 matcher, vilket vi kan jämföra med de 13 mål han gjorde på 32 matcher säsongen innan.

Isak har visat att han håller en god målklass och nu gäller det att ta chansen, om han får den.

Viktigt med en bra start

Jämför vi de lag som Spanien och Sverige har till sitt förfogande så råder det inga tvivel om att Spanien är favoriter. När matchen dessutom spelas på spansk mark i vad som kan bli över 30 graders värme i Sevilla så gör det inte saken bättre för svensk del.

Ska det gå vägen för Sverige är det viktigt med en bra start och då måste nyckelspelare som Forsberg, Nilsson-Lindelöf och kanske en ny nationalhjälte i Isak ta för sig.

Vi är försiktigt optimistiska, men hoppas naturligtvis på en svensk skräll i premiären!

svenska spel oddset transparent

Sverige över 0,5 mål– Odds Svenska Spel: 2.12
Spanien vinner och båda lagen gör mål: Ja – Odds Svenska Spel: 4.20


Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |