Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 12/3 – Jämna matcher över hela brädet
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 12/3 – Jämna matcher över hela brädet

Publicerat 2023-03-10 22:15

Så var det återigen dags att blicka ut över Europa och se vilka guldkorn som finns därute. Premier League, La Liga och Serie A har alla plockat fram intressanta bataljer men tittar man på kupongens samtliga matcher är det slående hur många som är jämna på förhand. Att plocka med något extra kryss här och där kan således verkligen löna sig och då det var just kryssen som gäckade förra söndagskupongen vore det ju alldeles ypperligt med lite revansch nu. Mot 13 rätt!

Spelstopp: 14:59 söndag 12 mars


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Manchester United – Southampton 1
2 Fulham – Arsenal 2
3 Newcastle – Wolves 1
4 West Ham – Aston Villa 2
5 Djurgården – Malmö 1 X
6 Athletic Bilbao – Barcelona X 2
7 Villarreal – Real Betis 1
8 Verona – Monza 1 X
9 Roma – Sassuolo 1 X 2
10 Nantes – Nice 1 X 2
11 Wolfsburg – Union Berlin 1 2
12 Werder Bremen – Bayer Leverkusen 2
13 AEK Athen – Olympiakos X 2

svenska spel


Match i fokus: Djurgården – Malmö

Det är bara ett par veckor kvar till den allsvenska premiären men redan nu får vi ett delikat smakprov på vad 2023 har att erbjuda. Fjolårstvåan Djurgården tar sig an Malmö som under Henrik Rydströms ledning som väntat ser spännande ut när kvartsfinalen av Svenska Cupen står på agendan.

Djurgården kommer närmast från 0-2 i Poznan i Conference League-slutspelet vilket såklart inte är optimala förutsättningar när ett hungrigt MFF gästar Tele2. Cupen är ju som bekant en bakväg till det europeiska cupspelet och den vore såklart inte dum att ha som back-up för någon av dessa – allra minst Malmö som ska kvala i Europa i sommar just tack vare cupsegern för ett år sedan.


Skrällpotential: Sassuolo

Visst för Sassuolo en tämligen anonym tillvaro i Serie A:s mittenskikt men det är mestadels tack vare de senaste veckornas goda resultat. Självklart toppat av det stora utropstecknet på San Siro där de lämnade Milan med 5-2 och mot ett Roma de brukar trivas mot finns det framförallt två spännande faktorer som tydliggör skrällpotentialen – vilket gör detta till en spännande match att hålla extra koll på live.

Dels att Roma spelade i Europa i torsdags men kanske framförallt för att Roma är ett sådant lag som alltid har ett steg bakåt i sig när de precis tagit två kliv fram. Jag menar såklart att Roma är lynniga på så vis att när man tror sig ha bra koll på dem, vare sig att det ska gå bra eller dåligt, tenderar det gå åt andra hållet. Så med två fina resultat inför det här mötet är väl en ’ny Cremonese-insats’ att vänta?!


Omgångens säkra: Newcastle

Liverpool, City och United. Tre förluster med sammanlagt 0-6 och en missad möjlighet att ta en sällsynt men ack så efterlängtad titel. Som läget är just nu behöver Newcastle till nästan varje pris som helst gräva fram tre poäng för att säkerställa att det som varit en så fin säsong hittills inte bara ebbar ut helt.

Bakom dem i tabellen är det fyra lag som alla vill och kan ta sig förbi för att utmana om en plats i Europa. Förlust här och ytterligare något poängtapp kan sätta hela ligaavslutningen på fel kurs. Något jag tror Eddie Howe är väl medveten om. Det lär således ha drillats en hel del den senaste veckan för att komma så väl förberedda som möjligt inför att Wolves, ett lag som de bara ska och måste slå, gästar St James Park.


svenska spel


Utvalt system – 288 rader

1. Manchester United – Southampton1

Som väntat lyckades Manchester United studsa tillbaka direkt efter Liverpool och sättet de rekylerade på när Betis besegrades mär värt att lyfta på hatten för. Marcus Rashford var återigen glödhet och laget samlat på det sätt som vi vant oss vid den senaste tiden. När ett fortsatt formsvagt Southampton gästar är det därför omöjligt att se förbi hemmasegern som håller liv i Uniteds titeldrömmar.

2. Fulham – Arsenal2

Trots en roterad elva stod Arsenal för en sammantaget väl genomförd match i Lissabon i torsdags. 2-2 har de med sig till returen i London vilket de tagit på förhand alla dagar i veckan. Nu är det återigen starkaste laget på banan i det primära fokuset Premier League mot ett Fulham som hade det svårt mot såväl Wolves som Brentford senast. Gästernas kvalitet, vinnarmentalitet och förmåga till sena avgöranden blir matchavgörande?

3. Newcastle – Wolves1

Det är visserligen tidigt att kalla den här matchen för något slags vägskäl men med tanke på lagen som närmast jagar dem underifrån är det tre mycket viktiga poäng på spel för Newcastle här. Fem raka utan seger i ligan kräver en reaktion och mot ett Wolves som faller lågt bör det kunna bli en hel del avslutsförsök och spel på offensiv tredjedel. Dags för islossning i The Magpies och förhoppningsvis också för Alexander Isak? Jag tror så!

