Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset 6/6 – 2,5 miljoner i jackpot
Europatipset

TIPS: Europatipset 6/6 – 2,5 miljoner i jackpot

Publicerat 2021-06-06 00:45

Åtta nya landskamper går av stapeln under söndagen där matchen i Bryssel mellan Belgien och Kroatien kittlar lite extra. Det är trots allt trean och tvåan från senaste VM som ställs mot varandra. Matcher från Sverige och kvalspel från England och Spanien gör sedan kupongen komplett. Fint värde finns att hämta och med 2,5 miljoner kronor i jackpot kan detta bli en riktigt fin söndag!

Spelstopp: 14:59

Sätter du full pott på Europatipset så finns det chans till bra klirr i kassan. Men för att kunna vara med och slåss om vinsterna behöver du ett konto hos Svenska Spel. Om du inte redan är kund hos Sveriges tryggaste spelbolag kan du signa upp HÄR!


svenska spel


1. Belgien – Kroatien  2

Efter en trött och ganska viljelös historia fick Belgien nöja sig med 1-1 mot Grekland. Roberto Martínez såg inte alltför munter ut på tränarbänken och här lär spanjoren därför jaga liv i lirare som Lukaku, Mertens och Carrasco. Kommer trion upp i nivå behöver Kroatiens defensiva led vara på sin vakt. Det behöver även Belgiens dito vara. Att påstå att Die Roten Teufel såg sårbara ut mot grekerna är en underdrift och mycket talar för att vi får se en målrik tillställning i chokladpralinernas ädlaste stad. Gubben (etta-tvåa) är därför ett sunt val. Tvåans värde är åtminstone något som inte får missas.


2. England – Rumänien  1

England inledde genrepandet med att slå tillbaka Österrike med 1-0 i Middlesbrough, men det stod inte “it’s coming home” skrivet över insatsen. Alplandet hade en hel uppsjö målchanser som de sumpade och dessutom höll debutanten Ben Godfrey på att skicka bollen i eget nät. Ett skärpt och framför allt mer påkopplat England är onekligen att vänta när Rumänien gästar North Yorkshire under söndagen. Besökarna stod för en mindre smickrande insats när de torskade mot Georgien senast och det blir sannerligen inte lättare här. Ettan lämnas allena trots benhårt förtroende.


3. Norge – Grekland  X

Efter matchen mot Luxemburg stod Aron Dönnum och pratade ut i media om att han var nöjd med insatsen och tre poäng för Norge, ett uttalande som motsvarade insatsen. Poäng räknas sällan (läs: aldrig) i vänskapslandskamper och Norge såg inte alls bra ut spelmässigt. Totalt två skott på mål är illavarslande och förbundskapten Solbakken har ofantligt mycket att jobba på med baggarna. Grekland stod i sin tur för en gedigen insats mot Belgien och stärkta efter resultatet 1-1 ska gästerna kunna stå upp bra även här. Norge är inte att lita på. Måla tvärs över.


4. Österrike – Slovakien  1

Tuff uppgift vankades för Österrike när de åkte till Riverside för att brottas med England, men efter 90 minuter fanns betydligt fler positiva svar att hämta för Franco Foda än för Gareth Southgate. Alaba, Kalajdzic och Sabitzer vållade engelsmännen problem gång efter annan och Slovakien får verkligen steppa upp om de ska hänga med alplandet denna afton. 1-1 mot ett nuförtiden uselt Bulgarien var inte mycket att hänga i granen och här ska slovakerna vara nöjda om de lyckas nå ett oavgjort resultat. 1X är att betrakta som heltäckt.


5. Holland – Georgien  2

Holland har inte, med rejäl betoning på inte, varit bra sedan Ronald Koeman ersattes av Frank de Boer på förbundskaptensposten. Den yngre av tvillingbröderna har inte fått rätt på Holland hittills och vi nöjer oss med att påstå att Oranje inte går mot ett succéfyllt EM i sommar. Insatsen i 2-2-matchen mot Skottland var inte mycket att skriva hem om och inte ens mot Georgien går värdarna säkra. Gästerna tog en fin skalp i och mot Rumänien senast och imponerade också stort i VM-kvalet. Högersidan är ett möjligt miljondrag. Alla tecken!


6. Danmark – Bosnien  1

Danmark hade vissa problem med att hänga med Tyskland rent spelmässigt, men det finns en tro och cynism i detta danska landslag som kan bära långt i EM. 1-1 var ett resultat som garanterat boostade pölse-vurmarna inför vad som komma skall. Mot ett försvagat Bosnien ska danskarna kunna ha en rolig afton framför sig. Förutom Milans Rade Krunic är Ahmedhodzic, Hadzikadunic och Nalic gästernas mest namnkunniga spelare, åtminstone ur svensk synvinkel. När spelare som Pjanic, Dzeko, Kolasinac och Besic inte finns med har Bosnien inte mycket att sätta emot Danmark. Etta.


7. Luxemburg – Skottland  2

Luxemburg har tagit enorma kliv i utvecklingen de senaste åren och senast höll västeuropéerna Norge stången sånär som över hela matchen. Hålands 1-0-mål i den 92:a minuten var tungt men samtidigt också ett kvitto på att värdarna kan hävda sig mot på pappret överkvalificerat motstånd. Skottland var värda segern i matchen mot Nederländerna men fick till slut nöja sig med 2-2 efter att Depay kvitterat med en utsökt frispark. Det var en matchbild som passade de inte så bolltrygga gästerna utmärkt, men här väntar en annan typ av uppgift. Den överstreckade tvåan behöver omgående garderas. Här luktar det skräll lång väg!


8. Moldavien – Azerbajdzjan  2

Att det skiljer 144 placeringar mellan Turkiet och Moldavien på FIFA:s världsranking gick inte att tyda när nationerna drabbade samman i torsdags. Moldaverna hade bud på flera mål i den tillställningen, men innan hyllningskören blir alltför hög kvarstår dock det faktum att värdarna inte vunnit en landskamp i något sammanhang sedan 2019. Det är ingen rolig börda att bära på och vi lutar åt att det inte blir seger denna gång heller. Azerbajdzjan tog en med deras mått mätt skaplig skalp borta mot Belarus i onsdags och i grunden håller gästerna högre nivå än Moldavien. X2 kan således spelas med gott samvete.


9. Hartlepool – Bromley  1

Om den europeiska klubbfotbollen gått i fullständig dvala? Icke sa Nicke. Det ska spelas playoff mot League Two under söndagen när Hartlepool och Bromley drabbar samman på Victoria Park. Värdföreningen var på vippen att nå en direktplats till fjärdedivisionen, men en ynka poäng var till slut det som fattades. Rhyan Oates och company lär dock inte misströsta för det och hittar havreflarnet upp i samma fina målstim som i ligaspelet är mycket vunnet. Bromley stod för en ruskigt stark avslutning på säsongen men här råder inget tvivel om att gästerna slår ur underläge. Ettan utkristalliseras som en fin värdespik.


10. Leganés – Rayo Vallecano  1

Fjolårets La Liga-lag Leganés gick in i kvalet mot den spanska högstadivisionen med goda förhoppningar. Efter 90 minuter mot Rayo Vallecano var dock besvikelsen enorm efter 0-3 i brakan. Möjligheterna att nå finrummet igen ser minimala ut och här kommer det att krävas något alldeles extra av värdarna för att vända på steken. Rayo Vallecano tappade poäng i 13 av 21 bortamatcher under säsongens gång och här kommer gästerna i första hand sikta på att freda det egna målet. Med rådande förutsättningar är ettan en motiverad och trolig spik.


11. Falkenberg – Västerås  X

Efter sex förluster på de inledande åtta omgångarna är Falkenberg under nedflyttningsstrecket i Superettan. Smått legendariske Hasse Eklund fick lämna sitt tränaruppdrag inför matchen mot Akropolis, men inte ens då lyckades värdarna komma upp i nivå. 0-1 i nacken var ett faktum mot stockholmarna och nu gäller det att FFF tar sig i kragen. Västerås har stått för en betydligt piggare inledning och har hittills bara noterats för en enda förlust. Med det sagt har en del resultat gått de grönvitas väg och känslan är att en reaktion ligger i luften. Den kan mycket väl komma här. Valet faller på 1X.


12. Lunds BK – Linköping City  1

Det vill sig inte för Ken Rings Linköping City som med sina två poäng av 27 möjliga är toksist i Ettan Södra. Moralen fick sig dock en liten boost via 2-2 i derbyt mot Åtvidaberg och mot ett ojämnt Lunds BK vill vi inte räkna ut gästerna helt och hållet. LBK har hittills inte torskat hemma på Klostergårdens IP, men här blir ettan alldeles för hårt betrodd. Krubban, som värdarna kallas, har så här långt inte gjort sig förtjänta av över 70 procents streckning. Åtminstone krysset måste finnas med bredvid ettan.


13. Umeå FC Akademi – Gottne IF  2

Umeå FC har hittat toppformen i Ettan Norra och nu är det dags för norrlänningarnas akademi att begå seriepremiär i Division 2 Norrland. Föregående säsong var en positiv sådan för Umeå FC Akademi, men till den stundande har flera betydande spelare flyttats upp i A-laget. Albin Näslund och Adam Sandström, de två bästa målskyttarna från i fjol, finns till exempel inte kvar. Gottne IF har fått behålla stommen i laget och finalplatsen i DM var en bedrift som vittnar om vart gästernas säsong kan ta vägen. Här går tipparna bort sig fullständigt och tvåan är faktiskt att betrakta som kupongens kanske allra bästa spik.


Spiken! – Gottne IF

Umeå FC Akademi har tappat flera nyckelspelare från fjolåret och går mot en betydligt tuffare säsong i år. Gottne IF nådde final i DM och har ett lag som ska kunna betvinga värdarna. Tvåan är en superspik.

Skrällen! – Georgien

Insatsen mot Skottland lovade inte gott och Nederländerna går inte säkra mot Georgien heller. Om det ska nafsas på de 2,5 millarna i jackpot är det här en gjuten helgardering.

Har du vad som krävs? Missa inte chansen att visa upp din analytiska förmåga när det kommer till fotboll. 13 rätt på Europatipset kräver både kunskap och fingertoppskänsla. Signa upp ett konto hos Svenska Spel HÄR!


svenska spel


96 rader

1. Belgien – Kroatien 12
2. England – Rumänien 1
3. Norge – Grekland 1×2
4. Österrike – Slovakien 1
5. Nederländerna – Georgien x2
6. Danmark – Bosnien 1
7. Luxemburg – Skottland X2
8. Moldavien – Azerbajdzjan 2
9. Hartlepool – Bromley 1
10. Leganés – Rayo Vallecano 1
11. Falkenberg – Västerås 1X
12. Lund – Linköping City 1X
13. Umeå Akademi – Gottne 2


864 rader

1. Belgien – Kroatien 12
2. England – Rumänien 1
3. Norge – Grekland 1×2
4. Österrike – Slovakien 1x
5. Nederländerna – Georgien 1×2
6. Danmark – Bosnien 1
7. Luxemburg – Skottland 1X2
8. Moldavien – Azerbajdzjan X2
9. Hartlepool – Bromley 1
10. Leganés – Rayo Vallecano 1
11. Falkenberg – Västerås 1X
12. Lund – Linköping City 1X
13. Umeå Akademi – Gottne 2


svenska spel


NYTT  Direktspel på Fotboll.com

Vi erbjuder ett unikt sätt att tippa på Europatipset, där du får talongen, statistik och speltips på samma sida. Nej, inte samma webbplats, ALLT på samma sida!

  • Svenska Spels riktiga talong med vår statistik
  • Lägg raden / systemet på Fotboll.com
  • Betala direkt till Svenska Spel med ett klick

Inget extra krångel – Bara bättre förutsättningar


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB

18+ Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket? Ring Stödlinjen: 020-819100


Avatar

Skrivet av Karlsson

En äkta Premier League fanatiker som följt engelsk fotboll i över 20 år, men som även har stort intresse i all europeisk toppfotboll. Över 10 års erfarenhet inom betting och spelbranschen finns också i bagaget.

Taggar:

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |