Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 11/12 – Andradivisionernas förbannelse
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 11/12 – Andradivisionernas förbannelse

Publicerat 2022-12-10 00:12

Tredje advent är här och vad döljer sig bakom lucka 11? Jo 13 matcher från England, Spanien och Italien men såklart inte från respektive högstaliga eftersom VM ännu inte är färdigspelad. Nej istället är det andradivisionerna som står för utbudet och det vet vi sedan tidigare vållar en del huvudbry vad gäller vilka favoriter man kan och bör lita på. Den här veckan är inget undantag så det är väl lika bra att försöka skjuta brett och hålla tummarna!

Spelstopp: 14:59 söndag 11 december


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Watford – Hull 1 2
2 Granada – Burgos X
3 Las Palmas – Albacete 1
4 Ponferradina – Lugo 1 2
5 Racing Santander – Mirandés X
6 Eibár – Oviedo 1 X
7 Sporting Gijón – Cartagena X
8 Ascoli – Genoa 1 2
9 Benevento – Cittadella 1
10 Südtirol – Ternana 1
11 Bari – Modena 1 X 2
12 SPAL – Palermo 1 X 2
13 Venezia – Cosenza 1 2

svenska spel


Match i fokus: Racing Santander – Mirandés

Ett söndagsutbud som detta är det inte utan att man känner sig något bortskämd sett till de toppmatcher som brukar toppa kupongen. Istället får vi scrolla genom utbudet bland andradivisionerna och försöka leta upp något som är värt att kika lite extra på. Något som osökt leder fram till detta bottenmöte i spanska Segundan.

Santander kommer från fyra raka förluster, samtliga med uddamålet, där hemmaförlusten senast mot Lugo snyggt hittade hem på förra veckans kupong. Något som fortsatt innebär att Racing är ligans sämsta hemmalag. Som nu möter ligans näst sämsta bortalag. I en av de sena kvällsmatcherna. Ångestladdat möte som upplagt för delad pott?


Skrällpotential: Hull

Med fem segrar på de åtta omgångarna direkt föregående VM-uppehållet blir det onekligen intressant att se huruvida Watford kan ta vid där de slutade för en månad sedan. Såhär direkt i omstarten är det lika bra att ta det säkra före det osäkra då Watford med Slaven Bilic vid rodret ännu inte övertygat undertecknad om att de verkligen är på riktigt för att utmana om direktplatserna upp.

Mot bottengänget Hull ser hemmalaget också ut att blir rejält övervärderade. The Tigers agerade tidigt och nye managern Liam Rosenior har redan satt en stark prägel på laget. Tre starka insatser före uppehållet bådar också gott och träningslägret i Turkiets varma väder har säkerligen också gjort gott för sammanhållningen i gruppen.


Omgångens säkra: Las Palmas

Serieledande Las Palmas hade ingen vidare afton förra helgen mot svårspelade Oviedo. Kanske att det blev en tuffare match än dem tänkt sig men samtidigt bör det kunna fungera som en bra väckarklocka att ingenting kommer gratis. Vill man upp till La Liga kommer det kosta på och kommer inte ske utan ansträngning, och efter playoff-förlusten i våras gäller att hålla uppe lägstanivån.

Att det skulle komma en till svag insats när dem nu vänder tillbaka hem till öarna är därmed föga troligt och gästande Albacete verkar dessutom vara lovligt byte. Detta då Albacete släppt in dubbelt så många mål borta som hemma och åkt på två riktiga smällar på resande fot den senaste tiden; 2-4 mot Mirandés och 0-4 mot Granada. Som en av de sena matchstarterna erbjuder såldes detta en mycket lämplig spik!


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Watford – Hull12

The Championship återvänder äntligen efter ett par veckors uppehåll och precis som under lördagen finns det en hel del lag som ligger i farozonen i återstarten. Watford är ett av dem vars form före VM inte är någon garanti för tre poäng mot ett Hull som stakar ut en ny väg från grunden – och kan komma långt med tydliga riktlinjer och hårt jobb här på Vicarage Road.

2. Granada – BurgosX

Det är inget dåligt toppmöte i toppen av spanska andraligan där tvåan Burgos, som släppt in minst mål av alla hittills, gästar ligans bästa hemmalag Granada. Är det något lag som ska åka härifrån med tre poäng och 1-0 är det väl Burgos. Samtidigt har sju av Granadas åtta segrar hittills kommit på hemmaplan vilket givetvis gör att alla tecken måste övervägas. Utgångskrysset borde dock stå pall här och möjliggör garderingar på annat håll.

3. Las Palmas – Albacete1

Hade det inte varit för att detta är en av de sista matcherna på kupongen, en av de med matchstart 21.00, hade lockelsen att gardera varit större. Serieledarna bör dock visa upp en bättre sida av sig själva här än senast mot ett Albacete de besegrat två gånger i rad på hemmaplan. Ett Albacete som släppt in 14 mål på sina sex senaste i ligan.

4. Ponferradina – Lugo12

Med ett nästintill identiskt facit efter 18 omgångar och ett inte särskilt smickrande sådant heller blir det intressant att se vem som kliver fram här. Ponferradina har vunnit fyra av lagens fem senaste inbördes möten inklusive bägge ifjol med totalt 5-1. Samtidigt är inte det någon garanti för tre pinnar här mot ett Lugo som inte ger sig i första taget och lika gärna kan gå göra den här matchen till sin.

5. Racing Santander – MirandésX

Likt matchen ovan har även den här duon hållt jämna steg med varandra i tabellens bottenskikt. Den stora skillnaden hittills utöver antalet gjorda mål är att gästerna fortsatt att kryssa mot slutet medan Racing istället förlorat, något som med ett svagt hemmafacit absolut kan sätta käppar i hjulen för dem här. Läge för ångestladdat och 0-0? Ja varför inte lägga en slant på underspelet i kombination med någon av övriga matcher på kupongen?

6. Eibár – Oviedo1X

Är det tredje gången gillt som gäller för Oviedo vad gäller att plocka poäng av lagen med playoff-ambitioner? Efter Tenerife och Las Palmas står Eibár ’på tur’, ett Eibár som ännu inte förlorat på hemmaplan och som har pressen på sig att ta tre poäng. Två gånger i rad har dock Oviedo plockat en pinne av Eibár som bara vann med 1-0 här ifjol. Favorit i fara?

7. Sporting Gijón – CartagenaX

Med blott två segrar på de tio senaste har Gijóns playoff-aktier mattats av något men kan de bygga vidare på segern senast med ytterligare ett par trepoängare kan saker och ting snart vara på kurs igen. Här blir dock segern svårlöst mot ett bra Cartagena som ser betydligt bättre ut nu än ifjol då de föll med 1-4 här. Krysset fungerar väl för båda lagen och tajt som det lär bli får det också stå allena.

8. Ascoli – Genoa12

Nog borde segern senast kunna sporra Genoa att få lite utdelning framöver och lämna den senaste tidens svaga resultat bakom sig. Allt som behövs ibland är att marginalerna studsar rätt för att självförtroendet ska få den där nödvändiga knuffen framåt och ska Genoa tillhöra toppen av tabellen gäller det att trycka ifrån nu. Mot ett Ascoli som släpper till lite väl mycket för tillfället gäller det att ta chansen, men kan man lita på gästerna? Nja, inte än.

9. Benevento – Cittadella1

Dessa två gäckade oss förra helgen för att istället göra det som förväntades omgången därefter. Gästande Cittadella åkte på en ny tung förlust medan Benevento vann, något som knappast är en slump. Det var helt enkelt dags och något som också bör märkas här. Vettig spik!

10. Südtirol – Ternana1

Svårslagna duon Südtirol och Ternana ser ut att kunna spela av en jämn historia när de drabbar samman hemma hos nykomlingen. Med det sagt inte att det kommer bli målsnålt då bara ett lag släppt in fler mål på bortaplan än gästande Ternana, som tog en välbehövlig seger senast efter sex raka utan trepoängare. Inget lag har kryssat fler hemmamatcher än Südtirol men detta ser på förhand ut som en passande uppgift att bättra på den statistiken. Vettig spik!

11. Bari – Modena1X2

Alla tecken är ett måste när kryss-specialisten Bari, som jagar på i toppen av Serie B, tar emot målfarliga Modena som hämtat sig efter den svaga starten. Ett möte som slutade 3-3 senast det begav sig i våras och som mycket väl kan landa i något liknande nu. Bari har endast lyckats vinna en gång framför hemmafansen i ligan såhär långt och kan absolut känna v pressen lite väl mycket även denna gång. Garderingen borde därmed löna sig!

12. SPAL – Palermo1X2

Att Palermo lyckades besegra Benevento borta var onekligen en knall men tittar man på resultaten den här säsongen är det en sak som sticker ut hos nykomlingen mer än något annat. Nämligen att när dem gör första målet förlorar dem i princip aldrig. Något som synliggör ett par varningsflagg då hemmalaget, som dock plockat samtliga tre ligasegrar hemma, bara vunnit en av sina 12 senaste matcher.

13. Venezia – Cosenza12

Det blev en meriterande poäng till slut men nog hade det kunnat bli så mycket mer än så mot topplaget Brescia senast. Nykomlingen Cosenza fortsätter att undervärderas å det grövsta men nog kommer de ta sina poäng här och där. Mot ett Venezia som fastnat i någon slags negativ spiral efter nedflyttningen vilket bl a den dystra hemmaformen visar finns absolut chansen att sno åt sig samtliga poäng – vilket kommer rensa bra många kuponger!


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |