Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

SPELTIPS: Wales – Danmark, Italien – Österrike
Fotbolls-EM

SPELTIPS: Wales – Danmark, Italien – Österrike

Publicerat 2021-06-25 10:17

Första gruppspelsmatcherna från fotbolls-EM sparkar igång under lördagen och nu börjar allvaret då det är vinna eller försvinna som gäller. Först ut är mötet mellan Wales och Danmark från Johan Cruijff Arena i Amsterdam och därefter följer vi mötet mellan Italien och Österrike där italienarna kliver in som storfavoriter på Wembley Stadium i London.

Wales – Danmark

Johan Cruijff Arena, Amsterdam. Avspark: 18:00

Det var med nöd och näppe som Danmark fixade avancemang till denna åttondelsfinal. Danskarna fick en minst sagt dramatisk inledning på EM-äventyret där storstjärnan Christian Eriksens liv räddades med hjälp av hjärt- och lungräddning.

Tre poäng räckte till andraplatsen

Danmark huserade i grupp B tillsammans med nationerna Belgien, Finland och Ryssland. För dansk del blev det tre poäng på de tre gruppspelsmatcher de spelade och samtliga poäng inkasserades i den sista gruppspelsmatchen då Ryssland stod för motståndet på Parken i Köpenhamn.

Det Danmark bjöd på då var en urladdning och den kom verkligen när den behövdes som mest. Danmark vann med 4-1 och tack vare den insatsen gick de upp på tre poäng, vilket ledde till en andraplats i gruppen bakom Belgien som gick segrande ur alla tre matcher i gruppspelsfasen.

Danmark favoriter – och i regel bra mot Wales

Som oddsen lyder just nu kommer de rödvita danskarna kliva in som favoriter i denna åttondelsfinal i Amsterdam. Urladdningen med fyra gjorda mål mot Ryssland där Danmark vann med kniven mot strupen hjälper naturligtvis till, men också att Kasper Hjulmands manskap historiskt sett trivts bra mot Wales.

”The Dragons”, som det walesiska fotbollslandslaget kallas för, mötte Danmark två gånger i Uefa Nations League 2018. Då vann Danmark hemmamötet med 2-0 och följde sedan upp den matchen med att vinna returen på Cardiff City Stadium med 2-1.

Sevärd match!

Wales har gjort ett bra EM så här långt och kommer inte prestera sämre bara för att de kliver in som underdogs i denna slutspelsmatch. Danmark får ändå ses som favoriter med rätta sett till den kapacitet det danska landslaget visat upp att de besitter och nu när det är neutralt gräs som gäller kan de dra fördelar av det också, då de slipper ”hemmalags-pressen”.

Sevärt lär det bli och de speltips vi fastnar för från den här matchen presenteras nedan.

Speltips Betfair
Vardera lag får 2 eller fler hörnor i varje halvlek 5.00
Vardera lag får 1 eller fler hörnor i varje halvlek 1.53

betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se

 


Italien – Österrike

Wembley Stadium, London. Avspark: 21:00

Italien tog hem förstaplatsen i grupp A genom nio poäng av nio möjliga. 3-0-segern i premiären mot Turkiet följdes upp med samma segersiffror mot Schweiz och i den tredje och sista omgången roterades det spelare på flera positioner, men Italien vann ändå och då med 1-0 mot Wales.

Starka prestationer – ny seger känns glasklart!

Italien har inte bara vunnit tre raka gruppspelsmatcher i EM, de har samtidigt stått för tre starka prestationer och totalt sett är Italien nu uppe i elva raka raka vinster där de dessutom hållit nollan i samtliga framträdanden.

Roberto Mancini har ett starkt landslag till sitt förfogande, men ett orosämne inför åttondelsfinalen mot Österrike är huruvida Giorgio Chiellini status är då han uppges dra med en muskelskada. Med eller utan Chiellini så blir Italien ändå favoriter och att det blir seger mot Österrike känns väntat.

Historisk prestation av Österrike

Österrike slutade på en andraplats i grupp C på sex poäng av nio möjliga. De inledde EM med en välbehövlig 3-1-seger mot Nordmakedonien och därefter blev det förlust mot suveräna Holland med 2-0 för att i den sista omgången besegra Ukraina med 1-0.

Denna resultatrad räckte alltså till en andraplats bakom Holland och det innebär att Österrike för första gången någonsin tagit sig vidare från ett EM-gruppspel, men här tar deras resa slut.

Superodds på Immobile

Italien som lag har imponerat stort under EM hittills och en av många duktiga spelare i det här landslaget är Ciro Immobile. 31-åringen med Lazio som klubbadress har hittills två mål på tre matcher och ser ut att trivas bra på planen.

Immobile är i bra form och han lär göra avtryck när Italien går för att förlänga segersviten, vilket innebär kvartsfinal och en förlängd segerrad.

Speltips Betfair
Ciro Immobile har 2+ skott på mål 2.50
Ciro Immobile 1+ skott på mål i varje halvlek 3.75

betfair logotype

100 kr free bet

18+ Regler och villkor gäller –  Stödlinjen.se



Avatar

Skrivet av johan

Relaterade blogginlägg

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-04-07 23:54

Fotbolls-EM kan öka spel på odds och casino med upp till 50%

Fotboll och betting har länge gått hand i hand, vilket är naturligt eftersom det är världens största sport, som dessutom lämpar sig perfekt för spel, på odds. Faktum är att …

Fotbolls-EM

Publicerat 2024-03-21 21:04

Kan Italien vinna Fotbolls-EM 2024?

Efter att vara nationen som lyfte guldet i UEFA Europamästerskapet 2020 laddar Italien om inför en ny utmaning när EM 2024 står för dörren. Som regerande mästare siktar de på …

Copyright © Fotboll.com 2024   |