Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 2/6 – 2 miljoner i jackpot
Europatipset

TIPS: Europatipset 2/6 – 2 miljoner i jackpot

Publicerat 2021-06-02 16:04

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot vilket gör det än viktigare att analysera raden ordentligt. Läs vidare för att ta del av våra allra bästa drag. Vi kör!

Spelstopp: 18:59

Sätter du full pott på Europatipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Tyskland – Danmark  X

Tyskland kliver in till denna samling med en 1-2-torsk mot Nordmakedonien som senaste insats. Förlusten bör oroa en aning även om det nu var ett tag sedan och dessutom har Löw en trupp som är något försämrad till duellen mot Danmark. Kvintetten Kroos, Havertz, Gündogan, Rüdiger samt Werner är alla out. Danskarna ser hungriga ut och ställer upp med ett lag som mycket väl kan överraska denna sommar. Att ettan på Tivoli Neu letar sig upp i krokarna runt 50 procent är visserligen ett rimligt odds men någon spik är det knappast tal om för oss. Panga på med alla tecken och jobba pölsemännen för chans till trevligare utdelning.


2. Nederländerna – Skottland  1

Portugal är landet som står som värd för nästa landskamp. Skottland kommer slå ur underläge i Faro vilket är rimligt sett till hur lagen ser ut. Samtidigt är det inte att förglömma hur Nederländerna spelat den senaste tiden. Sedan september har Oranje lirat tio matcher (tränings som tävling) och bara vunnit fyra av dessa. McTominay, Adams med flera kan säkert stå emot De Boer och hans mannar under hyfsat lång tid. Möjligen hela vägen in i mål. Mer än kryss är dock inte att hoppas på från skotsk sida. 1X blir således tipset.


3. England – Österrike  1

England är upphaussade inför EM 2020 och frågan är om rollen som en av förhandsfavoriterna passar britterna. Lagbygget i stort är bra och till denna samling kommer det finnas rutin i spelare som Walker och Henderson samt ungdomlig entusiasm i Sancho och Mount med flera. Österrike är inte riktigt på samma individuella nivå som England är men samtidigt finns toppar i Alaba, Arnautovic och Sabitzer och kollektivet är väl fungerande. Detta blir nog tuffare än vad de flesta tror. Helgarderingen åker fram ögonaböj i Middlesbrough.


4. Frankrike – Wales  1

Frankrike känns komplett inför Europamästerskapet. Truppen är späckad av klass rakt igenom och med Benzema tillbaka i Les Bleus-dressen ligger vägen öppen mot guldet i sommar. Wales står nu i vägen som ett första test för Deschamps skrytbygge. En brittisk nation som kommer lösa sommarens festligheter utan sin förbundskapten Ryan Giggs. Den forne Man United-liraren är indraget i ett trist brottmål och är åsidosatt tills vidare. Knappast optimalt för gästerna från draklandet som ändå har en trupp att ta på allvar. Gareth Bale, Daniel James och Kieffer Moore är intressanta namn och spelare som säkert kan bjuda upp till kamp nu. Att fransmännen ändå går segrande ur detta känns tämligen säkert och ettan får klara sig ensam i Nice.


5. Norge – Luxemburg  1

Málaga har varit något av ett andra hem för Norge under våren. På La Rosaleda ska Solbakken och hans landslag lira mot först Luxemburg och därefter Grekland innan de rödblåa grannarna i väst får dra hemåt och slå på tv-apparaterna för att följa EM. Något slutspel blev det som bekant inte för Sörloth, Ödegaard, Haaland och gänget. Luxemburg är motståndet som gäller under onsdagskvällen och det är ett landslag som tagit steg år efter år. Thill x2, Martins och Jans kan i sina bästa stunder bjuda upp till fin dans och mot ett Norge som över tid blandat och gett finns hopp om ett bra resultat. 1X liras där en etta i krokarna runt 80 prollar aldrig bör lämnas ensam.


6. Rumänien – Georgien  2

Ilie Oana Stadion är det inte alltför ofta vi har möjlighet att besöka men nu är så fallet. Rumänien och Georgien ska träningsspela här och det är två landslag som precis som Norge och Luxemburg får kolla på när 20 andra nationer ska spela mästerskapsboll i sommar. Gästnationen har som bekant varit och spelat VM-kval under våren på Friends. Jannes grabbar vann den dusten med uddamålet och därefter pressade dessutom georgierna Spanien på hemmaplan men föll med bara minuter kvar att spela. Rumänerna får klara sig utan Puscas och även Parma-gubben Mihaila. Rätt tunga avbräck samtidigt som spelet under våren hittills haft mer att önska av nationen. Ettan blir troligen värdemässigt fin, tvåan likaså. Skippa krysset och lös uppgiften via en klassisk gubbe. Etta-tvåa.


7. Linköping City – Åtvidaberg  2

Dags att vända blickarna en stund för lite svensk fotboll. Söderettan bjuder på östgötaderby då Linköping och anrika Åtvid stöter på varandra. ÅFF kommer till Linköping Arena med dubbla segrar i bagaget och mungiporna uppåt. De sex inledande matcherna är sedan länge glömt och City ska absolut vara en passande motståndare i jakten på fortsatta poäng. Hemmalaget är utan seger och superjumbo i tabellen. Defensivt har det funnits massor mer att önska och på egen matta har värdarna släppt in 13 mål på fyra fajter vilket såklart inte är godkänt. Tufft till tusen även nu och med X2 har vi ett lås som heter duga.


8. Onsala BK – Varbergs GIF  1

Kupongens absolut vackraste spik hittas i den svenska fjärdedivisionen och mötet i Halland mellan Onsala och Varberg. OBK har under vintern förfinat sitt lag med en handfull stabila pjäser. Ny styrman vid spakarna hittas också då Jakob Carnebratt är tillbaka i klubben. Med snabbhet och målgaranti i Victor Andersson och Oliver Nåfors kommer dessutom ett Varberg utan större förväntningar få stora bekymmer att freda sig på Rydets IP. Ettan streckas väldigt förmånligt och är bara att hamra in till finfint spelvärde.


9. Belgien – Grekland  1

Vi byter dag. Onsdag har blivit torsdag och det ska återigen spelas en knippe landskamper. Bryssel står som värd för mötet Belgien – Grekland. För värdnationen gäller det att fila på formen inför det som komma skall medan grekerna ska fortsätta sin fina trend där bara en förlust finns noterad sedan mitten av oktober förra året. Defensivt känns gästerna spännande. Rutin i Tzavellas och debutanterna Saliakas samt flåbusen Poungouras finns med i truppen. Belgarna ska såklart anses som stora favoriter nu men helt enkelt kommer det inte bli att ta sig igenom bortalagets försvarsmur. Utan De Bruyne försvinner den enorma kreativitet som City-spelaren vanligtvis erbjuder från sin roll. I hopp om bättre utdelning får därför krysset sin tidiga plats bredvid en hårt spelad etta.


10. Turkiet – Moldavien  1

Tyskland huserar som bekant inte sitt egna landslag på detta tips men väl Turkiet som ska träningsmatcha mot Moldavien på Benteler Arena i Paderborn. Turkarna har nyligen spelat två rätt trista matcher mot i tur och ordning Azerbajdzjan och Guinea (2-1, 0-0). Lite ordning på torpet är nog ändå att räkna med nu. Moldavien är ett riktigt dåligt landslag och senast nationen vann en match var i juni 2019 då Andorra besegrades med 1-0. Utanför landets gränser har dessutom moldaverna förlorat tolv raka matcher (tävling som träning) och har den hemska målskillnaden 1-32! Visst, det är neutral plan även för Turkiet, men Günes mannar är bättre på varje plats. Ensidigt till tusen. Bombetta.


11. Ukraina – Nordirland  1

Sista landskampen hämtas från Ukraina där Andrij Sjevtjenko och hans gula landslag ska spela två matcher innan det är dags för EM-äventyr. Truppen ser bra ut där Yarmolenko och Zinchenko kommer få dra stora lass under sommaren. Nordirland ser däremot inte speciellt bra ut. Gästerna hade bekymmer mot Malta i Österrike under söndagen och ska vara väldigt nöjda med att det hela slutade med en 3-0-seger. Ian Baraclough och hans gäng kommer bjudas på en åktur nu. Ettan kan bekymmerslöst spikas i Dnipro.


12. IF Sylvia – Brommapojkarna  2

BP har varit ungefär så bra som alla trodde denna vår. Laget från Stockholm är tillsammans med framförallt Dalkurd och till viss mån också Sandviken tippade att slåss om den där direktplatsen till Superettan. Hemma i huvudstaden har det mesta rullat på som tänkt och offensiven med Marijan Cosic och Omar Faraj har varit bländande. På resande fot finns fortsatt en del frågetecken. Tre kryss och bara en vinst har det hittills blivit för de svartröda. Sylvia i Norrköping är aldrig enkelt och även om tvåan kanske blir prisvärd i slutändan vågar vi ändå inte plocka väck vare sig kryss eller etta på större system. Noterbart är att båda matcherna i fjol slutade 0-0 lagen emellan. Helgardera tidigt.


13. Skövde – Assyriska IK  1

Målgången denna dag sker i Skövde och den södra Division 1-serien. SAIK kliver ut till denna batalj med trippla förluster och dessutom stora frågetecken när det kommer till försvarsspelet. Skövde har tappat in tio mål bakåt på dessa matcher och därmed är kanske defensiven den allra viktigaste punkten för Linderoth och company i ledarstaben att jobba med. Assyriska IK från Jönköping känns som en rätt bra match att få just nu. Besökarna är formmässigt under isen och har inte vunnit en match sedan premiären. Dessutom är mittfältaren Dimitrijevic avstängd. Med troligen stabilt värde västerut är det bara hamra in ettan.


Spiken! – Onsala BK

De blåvita från Onsala har rustat fint inför årets seriespel och mot ett Varberg som tappat en del gubbar till i år och redan i fjol hade stora bekymmer på bortabana känns ettan till magisk streckprocent helt perfekt att spika av.

Skrällen! – Georgien

Georgien har skakat om både Sverige och Spanien i VM-kvalet och kan absolut röra om i den rumänska grytan. Tvåan ska givetvis få tidigt utrymme.

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


96 rader

1. Tyskland – Danmark x2
2. Nederländ. – Skottland 1x
3. England – Österrike 1×2
4. Frankrike – Wales 1
5. Norge – Luxemburg 1x
6. Rumänien – Georgien 12
7. Linköping – Åtvidaberg 2
8. Onsala – Varbergs GIF 1
9. Belgien – Grekland 1
10. Turkiet – Moldavien 1
11. Ukraina – Nordirland 1
12. IF Sylvia – BP x2
13. Skövde – Assyriska IK 1


864 rader

1. Tyskland – Danmark 1×2
2. Nederländ. – Skottland 1x
3. England – Österrike 1×2
4. Frankrike – Wales 1
5. Norge – Luxemburg 1x
6. Rumänien – Georgien 12
7. Linköping – Åtvidaberg x2
8. Onsala – Varbergs GIF 1
9. Belgien – Grekland 1x
10. Turkiet – Moldavien 1
11. Ukraina – Nordirland 1
12. IF Sylvia – BP 1×2
13. Skövde – Assyriska IK 1


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Europatipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB

18+ Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Europatipset

Publicerat 2021-05-19 02:12

TIPS: Europatipset 19/5

Vi ska titta till flera häftiga fajter under onsdagen. Bland annat bjuds vi på derbyn i London och Rotterdam samt cupfinaler i Italien och Frankrike. Dessutom ska Liverpool jaga vidare …

Copyright © Fotboll.com 2024   |