Mina lag:

Du har inte valt något favoritlag


Genväg i menyn
Matchnotiser
Speltips och erbjudanden

Mina matcher:
Matchnotiser

Matchnotiser:
Matchstart
Halvtid
Fulltid
Förlängning
Straffar
Mål
Missad straff
Gult kort
Rött kort
Hörnor

TIPS: Europatipset Söndag 18/12 – Messis sista show
Europatipset

TIPS: Europatipset Söndag 18/12 – Messis sista show

Publicerat 2022-12-17 10:16

VM i Qatar rundar av det hela med den allra största matchen som går att spela och passande nog är det också två av landets stora affischnamn som gör upp om VM-guldet. Leo Messi med sitt Argentina mot PSG-kompisen Kylian Mbappé och hans Frankrike vilket givetvis stjäl alla rubriker en dag som denna. Sett till övriga utbud är det inte mycket som lockar och med många stora favoriter finns det risk för en lågmäld utdelning trots allt. Men någon skräll ska väl lyckas hitta hem?

Spelstopp: 14:59 söndag 11 december


# järnspets-kooperativa spel Europatipset 1 X 2
1 Argentina – Frankrike 1
2 Palermo – Cagliari X
3 Genoa – Frosinone 2
4 Burgos – Huescca 1
5 Levante – Eibar  1 X
6 Málaga – Alavés 1 X 2
7 Leganes – Real Zaragoza 1 X 2
8 Wigan – Sheffield United 2
9 Perugia – Venezia 2
10 Aberdeen – Glasgow Rangers 1 2
11 MK Dons – Leicester 2
12 Newcastle – Bournemouth 1 2
13 Royal Antwerp – Standard Liége 1 X 2

svenska spel


Match i fokus: Argentina – Frankrike

Leo Messi leder med 5+3 sitt Argentina föredömligt och utan att tröjan och den tidigare titeltorkan tynger ner. Ett Argentina som blivit allt bättre ju längre detta VM har gått och som samtliga verkar fast beslutsamma om att ge världens genom tiderna bäste spelare den perfekta avskedsgåvan på den allra största scenen.

Ett något tröttkört Frankrike som hade problem med både Marocko och England dessförinnan ser också överkomligt ut. Detta för ett Argentina som är avsevärt bättre än sin egen upplaga 2018 som föll mot Frankrike i åttondelen och även en starkare finalmotståndare än Kroatien var för fyra år sedan!


Skrällpotential: Frosinone

17 omgångar in toppar Frosinone tabellen i Serie B och även om det återstår hälften av säsongen finns det mycket som talar för att det blir uppflyttning till våren. Inget lag har släppt in färre mål eller vunnit fler matcher än Frosinone som får lite väl lågt förtroende av tipparna här.

Visst, Genoa har viss hemmafördel men tabellfyran har samtidigt tappat en hel del poäng framför hemmafansen. Likaså överlag de senaste veckorna där det offensiva spelet fortfarande haltar en del, vilket ser problematiskt ut på förhand med tanke på motståndet denna kväll.


Omgångens säkra: Leicester

Med fyra segrar på de fem sista matcherna före VM-uppehållet verkar det onekligen som att Leicester kommit upp i den nivå och standard som alla förväntade sig inför säsongen. Något som också ser ut att ha blivit räddningsplankan för Brendan Rodgers som nu givit sig själv lite andrum.

Kan hans Leicester med James Maddison i spetsen fortsätta på den inslagna vägen finns det ingenting som säger att inte Leicester borde gå för Ligacupen, och i alla fall utan problem ta sig förbi ett problemtyngt MK Dons nästan tre divisioner ner i pyramiden.


svenska spel


Utvalt system – 216 rader

1. Argentina – Frankrike1

Leo Messis första VM-guld eller Frankrikes andra raka? När det mesta pekar på det förstnämnda och rentav står skrivet i stjärnorna är det inte läge att gå emot! De regerande världsmästarna har släppt till lite väl många chanser hittills sett till förväntningarna, något turneringens bäste spelare givetvis kommer försöka utnyttja till max.

2. Palermo – CagliariX

Det har både kryssats och spelats snålt en hel del den senaste tiden för båda dessa lag. En ny tajt tillställning  är att vänta och då garderingar är i större behov på annat håll fungerar utgångskrysset alldeles utmärkt att stå allena.

3. Genoa – Frosinone2

Med en halv säsong spelad är det sällan det erbjuds såhär fint värde på en serieledare som Frosinone utgör. Genoa har fortsatt problem med målskyttet och om gästerna är så pass defensivt stabila som de brukar kan ett mål vara helt avgörande här. 1-0 ett passande resultat?

4. Burgos – Huesca1

Spikkrysset letade sig inte hela vägen hem förra gången det begav sig för målsnåla Burgos borta mot Granada, men faktum kvarstår att krysset är det allra mest gångbara varje gång hemmalaget spelar egentligen. Det bjuds inte på mycket vare sig i den ena eller andra riktningen men är det någonstans det bör bli lite mer öppet är det ju hemma. Burgos har också gjort dubbelt så många mål hemma som borta vilket ändå gör att ettan får agera ensam här.

5. Levante – Eibár1X

Toppmöte i spanska Segundan där serieledande Eibár, som faktiskt bara tagit hälften så många poäng borta som hemma, verkligen ska synas i sömmarna mot svårspelade Levante i Valencia. Klar hemmafördel som det ändå är ska krysset räcka som gardering precis som i fyra av lagens fem senaste inbördes möten.

6. Málaga – Alavés1X2

Efter tre tunga förluster går det verkligen att ställa sig frågan huruvida Alavés lyckas ställa om när klart överkomliga nästjumbon Málaga väntar? Jag är inte så säker då detta är en klar varningsflagg i min bok på en match som man lätt streckar tvåan tidigt utan större eftertanke. Det är lika bra att täcka in samtliga tecken och hålla tummarna för att hemmalaget kniper i alla fall en pinne i en av de sista matcherna kupongen ställer upp med.

7. Leganés – Real Zaragoza1X2

Hade det inte varit för så många oavgjorda matcher mot slutet hade båda klubbarna varit närmre playoff-platserna men onekligen är det något som saknas för att dem båda ska kunna ta det där sista klivet och verkligen utmana på riktigt. Med det sagt inte att det inte kommer framöver och då kan det här verkligen fungera som en slags språngbräda. Säkrast med alla tecken dock!

8. Wigan – Sheffield United2

Kolo Touré tog en meriterande premiärpoäng på The Den senast men det är knappt att han och hans Wigan hinner njuta av det innan nästa tuffa uppgift väntar. Sheffield visade stabilitet och dominans direkt i omstarten och kommer bli en kraft att räkna med i toppen av The Championship. Inte minst nu när skadeläget lättat och en spelare som N’diaye kommer stärkt från ett fint VM med Senegal. Vettig spik!

9. Perugia – Venezia2

Jumbon Perugia hade som bekant svårt att komma riktigt till sin rätt senast. Trots två mål framåt blev det ändå förlust och faktum kvarstår att inget lag har gjort färre mål än dem hittills i ligan vilket blir svårt att räcka till när nu Venezia till synes hittat rytmen till slut. Gott spikvärde således!

10. Aberdeen – Glasgow Rangers12

Lite fast i ingemansland för tillfället är det upp till Rangers, med marginal ner till just Aberdeen men lite väl stort avstånd upp till Celtic, att göra den här matchen till sin. De lyckades gott och väl senast lagen möttes för 6 veckor sedan i Glasgow men nu svänger pendeln då hemmastarka Aberdeen istället har ett litet övertag – som kan räcka långt så länge de kommer rätt in i den här matchen. Gästerna har dock tappat en klar majoritet av poängen på resande fot varpå garderingen verkligen kan löna sig här.

11. MK Dons – Leicester2

Ligacupsmöte där det skiljer två divisioner lagen emellan från start. The Dons harvar i League One och har det fortsatt kämpigt vilket fortsatt ter sig överraskande sett till det fina fjolåret. Ska inte räcka till här även om Leicester förväntas rotera något, tillräckligt med kvalitet finns ändå i The Foxes. Bergsäkert!

12. Newcastle – Bournemouth12

Första matchen efter VM-uppehållet som har någon form av betydelse och det är givetvis mycket som hänger på dagsform och motivation. Newcastle borde vinna detta men när ettan drar iväg finns det värde i skrällen som kommer rensa många system. Spännande!

13. Royal Antwerp – Standard Liége1X2

Likt Ligacup-matcherna ovan från England är med lite samma känslor och förväntningar som den här matchen synas. Med skillnaden att vi såklart har bra mycket sämre koll på den belgiska bollen. Helgardering är därmed ett måste i min bok.


svenska spel


svenska spel ikon
I samarbete med
Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

Avatar

Skrivet av Tipsklubben

Relaterade blogginlägg

Europatipset

Publicerat 2021-06-02 16:04

TIPS: Europatipset 2/6 - 2 miljoner i jackpot

Landskamperna avlöser varandra inför sommarens mästerskap och nio nya sådana finns med på dagens tips för Europatipset, som sträcker sig över två dagar. 2 miljoner kronor finns det i jackpot …

Europatipset

Publicerat 2021-05-20 15:57

TIPS: Europatipset 22/5

Europatipset går av stapeln på lördagen denna helg medan vi får vänta ytterligare en dag på Stryktipset. Märkliga tider minst sagt. Kupongen ser i alla fall väldigt intressant ut med …

Copyright © Fotboll.com 2024   |