4. West Ham – Aston Villa2

Med två tredjedelar av säsongen spelad är West Ham blott två poäng över jumboplatsen i Premier League. Ett kraftigt underbetyg såklart och något som bör påverka prestationerna framöver. Då The Hammers spelade i Europa i torsdags är jag därför mer benägen att plocka tvåan ensam snarare än något annat då jag håller både Villa som lag högre men också Emery som tränare högre än Moyes – inte minst i det här skedet.

5. Djurgården – Malmö1X

Förlusten i torsdags till trots bådade insatsen som helhet gott för Djurgården både inför returen men också inför starten av Allsvenskan liksom slutrundorna av cupen. Offensivt är blårandigt fortsatt starka och det kommer man långt på – så länge man sätter sina chanser såklart. Något som kostade 0-2 mot Lech Poznan och som kan bli kostsamt även här mot ett Malmö som under Rydström nu ges första chansen att visa upp potentialen på riktigt här.

6. Athletic Bilbao – BarcelonaX2

Efter 20:e segern på 24 omgångar i La Liga har Barcelona kopplat ett tydligt grepp om ligatiteln. Nio poängs marginal ner till Real Madrid ska vara ointagligt när ligan är det enda som kvarstår för Barca, även om jag tror det också kan skapa en känsla av falsk trygghet. Förlusten i Almería var ett typexempel och mot Valencia senast var Xavis mannar återigen långt ifrån 100% i sina aktioner – något man behöver vara på San Mamés.

7. Villarreal – Real Betis1

Inget av lagen, som skuggar varandra i ligaspelet, hade någon vidare europeisk kväll i veckan. För Villarreal lever dock hoppet medan det för Betis ser tämligen mörkt ut inför returen. Jag ställer mig därför tveksam till huruvida de klarar av att skaka av sig den förlusten på ett svårspelat La Ceramica. Efter toppduon är det just Villarreal som plockat flest poäng i hemmaspelet. Tar revansch på höstens förlust i Sevilla?

8. Verona – Monza1X

Med blott fyra segrar på kontot den här säsongen börjar goda råd bli dyra för Verona. Poängen senast mot Spezia var nödvändig men ska Serie B undvikas kommer också trepoängare behöva plockas. Nykomlingen Monza, som efter den senaste tidens positiva resultat landat en trygg mittenplacering, bör dock innebära en lämplig uppgift. Gästerna lär bli överstreckade här och man ska inte glömma bort att Verona tagit 13 av sina 18 poäng hemma den här säsongen!

9. Roma – Sassuolo1X2

Fyra kryss på lagens fem senaste möten vittnar tydligt om att Roma är ett lag som passar Sassuolo ganska bra. Över en hel säsong kommer de svartgröna nog alltid vara ett par steg efter men i enstaka matcher, inte minst dem emellan, har Sassuolo något som jag tycker Roma saknar många gånger. Ett offensivt flyt och blandning av mod, naivitet och kanske arrogans som man får när man spelar helt utan press – vilket Roma väldigt sällan har lyxen att göra. Målrikt att vänta?

10. Nantes – Nice1X2

Endast en förlust på de 17 senaste omgångarna håller Nice kvar inom topp-8 och alltjämt med europeisk fotboll även nästa säsong inom räckhåll. Men först ska de försöka gå hela vägen i årets upplaga och där väntar Sheriff i returen redan på torsdag. Visst har Nice 1-0 att gå på men det är en skör ledning och med det dubbelmötet på vardera sida om den här matchen är det läge att gardera upp tidigt.

11. Wolfsburg – Union Berlin12

Det återstår att se hur mycket veckans 3-3 möte med belgiska Unión SG tog på krafterna för Bundesliga-trean från Berlin, men helt klart är att Wolfsburg har alla chanser att få med sig något. Berlins samtliga förluster har kommit på resande fot hittills och med två förluster mot dem redan den här säsongen är det kanske dags att göra hemmafördelen till den avgörande faktorn. Wolfsburg har gjort minst två mål i nio av elva hemmamatcher hittills – så var vaksam!

12. Werder Bremen – Bayer Leverkusen2

Varken Hertha Berlin eller Ferencvaros tvingade Leverkusen att plocka fram sitt fulla register den senaste veckan varpå det faktum att den här matchen kommer så pass tätt inpå inte behöver spela en särskilt stor roll. Werder Bremen fortsätter snitta drygt två insläppta per match vilket sett till Leverkusens främsta styrkor rimmar illa när man letar skrällpotential. Vettig spik således för pigge Florian Wirtz och Co.

13. AEK Athen – OlympiakosX2

Serieledande AEK har visserligen ett litet försprång ner till Olympiakos men med tio matcher kvar efter denna finns det fortfarande gott om tid för de regerande mästarna att komma ikapp. Hemmalaget har ett par dagars kortare förberedelsetid då de spelade i onsdags och får fortsatt klara sig utan sin bäste målskytt Levi Garcia för tredje matchen i följd. Med gästernas form och tidigare resultat mot toppkonkurrenterna är chansspiken värd att överväga.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |