Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Ukraina – Nordmakedonien, Danmark – Belgien, Holland – Österrike
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Ukraina – Nordmakedonien, Danmark – Belgien, Holland – Österrike

Publicerat 2021-06-16 16:21

Fotbolls-EM rullar vidare under torsdagen och detta med tre matcher till antalet. Ukraina och Nordmakedonien är först ut, därefter följer vi det danska landslaget som ska försöka stånga till sig poäng mot ett skickligt Belgien och sist men inte minst ser vi Holland och Österrike göra upp om tre viktiga poäng i grupp C där tre lag kan stå på tre poäng när den här matchen drar igång.

Ukraina – Nordmakedonien

National Arena, Bukarest. Avspark: 15:00

Omgång två för dessa lag och denna match spelas i Bucharest. Ukraina inledde EM-äventyret med förlust med 3-2 mot Holland på Johan Cruijff Arena i Amsterdam. Det var en mållös första halvlek vi fick se då, men två snabba mål av Holland i andra och många trodde nog att matchen var avgjord, men icke!

SENT AVGÖRANDE

Ukraina hämtade upp 2-0-underläget till 2-2 inom loppet av fyra minuter med kvarten kvar från slutet, men med bara fem minuter kvar av ordinarie speltid gjorde Holland 3-2-målet genom Denzel Dumfries och hemmanationen inledde EM med en välbehövlig trepoängare.

NORDMAKEDONIEN MÅSTE TA POÄNG

För Nordmakedoniens del inleddes även deras EM-resa med förlust. De spelade sin premiärmatch mot Österrike på nationalarenan i Rumänien som alltså heter Arena Naţională. Den matchen hade 1-1 på tavlan efter första 45, men i den andra halvleken visade sig Österrike vara starkare och slutresultatet skrevs till 3-1.

Detta innebär att Nordmakedonien i princip måste ta poäng i den här tillställningen. De har Holland kvar att möta i omgång tre och för Ukraina väntar Österrike, vilket åtminstone är en något enklare uppgift än den Nordmakedonien har framför sig.

UKRAINA – EN FAVORIT ATT LITA PÅ

Andrij Sjevtjenko har gjort en stark resa med Ukraina och vi gillade det vi såg från de gulklädda i öppningsmatchen mot Holland. West Ham-liraren Andriy Yarmolenko stod för ett läckert mål och han kan mycket väl bli målskytt igen för sitt Ukraina när första EM-segern ska vara inom räckhåll för ett duktigt Ukraina.

svenska spel oddset transparent

Ukraina vinner matchen – Odds Svenska Spel: 1.63
Målskytt: Andriy Yarmolenko – Odds Svenska Spel: 2.79


Danmark – Belgien

Parken Stadium, Köpenhamn. Avspark: 18:00

Danmark fick inte den drömstart på EM som man hade hoppats på. Finland var motståndet i match ett för detta danska EM-lag som många spår en ljus framtid för, men det slutade med förlust och detta efter mycket dramatiska scener där Christian Eriksen föll ihop livlös på planen i slutet på den första halvleken. Nu väntar en på pappret mycket tuff uppgift då Belgien agerar motståndare och här slår Danmark helt klart ur underläge.

SE UPP FÖR LUKAKU!

Belgien inledde EM-äventyret med en 3-0-seger mot Ryssland och detta på rysk mark dessutom då den matchen spelades på Gazprom Arena i Saint Petersburg. Inter-stjärnan och den pålitlige målskytten Romelu Lukaku, som dessutom är lagkamrat med Eriksen i Serie A-klubben Inter, inledde målskyttet för Belgien efter tio minuters spel och samma lirare avslutade det samma när han gjorde 3-0-målet i Saint Petersburg som gav Belgien en drömstart på EM.

DANMARK SLÅR UR UNDERLÄGE

Danmark kliver in i denna match två som underdogs mot ett Belgien som av många anses vara en stark kandidat till EM-guldet. Eftersom det blev förlust mot Finland i premiären är det nu ett något pressat danskt EM-lag som kliver ut på Parken i Köpenhamn och frågan är om kollektivet kan stå emot ett spelskickligt belgiskt lag? Motståndarna har gott om individuella kvalitéer och tänkbara matchvinnare finns i massor där Eden Hazard exempelvis är en riktig joker då hans inhopp mot Ryssland lovade gott.

svenska spel oddset transparent

Totalt antal mål: Över 2,5 – Odds Svenska Spel: 2.14
Målskytt: Romelu Lukaku – Odds Svenska Spel: 2.25


Holland – Österrike

Johan Cruijff Arena, Amsterdam. Avspark: 21:00

Sist ut under torsdagskvällen är kvällsmatchen i Amsterdam där Holland och Österrike gör upp om nästa trepoängare. Bägge nationerna kommer från segrar i omgång ett och detta med målrika matcher dessutom. Holland slog Ukraina med 3-2 och för Österrike blev det seger med 3-1 mot Nordmakedonien, vilket ger dem ett bra utgångsläge inför resterande gruppspelsmatcher.

BEFGOADE FAVORITER

Inför EM var det många som hade frågetecken på hur bra detta holländska EM-lag egentligen är, men efter segern mot Ukraina kan vi slå fast vid en sak och det är att Holland är bra. Insatsen mot Ukraina i premiären såg bra ut. Det var pigga spelare och spelsugna sådana, vilket gjorde det till en rolig match att titta på då Ukraina verkligen bjöd upp till dans de också. Österrike håller kanske inte riktigt samma klass, men de är inte långt efter men för att sammanfatta detta känns det ändå helt rätt att Holland utses till favoriter i Amsterdam.

ÖSTERRIKE TRIVS INTE MOT HOLLAND

Österrike fick förvisso en skön start på EM då det blev seger mot Nordmakedonien i premiären, men mot Holland har de inga vidare siffror. Lagen har inte mötts så frekvent de senaste åren, men av de sex senaste matcherna lagen emellan så har Holland vunnit fem av dessa och kryssat sig ur en. Senaste gången som Österrike lyckades besegra Holland var i en VM-kval match så sent som 2004.

svenska spel oddset transparent

Holland vinner matchen – Odds Svenska Spel: 1.54
Holland över 1,5 mål i matchen – Odds Svenska Spel: 1.66


Avatar

Skrivet av johan

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Fotbolls-EM

Publicerat 2021-07-12 21:38

KRÖNIKA: Rätt lag blev bäst i Europa!

EM-finalen 2020 är till ända och en sak kan vi slå fast: - Rätt lag blev bäst i Europa! Italien tog oss med storm inledningsvis. De fullkomligt dansade fram på hemmagräset i …

Copyright © Fotboll.com 2024   |