Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 11/11
Europatipset

TIPS: Europatipset 11/11

Publicerat 2021-11-10 18:01

Landslagsvecka betyder annorlunda speldagar och inlämningstider och veckans kupong på Europatipset är inget undantag. Topptipsets åtta matcher från det europeiska VM-kvalet får sällskap av fyra från det sydamerikanska kvalet och avslutas med kvalmötet till U21-EM mellan ett stjärnfyllt England och Tjeckien. Notera att de sydamerikanska matcherna, där ett par riktiga hemmafavoriter synas, spelas under sen kväll och natten till fredag – och är där skrällpotentialen finns. För mer info om kupongens åtta inledande matcher se inlägget om motsvarande matcher på Topptipset.

Spelstopp: 17.59 torsdag 11 november


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Match i fokus: Grekland – Spanien

Blickarna är såklart i första hand på Sveriges match mot Georgien men om man vågar lita på att Sverige gör jobbet där riktas fokus istället mot den sena avsparken i Grekland. Spanien har inte råd att tappa poäng och måste således gå all-in för att ta med sig tre poäng hem. Bästa tänkbara lag är att vänta liksom en rejält motiverad och löpsugen startelva ihärdigt påhejade av förbundskapten Luis Enrique, som gillar vad han sett av detta landslag i både EM och i Nations League.

Så även om vi hoppas på en grekisk skräll är det ändå kanske allra troligast att Spanien gör vad som krävs här för att sedan förbereda sig för att ta revansch på Sverige – och med det säkra direktplatsen till VM. Med det sagt gäller det för Spanien att se upp här då Grekland gjorde det mesta av det lilla som vaskades fram i våras när lagen möttes, en match som slutade 1-1 och alltså är ett av två poängtapp för storfavoriten Spanien som satt dem i detta utgångsläge.


Skrällpotential: Colombia

Brasilien toppar det sydamerikanska VM-kvalet efter att ha tagit 31 av 33 möjliga poäng. Enda poängtappet hittills stod Colombia för, ett Colombia som Brasilien haft det jobbigt mot de senaste åren. Mycket av det ligger i rivaliteten nationerna emellan där framförallt Colombia alltid går in med 110% i varje fullföljd tackling, vilket spelare som Neymar som är så viktig för brassarnas offensiv inte alltid uppskattar.

Då Brasilien redan är klart för VM om än inte i praktiken har gästerna mer att spela för vilket ger två mycket möjliga scenarion; antingen kan Brasilien spela avslappnat här och tack vare det spela sig ur de svåra situationer som uppstår med en leendes och matchavgörande Neymar i spetsen – eller så blir detta återigen en alldeles för tuff och ryckig match för hemmalaget vilket Colombia i större poängbehov utnyttjar till fullo.


Omgångens säkra: England U21

Det engelska A-landslaget har haft en fin utvecklingskurva de senaste åren men detsamma gäller såklart också för ungdomslandslagen som både vunnit VM och EM. Men det är klart, har man idel Premier League-spelare att tillgå på i princip samtliga positioner ska man stå sig rätt bra mot övrigt motstånd på den här nivån. Eller vad sägs t ex om att ha Todd Cantwell, Callum Hudson-Odoi, Emile Smith Rowe, Conor Callagher och Curtis Jones att välja mellan när startelvan ska tas ut? Tjeckien är förvisso gruppens svåraste motståndare men kan man med sin hemmafördel ta kommandot i dubbelmötet ska EM-platsen såklart vara i hamn.


svenska spel

Spela för 50 kr & få

100 kr extra


Utvalt system – 288 rader

1. Georgien – Sverige2

Sverige har satt sig i en kanonsits vad gäller direktplatsen till VM men har fortfarande en del jobb att göra trots två matchbollar. Georgien ska vara ett par nummer för små och skulle det krisa kastar väl Janne Andersson helt enkelt in Zlatan?

2. Grekland – Spanien2

Även om man såklart hoppas på en grekisk skräll går det inte att komma ifrån att Spanien är solklara favoriter här och allra troligast löser en trea, allt för att ha gruppsegern i egna händer hemma i Sevilla till helgen.

3. Rumänien – Island1

Rumänien var bättre än Island senast lagen möttes och har en klar hemmafördel då nio av deras 13 poäng i kvalet hittills hämtats på hemmaplan. Island har ett par poäng upp och tre lag att passera för att ha chansen att nå playoff vilket inte är särskilt troligt.

4. Irland – PortugalX2

Med rådande utgångsläge räcker det att undvika förlust här för att ta sig förbi Serbien inför gruppfinalen vilket gör att Portugal kan spara något på krafterna. Ronaldo lär väl inte vilas och avgör säkert men kanske att Portugal inte går på högsta växeln.

5. Slovakien – Slovenien1

Med bara hedern att spela för i kvalgruppen och då lagens förra möte slutade med delad pott är ett nytt kryss inte alls en omöjlig utgång. Slovakiens båda segrar hittills har dock kommit på hemmaplan och duon Milan Skriniar och Marek Hamsik ska kunna lösa detta på ren rutin.

6. Armenien – NordmakedonienX2

Ett tajt och mållöst möte senast lagen drabbade samman kan mycket väl bli en återupprepning med tanke på vad som står på spel. En förlust vore ödesdigert då det bara återstår en omgång härefter och Rumänien alltjämt har playoff-platsen i nuläget.

7. Azerbajdzjan – Luxemburg12

Är det revanschläge för redan uträknade gruppjumbon Azerbajdzjan eller blir det återigen Luxemburg som snor åt sig samtliga poäng? Med tanke på lagens målskillnad är det ändå kanske säkrast att gardera om man har tecken över.

8. Ryssland – Cypern1X
Ett formstarkt Ryssland ska kunna klara av att leva upp till förväntningarna mot jumbon Cypern, även om man sitter i samma sits som Portugal och allra troligen blickar mot nästa match allaredan. Sitter krysset här är man garanterad ensam med 13 rätt och det vill man ju inte missa om ekonomin tillåter!

9. Ecuador – Venezuela1X

Visst är Venezuela uträknade här med tanke på att man ändå förlorat nio av 12 kvalmatcher hittills. Gästerna lyckades dock fighta sig till en seger mot just Ecuador senast lagen möttes och kommer inte lägga sig platt här trots utgångsläget mot hemmastarkt Ecuador. Krysset rensar fint!

10. Paraguay – Chile2

Två raka förluster, däribland mot Chile, har gjort att Paraguay halkat efter i det jämna kvalet och 0-4 mot Bolivia blev droppen. Nye förbundskaptenen Guillermo Barros Schelotto har således en tuff uppgift att lyfta laget mot ett Chile p väg upp som kan mer än man visat hittills.

11. Brasilien – Colombia1X2

Med betydligt mer att spela om är det Colombia som behöver få med sig ett resultat härifrån. Brasilien har inte förlorat ännu men har haft problem att bryta ner hårdfört motstånd som Venezuela, Chile, Peru och inte minst Colombia – som blev först ut att ta poäng av brassarna i kvalet.

12. Peru – Bolivia1X2

I ett så pass jämnt kval som det sydamerikanska lever VM-drömmen alltjämt för dessa två, och en seger kan mycket väl visa sig avgörande i slutändan. Ingen räknar med bortasvaga Bolivia här men tre raka segrar inklusive tajta 1-0 mot Peru ska inte viftas bort i första taget!

13. England U21 – Tjeckien U211

Trots att Tjeckien inlett kvalspelet med fyra segrar av fyra möjliga och leder gruppen är det först nu motståndet blir tufft på riktigt. England har ett par riktigt vassa namn i truppen som håller en riktigt hög nivå vilket måste bli utslagsgivande i såna här matcher. Bra spikbud!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |